UN POET CRESTIN: TRAIAN DORZ – Invitati Ioan Panican si Gheorghe Gogan

O poza personala pretioasa

O poza personala si pretioasa

Daca nu aveti timp sa vizionati aceste fisiere video de o durata aprox. 1 ora 45 minute, vizionati macar ultimul video (partea 5) care e de durata 19 minute.

UN POET CRESTIN: TRAIAN DORZ – Partea 1

O editie speciala dedicata unui poet crestin: Traian Dorz. Invitati pr.Gheorghe Gogan, Catedrala Sfanta Treime din Arad  si profesorul Ioan Panican. Pr Gheorghe Gogan a avut probleme cu securitatea pentru ca a trimis o scrisoare la Europa Libera pentru Traian Dorz in 1982, cand a fost in ultima arestare. Scrisoarea catre Europa Libera a fost interceptata si au urmat mai multe probleme.

Durata: 9 minute

VIDEO by „Nasul” cu Radu Moraru

UN POET CRESTIN: TRAIAN DORZ – Partea 2

pr.Gheorghe Gogan: Aveam 23 de ani cand l-am cunoscut. Stiam despre dansul si dupa anii ’60 cand a iesit din inchisoare lucrarile dansului erau multiplicate pe benzi magnetice de magnetofon si era o adevarata retea secreta. Aveam cateva puncte in tara unde el isi inregistra poeziile, meditatiile si apoi unul din punctele acelea era chiar casa unde era sa-mi devina socru in Simeria, in centru tarii, venea se inregistrau noptile la 3-4 magnetofoane si la urma se pleca la toate colturile tarii. Era materialul proaspat atunci, poezii, cantari, meditatii….

Durata: 24 minute

UN POET CRESTIN: TRAIAN DORZ – Partea 3

  • pr. Gheorghe Gogan povesteste despre incidentul din 1982 cand Traian Dorz a fost arestat pentru ultima data.
  • Traian Dorz a avut 3 zile marcante in viata lui, in 1930 cand a facut acel legamant cu Dumnezeu cand a citit cartea 8 iunie, prima zi. A doua zi, 22 iunie ’64 cand a iesit din ultima mare inchisoare, s-a eliberat. Si a treia zi , 20 iunie ’89cand a trecut la cele vesnice.
  • Trei copii a avut Traian Dorz si doar unul mai tarieste, o fata, la Beius, cu numele Florica (traieste in anonimat).
  • pr. Gheorghe Gogan:”Cand trecea dictatorul Ceausescu, nu voia sa vada pe traseul lui nici o biserica. A trebuie sa le ascunda dupa blocuri. Ca el stia ca e o instanta care-l va judeca pentru ce face.”

Durata 26 minute

UN POET CRESTIN: TRAIAN DORZ – Partea 4

Nick Teodoreanu, prim vicepresedinte PNTCD povesteste amintiri cu Traian Dorz (la inceput) si Ioan Alexandru (de la minutul 13).

Ioan Panican despre Richard Wurmbrand: Fratele Wurmbrand a avut foarte multe dosare care au insumat peste 12.000 de file. Si nu l-au urmarit numai in Romania, si dupa ce a plecat din Romania, pretutindeni pe tot pamantul unde a calatorit si unde a conferentiat.

Durata 25 minute

UN POET CRESTIN: TRAIAN DORZ – Partea 5

Cateva comentarii despre Securitate de Ioan Panican

Durata 19 minute

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: