Barnevernet face pe victima….. vrea protectia Ministrului Familiei dupa protestele din 16 aprilie

„Lidera sindicatului angajaților din Protectia Copilului, Anne Gronsund, solicită o sustinere mai explicită din partea politicienilor. Ea considera ca angajatii Protectiei Copilului sunt supuși furtunilor mediatice in prea mare masura.”

Dna Gronsund face multe afirmatii fara acoperire in acest articol. In primul rand, urmarind personal aproape 100% demonstratiile anti-Barnevernet prin video si nu am vazut nici macar un protest care sa nu poata fi caracterizat ca si pasnic. S-a folosit multa pasiune in discursurile publice la aceste proteste, dar absolut nimic amenintator, cum vrea aceasta dna sa insinueze. Vorbeste si de amenintari de moarte, dar aici din nou se vede lipsa presei norvegiene de integritate si profesionalism. Sa ne arate domnii jurnalisti unde si cand a fost cineva amenintat de o persoana care a demonstrat in protestele pasnice a romanilor. Suntem asa d eprosti sa credem ca ar exista asa amenintari? Nu ar fi explodat presa norvegiana cu ele daca ar fi reale??? Apoi, dna Gronsund se plange ca functionarii CPS sunt expusi pentru ca parintii tot posteaz a pozele copiilor lor in mod public. Vai Doamne, dupa ce le rapeste copiii, ce ar vrea sa faca parintii? Sa dispara ca ei sa spele creierul copiilor ca sa uite de parinti? Nu exista nici macar un gram de simpatie in aceasta femeie pentru trauma parintilor cauzata in mod direct de functionarii pe care dansa ii reprezinta. Cititi mai mult in articolul de mai jos, tradus de Jurnalul de Nord.

Lidera sindicatului angajaților din Protectia Copilului, Anne Gronsund

Lidera sindicatului angajaților din Protectia Copilului, Anne Gronsund – Foto http://www.dagbladet.no/2016/04/24/nyheter/innenriks/barnevern/43980309/

Anne Gronsund: Este dureros sa fii comparat cu Gestapo si acuzat de rapire de copii

Lidera sindicatului angajaților din Protectia Copilului, Anne Gronsund, solicită o sustinere mai explicită din partea politicienilor. Ea considera ca angajatii Protectiei Copilului sunt supuși furtunilor mediatice in prea mare masura.

Lidera de sindicat spune ca enorma opozitie împotriva Barnevernet îi afectează puternic pe multi dintre angajatii acestei instituții:

”Da, multi simt acest lucru iar in weekendu-ul trecut am primit multe plângeri din partea angajatilor din PC. Pentru multi sunt dureroase comparatiile cu Gestapo si acuzatiile de rapire de copii. Cei care se pregătesc pentru a lucra la Barnevernet o fac din dorinta de a proteja copilul. Ei consideră ca s-a ajuns foarte aproape de pragul spre șicanare și tracasare”

Protest Norway Barnevernet Childhood killer

Ea crede că atmosfera de ura i-ar putea determina pe multi angajati sa renunțe la această profesie, din cauza presiunii. ”Acest lucru sigur nu va face Protectia Copilului mai bună.”

Lidera de sindicat solicita politicienilor, in mod special ministrului pentru copii si egalitatea in drepturi, Solveig Horne, sa fie mai expliciti in a apăra public Barnevernet.

”Ce se întâmplă acum face parte dintr-un conflict cultural. Norvegia a ajuns foarte departe in ce priveste legislatia care asigura drepturile copilului. Aceste demonstratii sunt si demonstratii impotriva legilor de la noi. Legiuitorul trebuie sa iasă in fată si să explice de ce acordăm copilului prin lege această protectie si aceste drepturi. Mi-as fi dorit ca Solveig Horne să fi spus cate ceva despre aceste lucruri”, spune Gronsund.

Ministrul Solveig Horne a anuntat marti ca a cerut institutiei de supraveghere a sistemului de sănătate, Helsetilsynet, să analizeze un esantion mai mare de cazuri de plasament in regim de urgenta si cazuri de preluare a custodiei copiilor de către Barnevernet.

Exista o opozitie reală impotriva puterii pe care o are si o exercită Protecția Copilului. Dar protestele impotriva acestei instituții, din ultimul timp, sunt in mare parte determinate de mituri, care sunt in general raspandite in mediile de socializare.

Posibilitatea pe care o au parintii de a-si impartasi frustrarea si de a se mobiliza in mediile de socializare constituie o provocare pentru Barnevernet, zice lidera de sindicat Gronsund:

”Este o problemă deosebit de mare. Vietile multor copii sunt afisate public fara consimtămantul lor si multi angajati ai serviciului de Protectia Copilului sunt expusi. Oamenii pot avea dreptul la liberă exprimare si libertatea opiniilor, dar cand se trece la ofense si amenintari cu moartea faptele trebuie denuntate la politie.”

Gronsund mai spune că este normal să existe o dezbatere referitoare la modul in care opereaza Barnevernet:
”Este de zece ori mai complicat sa lucrezi astazi in sistemul de protectie a copilului decit era acum zece ani. Totusi nu exista nici o cerinta privind competenta angajatilor din Barnevernet. Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru o calitate mai bună a serviciilor acestei instituții”.

SURSA – Jurnal de Nord

Articolul in Limba Norvegiana:

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: