Președintele CCR, despre posibilitatea modificării Constituției pentru protejarea familiei: Calea corectă e cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea!

Augustin Zegrean romanialibera.roCurtea Constituțională analizează situația delicată a căsătoriilor între persoanele de același sex. Președintele instituției, Augustin Zegrean, a declarat dumincă la Digi24 că un dosar pe această temă este în lucru la Curtea Constituțională. Zegrean a evitat să se pronunțe cu clarititate în legătură cu această chestiune, a modificării Constituției, in contextul în care Coaliția pentru Famiilie a strâns peste 3 milioane de semnături, dar, întrebat de moderatorul emisiunii „În fața ta”, care ar fi calea corectă, președintele CCR a răspuns ferm: aceea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea.
În opinia președintelui CCR, Constituția nu ar interzice în mod explicit acest gen de căsătorii, în schimb, interdicția este specificată clar în Codul civil.
În emisiunea „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu de la Digi24, Augustin Zegrean a precizat:
„După cum este textul în Constituție, nu ar fi o interdicție, pentru că spune „Liber consimțită între soți”. Codul civil, da, art. 277 vorbește despre actele de stare civilă și despre căsătorie. Interzice căsătoria între persoane de același sex”.
La întrebarea unuia dintre moderatori, „Care e calea corectă?”, președintele CCR a răspuns:
„Calea corectă e cea stabilită de Dumnezeu când a făcut lumea”

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: