CÂT DE BĂTRÂN ESTE PĂMÂNTUL? Samy Tuțac

Samy Tutac

Un editorial potrivit, astazi fiind :

ZIUA PĂMÂNTULUI 2016

CÂT DE BĂTRÂN ESTE PĂMÂNTUL?

Există două teorii, acceptate mai mult sau mai puțin de creștini, propuse cu privire la vârsta pământului.

1. Teoria Pământuli Bătrân numită și Creaționism progresiv. Această teorie încearcă să armonizeze descoperirile moderne ale științei cu mesajul Scripturii. Creaționiștii progresivi afirmă că Dumnezeu a creat Universul acum 14 miliarde de ani, iar cu excepția omului, Dumnezeu a folosit evoluția pentru a aduce pământul în starea actuală.

2. Teoria Pământului Tânăr numită și Creația Instantanee. Dumnezeu a creat lumea în șase zile, fiecare cu durata de 24 de ore, iar în ziua a șaptea s-a odihnit. Scriptura afirmă că pământul este tânăr, iar informațiile științifice pot fi interpretate corect, doar atunci când mesajul Scripturii este înțeles corect.
Doar cea de a doua teorie este în acord cu întreaga învățătură a Scripturii, dar până la urmă se reduce totul la problema credinței. Fie știința va dicta modul în care vom înțelege Biblia, fie vom accepta că Biblia este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, clar și inteligibil, iar știința nu este omniscientă. Nu lipsit de importanță este faptul că știința își schimbă mereu opiniile, în schimb Cuvântul lui Dumnezeu rămâne același.

În final, există și o componentă escatologică ce îmi afectează viața de aici, dar și eternitatea. Dacă nu accept revelația lui Dumnezeu despre începutul creației, din Geneza, cum voi accepta revelația lui Dumnezeu despre sfârșitul creației, din Apocalipsa? Numai bazându-mă pe Cuvântul lui Dumnezeu, care îmi spune exact cum am fost creat, pot avea siguranță că și ceea ce îmi spune despre viitorul meu în cer, este real.

În concluzie, singura teorie în acord cu Scriptura, este teoria Pământului Tânăr, adică așa cum este prezentată în cartea Geneza.
Samy Tuțac

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: