STRASBOURG Parlamentul European – Daniel Buda, Ziua Uniunii Europene – Nu trebuie să ne lăsăm conduşi de duşmanii Europei…

Parlement Européen - Strasbourg. Ziua Uniunii Europene Foto Daniel Buda

Parlement Européen – Strasbourg. Ziua Uniunii Europene Foto Daniel Buda

În acest moment, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg are loc ceremonia prin care se marchează ziua de 9 mai, Ziua Europei. Preşedintele PE, domnul Martin Schulz a subliniat în discursul său faptul că valorile care definesc Uniunea Europeană trebuie să fie acum mai vii decât niciodată.

La 9 mai 1950, unul dintre fondatorii Uniunii, Robert Schuman a spus faptul că pacea mondială are valoarea primejdiilor care o ameninţă. Europa nu se va realiza peste noapte ci treptat. Astăzi, Europa trece prin vremuri tulburi.

Este nevoie ca cetăţenii să se angajeze la unitate şi de asemenea, este important să aprofundăm nu ceea ce ne desparte ci ceea ce ne uneşte. Nu trebuie să ne lăsăm conduşi de duşmanii Europei. Într-o lume în care valorile sunt răsturnate trebuie să ne împotrivim la distrugerea Europei.

Acum când UE trece prin criza solidarităţii, toţi europeni trebuie să ne întoarcem la ceea ce spunea Robert Schuman şi anume că “Europa nu este construită într-o singură zi ci este construită pe solidaritate”. Toţi europenii care cred în solidaritatea transnaţională trebuie să lupte pentru valorile europene iar UE este o speranţă prin care putem să ne asigurăm că demnitatea umană este respectată.

Un comentariu (+add yours?)

  1. eliodora
    mai 09, 2016 @ 11:59:41

    Pentru mine semnificatia Uniunii Europene este Fiara din Apocalipsa.
    In plus datorii de 80 miliarde euro ;Ceausescu nu a lasat nici o datorie.Nu
    pot fi PRO Uniune unde valorile s au inversat,

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: