Românii din Canada- interesaţi în apărarea drepturilor familei mici şi a celei mari, adică a românilor de pretutindeni

Ben Oni Ardelean & Titus Corlatean la Antena 3 10 ianuarie 2016E interesant cum acest articol dovedeste din nou ceea ce spune George Alexander, ca: …Ceea ce se întâmplă în Norvegia cu copiii Bodnariu, Nan şi cu mulți alții!, ceea ce se întâmplă şi în alte țări, în Marea Britanie, de asemenea, cu copiii Barbu, nu este întâmplător! Totul urmează un scenariu bine stabilit… (Citeste editorialul lui George Alexander aici – SĂ NE TREZIM, ASADAR!)

  • Motivul principal însă, care a determinat vizita celor doi senatori responsabili cu politica externă în Senatul României (Titus Corlăţean de la PSD şi Ben-Oni Ardelean de la PNL), a fost un nou caz în care cetăţeni români (dar care sunt şi cetăţeni canadieni) se confruntă cu posibiliatea pierderii drepturilor parentale.
  • „Intervenţia noastră este bazată pe tratatele internaţionale, dar şi pe dreptul unui stat de –a oferi asistenţă cetăţenilor săi, oriunde s-ar află aceştia”, a mai precizat senatorul social-democrat.
  • Avocata Călina Jurju Bala a cerut chiar înfiinţarea unui ghişeu unic pe lângă la Ministerul de Externe sau pe lângă Parlament, pentru ca toate aceste probleme legate de drepturile omului să poată fi adresate într-un singur loc.
  • Senatorul Corlăţean a declarat că a propus chiar trimiterea de specialişti în Drepturile Omului şi de reprezentanţi ai Protecţiei Copilului din România, pe lângă ambasadele noastre, acolo unde este nevoie, în ideea de-a ajuta la rezolvarea amiabilă a cazurilor aflate în dificultate.
  • Un alt participant la întrunire a cerut ca autorităţile române să fie ferme, demne şi gata să apere interesele naţionale şi ale cetăţenilor români, oriunde s-ar afla în lume.
  • Titus Corlatean lupta pentru definirea corectă a familiei în Constituţia României: „S-au strâns peste 3 milioane de semnături în favoarea definirii clare a familiei, ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Sperăm să ajungem la referendum şi acesta să fie organizat în acelaşi timp cu alegerile parlamentare. Chiar dacă în legea organică acest lucru este specificat (căsătoria fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie), el trebuie scris explicit şi în Constituţie, ca să nu poată exista interpretări abuzive”.

CITESTE si – Senatorii Titus Corlăţean şi Ben-Oni Ardelean – Vizită de lucru în Canada, la Ottawa şi în provincia Alberta (Calgary şi Edmonton)

Ben Oni Ardelean & Titus Corlatean vizita de lucru Calgary & Ottawa CanadaVizita de săptămâna trecută a senatorilor Titus Corlăţean şi Ben-Oni Ardelean, a fost un prilej de întâlnire atât cu comunităţile româneşti din Calgary şi Ottawa, dar şi cu omologii din Parlamentul Canadei.

La capitolul întâlniri cu membrii Parlamentului Canadian, subiectele s-au axat pe teme de colaborare reciprocă între state şi anume, securitateta frontierelor NATO, colaborarea economică bilaterală, dar şi pe aceea a eliminării vizelor de călătorie pentru românii care vor să vină în Canada.

„Am discutat cu colegii canadieni despre importanţa eliminării vizelor pentru români , iar ei s-au arătat deschişi ideii, dar este un proces care mai are nevoie de timp până să fie pus în practică, fără să se precizeze cât”, a declarant Titus Corlăţean.

Motivul principal însă, care a determinat vizita celor doi senatori responsabili cu politica externă în Senatul României (Titus Corlăţean de la PSD şi Ben-Oni Ardelean de la PNL), a fost un nou caz în care cetăţeni români (dar care sunt şi cetăţeni canadieni) se confruntă cu posibiliatea pierderii drepturilor parentale. Familia în cauza, căreia îi vom păstra anonimatul (aşa cum a cerutl dl Corlăţean, tocmai pentru a le uşura demersul), este rezidentă în Calgary şi se confruntă cu o situaţie foarte tensionată şi gravă de aproape doi ani de zile.

Pe scurt, fetiţa, acum în vârstă de 4 ani, a fost diagnosticată la doi ani cu o boală gravă de ficat, ceea ce a impus efectuarea unui transplant. Deşi părinţii şi-au dat acordul pentru această procedură, diferendele cu corpul medical au apărut o dată ce transplantul (cu un ficat de la un adult de 60 de ani)a produs noi complicaţii în trupul copilului. Viziunile diferite vis-a-vis de modul cum trebuie aplicate felurite proceduri medicale (mama fetiţei fiind şi ea medic practicant în Alberta), au generat o escaladare a conflictutlui cu autorităţile, ajungându-se la pierderea custodiei, dar nu şi a drepturilor parentale.

„Bunica a fost cea care ne-a contactat şi care ne-a-a rugat să ne implicăm, după ce a văzut amplitudinea şi sprjinul oferit în cazul familiei Bodnariu”, a spus Titus Corlăţean.

„Intervenţia noastră este bazată pe tratatele internaţionale, dar şi pe dreptul unui stat de –a oferi asistenţă cetăţenilor săi, oriunde s-ar află aceştia”, a mai precizat senatorul social-democrat.

CITESTE mai MULT aici – http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/21676-romanii-din-canada-interesai-in-aprarea-drepturilor-familei-mici-i-a-celei-mari-adic-a-romanilor-de-pretutindeni.html

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: