Ce poti sa spui despre familia ta? Lazar Gog

Lazar Gog Rusalii 2015

Cantarea Cantarilor 5:16

Cerul gurii lui este numai dulceaţă şi toată fiinţa lui este plină de farmec. Aşa este iubitul meu, aşa este scumpul meu, fiice ale Ierusalimului!

Va spuneam si alta data caci Cantarea Cantarilor este cel mai frumos poem scris vreodata. Este un limbaj foarte frumos intrebuintat. Nu este nimic vulgar in aceasta scrisoare de dragoste. Ci totul este construit de asa maniera incat orice cuget omenesc sa poata sa primeasca cuvintele si sa poata sa invete corect ce e dragostea, ce insemneaza relatia de familie, si ce insemneaza impreuna cu familia sa slujesti pe Dumnezeu. Si acest pasaj pe care l-am citit astazi este cutremurator de sincer. Mireasa, sotia, indragostita din acest pasaj vorbeste fara rezerve despre iubitul ei, despre dragostea care o are pentru el. Iar, descriptia ei pentru acest iubit este cutremuratoare. Incurajez pe tinerii care sunt pe drumuri de a-si intemeia o familie sa studieze Cantarea Cantarilor. Incurajez familiile casatorite sau familiile care poate inca au probleme cum sa isi exprime dragostea unul de celalalt sa studieze Cantarea Cantarilor. Pentru ca aceasta este cartea din Cuvantul lui Dumnezeu care ne invata cum trebuie sa fim in casa. Cum trebuie sa te comporti cu sotia, cum trebuie sa te comporti cu sotul. Cum sa iubesti, Si, cum sa inveti sa fi om a lui Dumnezeu.

Sa ne uitam la patru adevaruri, asa cum rezulta ele din acest verset. ….

FOOTNOTE: Pastorul Lazar Gog recomanda o predica buna la subiectul asemanator din mesajul de astazi, intitulata „Puterea a doi”. Predica se poate asculta aici – http://www.predic.ro/predici-audio/4-lazar-gog/1084-puterea-a-doi.html

VIDEO by Emanuel Church Anaheim

3 comentarii (+add yours?)

 1. Cristian
  mai 10, 2016 @ 07:25:16

  Din pacate observ ca avertismentul meu anterior cu privire la site-ul resursecrestine se dovedeste a fi mai fondat si mai intemeiat decat speram (eu speram sa ma insel eu).

  A aparut din nou pe ResurseCrestine.ro un editorial scris si semnat DE O SORA (deci de o femeie) care reprezinta O FORMA DEGHIZATA DE A DA INVATATURA, DE A PREDICA! Biblia ne invata destul de clar ca femeile pot depune marturie, pot spune o poezie sau o cantare dar nu au voie sa dea invatatura si nici sa se ridice/inalte deasupra barbatilor! Referinte biblice:

  1 Timotei 2
  11. Femeia sa invete in tacere, cu toata supunerea.
  12. Femeii nu-i dau voie sa invete pe altii, nici sa se ridice mai presus de barbat, ci sa stea in tacere.

  1 Corinteni 14
  34 Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea.
  35 Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă, căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în biserică.

  Iata si noul editorial, semnat de o oarecare „Andrada Popa” si postat de sora „Mada_O”:
  http://www.resursecrestine.ro/editoriale/149591/alege-l-pe-el

  Autoarea, Andrada Popa, este la prima ei scriere de acest gen de pe ResurseCrestine.ro:
  http://www.resursecrestine.ro/editoriale/index-autori/andrada-popa

  Ma intristeaza foarte mult ce se intampla cu acest site, nu demult ziditor si nu demult o unealta foarte buna in studierea Bibliei (pe el inca exista o Biblie on-line cu o functie de cautare foarte buna, care afiseaza si trimiterile cand deplasez doar cursorul de mouse deasupra lor). Cu atat mai mult ma intristez cu cat le-am atras atentia chiar eu vizavi de ceea ce ne spune Biblia despre femei si predicare (probabil la fel ca mine or mai fi sesizat si altii), dar… vad ca nu s-a tinut cont, ca si cum… ar conta mai mult niste cuvinte frumoase, insirate frumos… decat Legea Domnului si supunerea noastra fata de EL!…

  Domnul sa aiba mila!…


  Ridica-ti privirea! / Look up!

  Sent: Tuesday, May 03, 2016 at 12:10 PM
  From: „Cristian STANESCU”
  To: No recipient address
  Subject: atentie la resursecrestine!
  Atentie mare la editorialele mai noi de pe ResurseCrestine.ro!! Unele din ele, care apar semnate de „echipa Resurse Crestine” sau de „Anonim” este foarte probabil ca sunt scrise de o sora. Din cate stiu femeile nu au voie sa predice, nici sa dea invatatura (poate cel mult doar intre ele, mai mult ca si partasie).

  Am semnalat la un moment dat faptul ca surorile nu pot sa dea invatatura, intr-un comentariu la un editorial scris tocmai de sora respectiva. A urmat o serie de raspunsuri prin care sora aducea VERSETE SCOASE DIN CONTEXT, prin care incerca sa demonstreze ca Biblia totusi ar permite femeilor sa predice (inteleg ca exista denominatiuni unde acest lucru este „ingaduit”; ba chiar sunt unii care ingaduie si preotese lesbiene, ceea ce e inca si mai grav).

  De exemplu, editorialul de mai jos cred ca este scris de acea sora (motiv pentru care eu nu il citesc):
  http://www.resursecrestine.ro/editoriale/149461/pentru-noi-a-inviat


  Ridica-ti privirea! / Look up!

 2. Valeria Iancu
  mai 11, 2016 @ 03:17:40

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. Trackback: Ce poti sa spui despre familia ta? Lazar Gog | Biserica Penticostală Maranata
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: