O mega-biserica penticostala din Asia, in topul celor mai frecventate biserici din lume: 480.000 de persoane participa la serviciul divin saptamanal (Video)!

Biserica Korea Foto actualidadcr

Yoido Full Gospel Church din Coreea de Sud

Cele mai mari biserici nu sunt in Statele Unite, ci in Asia si Africa, consemneaza Christian Today, citat de Actualidad Cristiana.

In articolul publicat este prezentata Yoido Full Gospel Church din Coreea de Sud, care este frecventata de un numar impresionant de oameni din intreaga lume.

Aceasta biserica penticostala situata in capitala tarii, Seul, primeste aproximativ 480.000 de persoane la serviciul saptamanal si are un total de aproximativ 830.000 de membri.

CITESTE mai mult aici – http://afirmativ.com/2016/05/06/o-mega-biserica-din-asia-topul-celor-mai-frecventate-biserici-din-lume-480-000-de-persoane-participa-la-serviciul-divin-saptamanal-video/

World’s Largest Church with 800,000 members!

The Yoido Full Gospel Church…Seoul, South Korea. This is also the single largest Pentecostal Church in the world.The largest church in the world…The Yoido Full Gospel Church The greatest quantitative growth in Pentecostalism can be seen in all over Africa, South East Asia, Middle east Asia, China,
South Korea, and especially in South America.

In Chile, the indigenous Methodist Pentecostal Church has become the largest non-Catholic denomination in a country where Pentecostals now constitute 15% of the total population. In  Nicaragua and Brazil Pentecostals comprise 20% of the total population. In Guatemala 30% of the population is said to be Pentecostal. These kinds of figures have caused some scholars to ask whether the entire continent of South America is destined to become Pentecostal in near future. In parts of Asia, Pentecostalism is demonstrating a similar phenomenal growth. South Korea is home not only to Paul Yonggi Cho’s Yoida Full Gospel (Pentecostal) Church, the „largest single Christian congregation on earth,” but to three other megachurches on the „top ten” list, two in Seoul and one in In the predominantly Muslim country of Indonesia, the Pentecostal Church of Indonesia numbered 1.3 million in 1990, making it the third largest Christian denomination in that country. Kimbanguism, an independent African spirit-filled church, claims the adherence of some 3 million persons (out of a population of 28 million) in Zaire. Similar independent and rapidly growing Pentecostal churches have developed in Nigeria and Ghana too.

The following summary statement represents an assumption but telling report on global Pentecostalism:
According to the well-known statistician of Christianity, David Barrett, there were an estimated 74 million Pentecostal Christians or 6% of the world’s Christian population in 1970. In 1997 he estimated that this figure had  reached 497 million or 27% of the Christian population, more than the total number of ‘Protestants’ and ‘Anglicans’ combined, and only 27 years later. David Barrett projects that according to present trends this figure is likely to rise to 1,140 million pentecostal Christians or 44% of the total number of Christians by the year 2025.

VIDEO by strongtower27

Publicitate

10 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  mai 07, 2016 @ 01:47:47

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Iosif
  mai 07, 2016 @ 02:04:03

  Frumos! Sa vezi atatia crestini adunati la un loc, e ceva remarcabil. Dar unde au fost acesti 480 000 de crestini atunci cand copiii fratilor lor din Norvegia au fost rapiti de statul norvegian? Si nu doar acestia. Am cunoscut, din nefericire, crestini romani care stiau despre ce e vorba si care nici macar nu s-au sinchisit sa iasa din casa afara, sa mearga la un protest, desi nu ii costa nimic – nici macar sa faca mai mult de zece pasi pana la masina care ii astepta. In schimb explicau ca ei merg la Biserica. Sa mergi la biserica si sa indrugi truisme de genul „Dumnezeu e in control” sau „Dumnezeu poate rezolva problema”, fara sa faci nimic, e simplu. E mai greu sa faci ceva pentru a demonstra ca „Dumnezeu e in control si ca poate rezolva problema”. Sunt convins ca au existat astfel de crestini si in al doilea razboi mondial care palavrageau truisme atunci cand evreii erau ucisi pe capete. Dar cei care au actionat pentru a demonstra ca Dumnezeul lor este Drept au fost putini.
  Nu-mi imaginez un Dumnezeu care intervine in mase „punand degetul pe problema”, la propriu, pentru a rezolva toate necazurile oamenilor, fara ca acestia sa faca ceva; dar imi pot imagina un Dumnezeu care prin oameni „drepti intre popoare”, precum Oskar Schindler, actioneaza pentru a demonstra ca Dreptatea este intotdeauna de partea Lui. A crede ca Dumnezeu intervine pur si simplu, „punand degetul”, ca un soi de bagheta magica, fara ca cei care cred in El sa faca ceva, e o naivitate.
  „De ce coboară Dumnezeu deghizat într-o lume ocupată de inamic şi de ce înfiinţează un fel de societate secretă care să-l submineze pe diavol? De ce nu coboară El cu toată puterea, invadînd această lume? Oare nu este El destul de puternic? (…) Dar mă întreb dacă oamenii care Îi cer lui Dumnezeu să intervină deschis şi direct în lumea noastră îşi dau seama ce va fi cînd El o va face. Cînd acest lucru se va întîmpla, va fi sfîrşitul lumii. Cînd autorul păşeşte pe scenă, piesa de teatru s-a terminat. (…) Atunci va fi prea tîrziu să alegi de partea cui să fii. Nu are nici un rost să spui că ai ales să stai culcat atunci cînd ţi-a devenit imposibil să stai în picioare. Atunci nu va fi timp de ales: va fi timpul cînd vom descoperi de partea cui sîntem cu adevărat, fie că ne-am dat seama dinainte, fie că nu ne-am dat seama” (C.S.Lewis).

 3. virgilc
  mai 07, 2016 @ 05:10:03

  Reblogged this on Germania Evanghelica.

 4. anatatar
  mai 07, 2016 @ 16:30:29

  Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

 5. Dorian C
  mai 07, 2016 @ 21:45:45

  Reblogged this on Christ4roNews.

 6. SILVIA
  mai 08, 2016 @ 00:24:24

  Ce are a face numarul impresionant cu Cel ce a spus ” ingusta este calea care duce la viata si putini sunt cei ce merg pe ea…” dar, pentru ca azi se extine marea inselare a crestinismului numeric ,usor si superficial……suntem impresionati dar nu schimbati.Daca s-ar cunoaste invatatura acestor biserici si s-ar cerceta in lumina bibliei s-ar vedea ca sunt ca doua linii paralele.Trist dar,adevarat!

  • rodi
   mai 08, 2016 @ 08:38:15

   Draga Siliva, Dumnezeu se indura de cine (si de orice natie) vrea. Faptul ca sunt multi credinciosi in acea biserica nu inseamna automat ca sunt superficiali si personal, mi-ar fi frica sa vorbesc despre ceva necunoscut ca sa nu aflu mai tarziu ca critic o adevarata miscare si revarsare de har a lui Dumnezeu.

 7. Marius
  mai 08, 2016 @ 03:58:15

  Nu este necesar sa iasa toti crestinii in strada.Oricum sunt multi care nici nu pot.Este foarte necesar ca ei sa stea in rugaciune si in post.Sa facem fapte vrednice de pocainta.

 8. Ioan
  mai 08, 2016 @ 12:31:27

  Cand e vorba de bagat de seama si de vina, se poate gasi imediat „nod in papura”, cum se spune. Stie cineva sigur ca in Coreea nu au fost demonstratii de protest? Daca se stie, sa fie prezentate aici, iar daca nu se stie , nu trebuie sa vorbim ce nu stim.

  De unde stim ca acolo crestinismul e „numeric ,usor si superficial……”? „Daca s-ar cunoaste invatatura acestor biserici si s-ar cerceta in lumina bibliei s-ar vedea ca sunt ca doua linii paralele.Trist dar,adevarat!”

  De unde stim noi ca asta , ar fi adevarat? Cine stie ce invatatura au, sa aduca argumente. E usor sa arunci numai vorbe si acuzatii cu privire la ceva sau cineva, fara sa aduci nici un argument, si mai si creezi o opinie gresita in mintea altora!

  Daca sunt putini care merg la Biserica, criticam, daca merg multi, criticam, ca-s multi si dam si versete Biblice, dar fara sa stim cati dintre ei sunt salvati, pentru ca asta o stie numai DUMNEZEU! Cu privire la cei putini care merg pe CALEA Ingusta, la nivel mondial, e adevarat ca sunt putini, raportat la numarul populatiei Pamantului, intr-un loc sau tara, sunt mai putini, intr-alt loc sau tara, sunt mai multi; sa nu tot interpretam, functie de parerile noastre, sau ale altora!

  Cred ca nu e bine sa-i judecam pe cei de-acolo, cat de autentici sunt in viata crestina, ci sa-L lasam pe DUMNEZEU, iar daca e vorba de judecata, pe care ne place s-o aplicam altora, iata ce zice Biblia, care totusi ne da voie sa judecam:

  1. Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi.
  2. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; şi cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. Matei 7:1, 2).

  31. Dacă ne-am judeca singuri, n-am fi judecaţi. ( 1 Corinteni 11:31).

  Aici ne da voie sa judecam, dar…pe NOI INSINE!

  Pentru altii trebuie sa ne rugam, sa-i binecuvantam. (Nu mai dau versete; le stiti si dvs.).

  Si mai trebuie sa facem ceva: sa ne bucuram de ei si ne rugam DOMNULUI sa fie cat mai multi salvati si acolo si dintre romani, si de pe intreg Pamantul! Amin!

  • Avram
   mai 08, 2016 @ 19:29:04

   Frate Ioan
   Intr-adevar multi sunt aceia care critica orice lucru bun, fara sa verifice. Biserica aceasta creste si a ajuns la un numar asa de mare din cauza ca crestinii de acolo nu stau cu mainile incrucisate si asteapta ca oamenii sa vina la ei, in loc ca sa fie invers. Acesti crestini se duc si propovaduiesc pe Chrisros prin cuvant si prin fapte. In acel oras trezirea sppirituala a inceput de multa vreme si continua si acum. Sa ne rugam Domnului ca si in Romania sa avem astfel de treziri spirituale ca intregi orase sa se intoarca cu adevarat lui Dumnezeu. God bless you.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: