Paul Negruț este unul dintre cei 16 inițiatori ai propunerii legislative de revizuire a Constituției pentru ocrotirea familiei.

Paul Negrut

Paul Negruț este unul dintre cei 16 inițiatori ai propunerii legislative de revizuire a Constituției pentru ocrotirea familiei.

Dl. Negruț este dublu licențiat: în psihologie, doctor al universității Brunel (Londra) și în științe politice (SNSPA București). Rector al Universităţii „Emanuel” din Oradea, are activitate academică la catedră și prin publicarea unui număr mare de cărți și articole de specialitate.
A fost președinte al Alianței Evanghelice din România.
Slujește ca păstor al bisericii baptiste nr. 2, Oradea.

Ne bucurăm că ne este alături, dânsul și toți frații creștini baptiști din România. Coaliţia pentru Familie

Lista completă a celor 16 membri:

 1. Nadia Tătaru
 2. Georgeta Stoian
 3. Alina Tomi
 4. Mariana-Liliana Georgescu
 5. Tudor Sișu
 6. Vlad Miriță
 7. Mihaela Manuceanu
 8. Sorin Lavric
 9. Mihai Gheorghiu
 10. Călin Diaconu
 11. Pavel Chirilă
 12. Cornel Bratu
 13. Liviu Axinte
 14. Constantin Necula
 15. Paul Negruț
 16. Mircea Tudor

ActiveNews: Proiectul de modificare a Constituției, pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, a apărut în Monitorul Oficial. Soția lui Felix Tătaru, artiștii Tudor Sișu și Vlad Miriță, filozoful Sorin Lavric, printre inițiatori

La sfârșitul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial al României a apărut un proiect de lege constituțională ce definește căsătoria ca fiind o uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie, se arată într-un comunicat trimis la redacție.

Practic, noul proiect de lege urmărește revizuirea articolului 48, alineat 1 din Constituția României. Astfel, din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”, noul articol constituțional se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Autorii consideră că ‘ “soți” este un termen vag și deschis interpretărilor. De aceea, pentru a proteja și sprijini nașterea și creșterea generațiilor viitoare, considerăm că acesta trebuie înlocuit”, scriu inițiatorii.

“Propunerea legislativă privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituția României vine din convingerea fermă că familia este mai mult decât o „instituție” ce asigură „creșterea, educația și instruirea copiilor”. Familia este, în primul rând, locul în care generațiile viitoare se nasc, iar protejarea ei înseamnă protejarea continuității României ca națiune.

Viitorul societății românești, a valorilor și tradițiilor sale, depinde de felul în care formăm generațiile viitoare. Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației acestor generații în spiritul valorilor sus amintite”, se arată în comunicat.

Cei ce doresc susținerea proiectului o pot face cu un click AICI.

România nu ar fi prima țară în care cetățenii ar modifica Constituția pentru a proteja familia tradițională. Pentru a împiedica căsătoriile între persoane de același sex, astfel de măsuri constituționale s-au luat în Croația, Slovacia,  Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia și Ungaria. De asemenea, Rusia, Australia și India au interzis, căsătoriile homosexuale. (Sursa – Cuvantul Ortodox)ut

4 comentarii (+add yours?)

 1. Eugen Roman
  apr. 24, 2016 @ 13:14:02

  S-au făcut niște liste pentru susținerea acestei modificări, în care am semnat. Ca mine și alții. Se poate semna și aici? Nu e ilegal?

 2. anatatar
  apr. 25, 2016 @ 20:47:14

  Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

 3. Trackback: Paul Negruţ: Dumnezeu face politică! El conduce Universul, conduce istoria. A încerca să-l scoatem pe Dumnezeu din politică….. | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: