Agenția France Presse – Părinții străini din Norvegia, îngrijorați de practicile Barnevernet

Protest OSLO Norway

Protest OSLO Norway April 16, 2016

Străinii care trăiesc în Norvegia sunt îngrijorați de modul în care funcționează sistemul de protecție a copilului, arată o analiză realizată de agenția France Presse, potrivit Agerpres.

În timp ce statul sancționează practicile educative considerate violente, unii părinți străini califică acțiunile drept „răpiri” ale copiilor lor de către autoritățile norvegiene. În regatul cu cinci milioane de locuitori, 1.665 de copii au fost retraşi din custodia părinţilor lor în 2014, dintre care 424 unor mame născute în străinătate, potrivit Barnevernet, serviciul de protecţie a copilului.

Astfel, agenția franceză de știri oferă și exemplele câtorva familii ai căroror copii au fost luați de Barnevernet. De exemplu, o femeie mărturisește reporterului AFP că a întâmpinat probleme cu serviciile sociale, iar „copiii se sperie când bate cineva la uşă”, temându-se că vor fi luați din nou de autorități.

Un alt caz răsunător este cel al familiei Bodnariu. În 16 aprilie, mii de persoane au protestat împotriva preluării de către stat a celor cinci copii ai cuplului.

Marius şi Ruth Bodnariu, membri ai comunităţii penticostale, sunt acuzaţi de aplicarea unor pedepse corporale. S-a răspândit însă ideea că ei erau vizaţi pentru „îndoctrinare religioasă”, iar coreligionarii lor s-au mobilizat masiv din noiembrie 2015.

Nu este întotdeauna uşor să discerni adevărul de minciună, notează AFP. Dacă familiile îşi pot susţine liber apărarea în presă, autorităţile au datoria să rămână rezervate, chiar în faţa alegaţiilor celor mai fanteziste. „Se spune că sunt răpiţi copii ai părinţilor străini pentru că vrem să creştem diversitatea genetică a populaţiei. Îmi face rău să citesc astfel de afirmaţii”, susţine Kai-Morten Terning, secretar de stat în Ministerul Copilului, Egalităţii şi Incluziunii Sociale.

Citeste mai mult aici – http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/afp–parintii-straini-din-norvegia–ingrijorati-de-practicile-sistemului-de-protectie-a-copilului-415265

3 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  mai 04, 2016 @ 02:06:12

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Cristian
  mai 04, 2016 @ 09:41:25

  Chemtrails este foarte real si mai nou este folosit si deasupra Romaniei! Chiar personal am observat avioane cu chemtrails deasupra Bucurestiului, de obicei urmate la 1-2 zile de schimbare brusca a vremii (dupa zile insorite si 30 de grade, celsius urmeaza zile foarte ploioase cu 12-15 grade celsius). In aproape fiecare zi putin mai insorita se pot observa pe cerul Bucurestiului si cate 3-4-5 avioane cu chemtrails care zboara simultan, unele dupa altele!! (in directii diferite)

  HOTARARE JUDECATOREASCA: Unei mame I SE IA COPILUL deoarece aceasta crede in CHEMTRAILS
  https://saccsiv.wordpress.com/2016/05/04/hotarare-judecatoreasca-unei-mame-i-se-ia-copilul-deoarece-aceasta-crede-in-chemtrails

 3. Cristian
  mai 04, 2016 @ 13:02:44

  TVR METALE GRELE PLOUA DE LA CHEMTRAILS DE PE CER – ALUMINIU PLUMB ARSENIC ETC

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: