Tu ce sărbătorești de 9 mai? O zi, trei semnificații. E Ziua Uniunii Europene…. Ziua independenței de stat a României…

Tu ce sărbătorești de 9 mai? O zi, trei semnificații. E Ziua Uniunii Europene…. Ziua independenței de stat a României…

[…..] La Roma, cândva capitală a unui imperiu ce a marcat profund continentul fără a reuși să-i dizolve specificul de tărâm al mai multor culturi și neamuri, a avut loc o dezbatere  privitoare la viitorul Uniunii. „Europa este o promisiune, dar o promisiune care nu a fost ținută”, zise acolo președintele Parlamentului European, Martin Schulz. Promisiunea „făcută în fiecare zi pentru mai multe locuri de muncă, servicii, creștere economică ” nu a fost ținută față de generațiile constrânse la sacrificii, pentru „salvarea băncilor”, adaugă. Izul de regret ia nuanțe de reproș în declarațiile lui Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene- fiecare reuniune ministerială europeană de la Bruxelles dă naștere unor interpretări diferite, „ca și cum am avea 28 de reuniuni diferite”, se plânge el. De o admirabilă franchețe e polonezul Donald Tusk, președintelui Consiliului European. „Visul unui singur stat european, al unei singure națiuni europene este o iluzie… ” A considera Europa un proiect de Uniune cu un singur stat, o singură națiune, nu numai că este „complet nerealist”, dar și devastator pentru viitorul ei, o spune fără menajamente Tusk.

Citeste mai mult aici – http://www.activenews.ro/cultura-istorie/Tu-ce-sarbatoresti-de-9-mai-132951

Klaus Iohannis:

Uniunea Europeană, așa cum o cunoaștem astăzi, este rezultatul unei viziuni care a ținut permanent pasul cu realitățile, al unei voințe politice mereu confirmate și al unei solidarități mereu întărite. UE a însemnat și înseamnă dialog, cooperare şi solidaritate în beneficiul comun al statelor membre. Ca parte a Uniunii, România acţionează pentru ca aceasta să furnizeze în continuare mai multă stabilitate, democraţie şi prosperitate în interiorul şi în jurul său. Țara noastră va trebui să arate că este un stat european, inclusiv în modul în care funcționează sistemele sale publice și în care instituțiile se raportează la cetățeni și îi servesc. Cu prilejul Zilei Europei, doresc să transmit încă o dată mesajul meu de încredere şi susţinere a proiectului european. La mulţi ani, Europa! La mulți ani, România!

3 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  mai 10, 2016 @ 08:42:25

  Reblogged this on "Politichie" actuala.

 2. octavpelin
  mai 12, 2016 @ 03:28:09

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. gabyel1995
  oct. 19, 2016 @ 16:25:14

  Cum naiba s-a brodit sarbatorirea UE tocmai in ziua cind am obtinut independenta datorita sacrificiului atitor bravi soldati romani .
  Pe neamtul Johanis nu-l intereseaza asta . S-a dus ca un lingau sa tina o alocutiune rupta de realitate la stapinii lui din vest . Ma tem ca nu ar fi fost deranjat daca am fi fost ramasi supusii germaniei naziste . Oare care este patria pe care o indrageste don’ presedinte ?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: