China – Biserica din Henan castiga dreptul terenului unde sotia pastorului a fost ingropata de viu

Scris de Ava Collin

Traducere in Limba Romana AgnusDei

(Zhumadian, Henan-27 aprilie 2016) La 25 aprilie, la mai puțin de două săptămâni după ce o femeie creștină a murit cand a fost îngropata de viu in timpul demolarii forțate a bisericii, autoritățile locale au decis că terenul în litigiu în care a avut loc incidentul, aparține bisericii și pastorului ei pentru a fi utilizat in scopuri religioase.

Li Jiang

Photo credit International Christian Concern

Photo credit International Christian Concern

În urma protestului internațional de la 14 aprilie, care  condamnă uciderea lui Ding Cuimei, soția pastorului Li Jiangong, de la Biserica Beitoiu, o echipa specială constând din membri guvernului local, ministerul local al terenurilor și resurselor și un comitet administrativ  au declarat că terenul pe care a avut loc incidentul este proprietatea lui Li Jiangong și Bisericii Beitou. Un raport emis de grupul operativ declară că nici o persoană sau o organizație individuala  nu poate pretinde nici o portiune din terenul bisericii, și desemnează site-ul pentru utilizare religioasă.

In ciuda victoriei pentru biserica lui, Li Jiangong este ingrijorat de lipsa de acțiune din partea guvernului în ceea ce privește moartea soției sale. Cu toate că doi membri ai echipajului de demolare au fost reținuti penal in momentul incidentului, autoritățile nu au eliberat nici o informație cu privire la posibilele acuzații impotriva lor. Biroul de anchetă nu a luat nici o alta acțiune cu privire la acest caz.

Li Dunyong, un avocet din Beijing, va reprezenta familia în cazul uciderii lui Ding. Dupa o autopsie, corpul lui Ding a fost plasat în conditii de prezervare  într-un cort temporar în apropierea locului unde a fost ucisă.
„In timp ce ne bucurăm să vedem că autoritățile locale au reacționat rapid și corect sub presiunea internațională pentru a rezolva dreptul bisericii la teren, suntem preocupați de faptul că justiția pentru familia martirei încă nu se face”, a declarat Bob Fu, presedintele lui China Aid. „Soția pastorului Li, sora Ding Cuimei, a fost ucisa cu brutalitate pe data de 14 aprilie. Facem apel la autoritățile chineze să traga la raspundere  pe acei infractori responsabili de aceasta crima, printr-o anchetă corectă și un proces judiciar standard, cu dreptate deplină și reprezentare juridică nestingherita, reprezentata de avocatul pentru drepturile omului Li Dunyong din Beijing.”

Photo

China Aid raporteaza  astfel cazuri, cum ar fi uciderea lui Ding Cuimei și persecutarea Bisericii Beitou, în scopul de a expune abuzurile guvernului chinez și să încurajeze familiile celor afectați. Dacă doriti să ajutati China Aid să poata  sprijini in continuare astfel de  cazuri juridice, cum ar fi uciderea lui Ding, vă rugăm să luati în considerare donarea pentru fondul nostru de apărare legală.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: