De ce pleacă tinerii din biserici? … din perspectiva unui tânăr

how-young-christians-view-church man

De ce pleacă tinerii din biserici? … din perspectiva unui tânăr

Beni Dradici prezinta un articol scris de un tanar cu varsta de 21 de ani, un sfat foarte important din partea acestui tanar este: „Avem nevoie de buni consilieri, lideri care să-i ajute și să-i sfătuiască pe adolescenți în problemele pe care nu le spun părinților pentru că le este rușine.

Iata articolul:

De ce pleacă tinerii din biserici? … din perspectiva unui tânăr

Mă prezint. Sunt un tânăr de 21 de ani, născut și crescut într-o familie de creștini. De mic copil am fost dus la biserică, am fost în tabere de tineret, am participat la concerte creștine,…

Ce poate să le dea lumea și nu le poate da biserica? Cine este de vină: părinții, biserica sau Dumnezeu? Am privit la mine însumi și m-am întrebat: cum se face că eu încă sunt aici, dar alții nu?

CONTINUARE aici – http://benidradici.com/de-ce-pleaca-tinerii-din-biserici-din-perspectiva-unui-tanar-1/

13 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  mai 12, 2016 @ 03:56:56

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. Cristian
  mai 12, 2016 @ 08:14:39

  Am citit continuarea postarii de pe BeniDradici.com dar nu prea ma pot impaca cu ideea sugerata de postare cum ca studiul biblic ar fi PLICTISITOR pentru tineri si …asta ar fi motiv pentru ei sa plece in lume! Daca Biblia este Cuvantul Viu al lui Dumnezeu, iar Dumnezeu este Cel ce umple vesnicia si cerul si numai EL le face minunate (iar fara EL ar fi cu adevarat PLICTISITOARE!!), cum ar putea oare tocmai EL, Cuvantul Viu, sa fie …plictisitor?! Sau… poate unele studii or fi plictisitoare, in functie de cine le face, de cum le gandeste…

  Eu vad ca unica solutie (ca sa nu mai paraseasca credinta nici tineri nici batrani) STRAMUTAREA COMPLETA A INIMII – de la valorile lumesti (placere, pofte, distractie, bautura etc.) la valorile vesnice, ale Domnului (neprihanire, ferirea de rau, folosul aproapelui mai presus de folosul propriu etc.). Atunci …Cuvantul nu ar mai putea fi plictisitor, nici cantarile Harfei „invechite” (de fapt ele sunt vesnice, fiind inspirate de Cel vesnic).

  • Mirela
   mai 13, 2016 @ 03:18:37

   Cristian, tu ai participa in fiecare duminica la „studiu biblic” tinut de fratii care nu stiu nici sa citeasca bine pasajul dat, fara o exprimare corecta, lipsiti de putere, vlaga, atitudine, logica in ceea ce spun, pusii mai mereu pe critica. Aruncandu-si ca sa il citesc pe un frate „dude” in spre pastor sau tinerii care nu sunt cum cred ei ca ar trebui sa fie…+ tu ai fi luat de oaia slaba, iar ei ceei ce duc greul, multi fratii batranii tin cu dintii de amvoane, daca se ridica cineva mai bun ca ei nu stiu cum sa il excluda cauta motiva care mai de care!!! Nu ne doare sufletul ca sunt bisericile goale din incapatanarea unora care se cred ca fac o lucrare !!! ce lucare ?? una la care nu vor sa intelega ca nu sunt chematii !!!!

   • rodi
    mai 13, 2016 @ 09:02:32

    Si totodata, ce imai credinciosi oameni pe care ii avem sunt tot batranii, cei nelipsiti de la adunare si in special de la rugaciune si care plang pentru tineretul Casei Domnului si postesc in mod regulat. Nu cred ca e bine sa generalizam din cauza unui caz sau a unor cazuri pe care le cunoastem personal pentru ca nu cred ca Domnului ii place sa vorbim asa de batranii casei Domnului, chiar si de batranii pastori, pentru ca Biblia ii „lauda” in proverbe si uite ce ne porunceste Dumnezeu: Să te scoli înaintea perilor albi şi să cinsteşti pe bătrân. Să te temi de Dumnezeul tău. Eu sunt Domnul. – Leviticul19:32
    Inteleg ce vrei sa spui, dar totusi sa fim mai atenti la afirmatii ca sa nu intristam fara voie oameni scumpi care sunt fratii nostri si merita cinstea noastra. God bless you!

  • Florian Stelian
   mai 13, 2016 @ 13:49:03

   De ce ar face studiu biblic cineva, major, care nu crede ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, cineva care nu crede Evanghelia? Biserica (ekklesia) este adunarea membrilor adunarii, daca acei tineri nu s-au pocait si n-au crezut Evanghelia ei nu sunt membrii ai bisericii. Daca nu sunt membrii ai adunarii Domnului ei sunt „in lume”. Nu exista loc intre „lume” si adunarea Domnului. Cum atunci pot pleca ei din biserica in lume?

  • Gigelul
   mai 14, 2016 @ 23:28:37

   Tind sa cred ca cel ce a scris acest articol nu s-a referit la studiul in sine ca este plictisitor ci mai degraba la extrema de a studia fara a aplica sau fara rugaciune.
   Apoi studiul fara revelatie e egal zero. Poti studia Biblia ca o carte de literatura sau istori;dar daca nu ai descoperire de sus nu o poti vedea ca fiind un mesaj de la Dumnezeu direct.

 3. Cristian
  mai 12, 2016 @ 08:30:35

  O mini completare la comentariul meu anterior, care poate contureaza un pic mai clar ce incercam sa spun. Am fost martor la urmatoarea scena/intamplare, care a avut loc la adunarea la care merg:

  Un student al ITP (Institutul Teologic) incerca sa intre in vorba cu …tinerii de la noi de la adunare, la terminarea serviciului divin. Dar se vedea clar de tot ca studentul si tinerii „nostrii” erau de fapt DIN DOUA LUMI DIFERITE!! Studentul, cand spunea de Domnul parca RADIA DE BUCURIE, ii sclipeau ochii etc. Tinerii… strambau din nas cand auzeau… S-a dus studentul la niste surori, culmea, surori de la cor, de la tineret, care „conduc inchinarea”… si le-a spus asa: „Minunat este Domnul, nu-i asa??” Dar surorile nu pareau pe aceeasi lungime de unda… Parca le deranja sa auda de Domnul, desi despre EL canta cand slujesc in fata adunarii… Curios, nu?

  Concluzie: Cam asta este diferenta pe care o face INIMA!! Cand inima noastra bate pentru Domnul, ajungem ca acel student: RADIEM, NE SCLIPESC OCHII DE BUCURIE etc. Dar, cand inima noastra e rece, suntem si noi tot reci, distanti… cantam pe note dar inima noastra nu canta ci tace (suntem ca niste chimvale zanganitoare).

  Daca am fi „in clocot”, am spune probabil la fel ca apostolul Petru: „Unde sa plecam Doamne cand la Tine sunt cuvintele vietii?” Deci nu de „echilibru” intre studiile biblice si entertainment avem noi nevoie, asa cum sugereaza articolul preluat de pe BeniDradici.com (si apropo, entertainmentul ADOARME SPIRITUAL!!) ci avem nevoie de o inima schimbata 100%, care sa bata pentru Domnul, sa tresara de bucurie gandindu-se la neprihanire (in loc sa se plictiseasca).

 4. Aka Stan
  mai 12, 2016 @ 14:21:43

  De ce pleaca? …De ce pleaca?
  Ne punem mereu intrebari…. De ce ? Si iar de ce?
  Trebuie Sa actionam sa gasim Solutii ca tinerii , copii nostri Sa ramana in biserica.
  Nu mai accept de La un crestin intrebari copilaresti „de ce”.
  Crestinii adevarati isi doresc schimbare, Implicare, actualizare, incurajare ,………
  Tinerii bisericii au ajuns someri Pt Ca nu le Dam de lucru .
  Fiecare Tanar Sa nascut Cu ceva DIN Dumnezeu ( Talent) ,,,,,,, putem Sa le oferim o sansa de a dezvolta partea lor interioara DIN Dumnezeu .

  Va urma.

  • rodi
   mai 12, 2016 @ 14:27:01

   Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa nu ajunga bisericile romane ca cele americane, europene, etc… adica, goale si apoi, inchise…

   • Cristian
    mai 13, 2016 @ 07:33:39

    Amin! Avem nevoie de intelepciune! Cu toate astea stim ca va fi la un moment dat o lepadare (generala) de credinta, stim ca „odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul” (adica bezna pacatului si a firescului si lumescului), asa ca ne asteptam ca si bisericile europene si chiar romanesti sa urmeze un declin (probabil) rapid, o golire rapida… si o cadere rapida! (deja am vazut chiar aici pe blog o predica preluata dintr-o adunare romaneasca unde era BEZNA ca la discoteca, reflectoare, decor ca la teatru etc. – ca unele adunari deja cazute de prin America!! deci declinul deja este in Romania, urmeaza doar sa se raspandeasca)

    INTREBAREA E ALTA: noi unde ne situam?? Fiecare in parte… UNDE ne situam? Stam pe „calea larga” care duce spre entertainment si lumesc si teatru si ceremonie si lumini colorate in adunare, muzica lumeasca cu versuri (semi) crestine? Ne complacem ca Domnul e bun si noi… nu mai conteaza ce facem, ca doar „este har”? SAU CAUTAM CALEA INGUSTA, cea a LEPADARII DE SINE, aratata chiar de Domnul Isus (Matei 16:24, Marcu 8:34, Luca 9:23)? (lepadarea de sine include si rastignirea firii, ferirea de lumesc si de moda si de „trenduri”)

 5. eliodora
  mai 13, 2016 @ 03:00:54

  DECI: firea pamanteasca face toate acestea; daca ai Duhul SAU,
  atunci NUMAI PE EL IL CAUTI si cu ajutorul Sau alungi ispitele nenumarate pe care le au , mai ales tinerii.
  Iti place muzica LUI, studiul despre EL, Cuvantul Lui.
  Puterea care vine de la Dumnezeu te tine langa EL.
  Ai bucurie imensa, care te ajuta sa biruiesti.
  Spunea un pastor din Brasov de la amvon:
  se boteaza tineri ne/nascuti din nou si acestia ii strica si pe ceilalti.
  Daca ai venit cu adevarat la Dumnezeu, nimic din ceea ce e in legatura cu EL,
  nu te poate plictisi niciodata; doar te intareste , si atunci cand esti slabit,
  aproape cazut.
  ‘”Miracolul Cuvantului” asta le lisepe;
  ei, sarmanii, s au alaturat ca unui club mai select, dar schimbarea facuta de Duhul Sfant nu s a facut.
  Putem sa ne rugam pentru tinerii nenascuti diin nou , botezati in bisericile noastre; Cei nascuti din nou vor zice:Unde sa plecam Doamne,
  Tu ai Cuvantul vietii vesnice!
  Ne amagim mereu, dar vina o poarta biserica , pastorul si comitetul ca vor multi membri surogat, ca tot se poarta cuvantul asta.
  Nasterea din nou, Duhul Sfant, fac diferenta!
  Ioan Botezatorul a spus: faceti fapte vrednice de pocainta,”ati venit sa va botezari ca sa scapati de mania viitoare”….
  Biserica nu i poate tine, decat prin :
  doar Cuvantul Sau; nu cantecele , ci CANTARILE , imnurile crestine; nu muzica Hip Hop, nu Rock cu radacina draceasca.
  S a admis NEBIBLIC muzica celui RAU.
  Mare mare grija , da chiar asa zisii inchinatori, nu au bucuria Domnului;
  pt ca nu sunt nascuti din nou.Le place sa cante in fata:ATAT!
  Domnul sa se indure de noi toti; sa facem ce ne spune DUMNEZEU !
  nu lucrand cu firea;
  pastorii si lucratorii se conduc dupa creierul lor, crezand ca au au HARTA drumurilor teologice, neasteptand indemnul CALAUZEI NEVAZUTE!
  Cred ca trebuie mult post si rugaciune si o MARE REFORMA, TOTALA!
  Pastorii sunt primii obligati cum spune Cuvantul sa iba grija de TURMA SA;apoi
  cu noi impreuna , sa cerem CALAUZIREA lui Dumnezeu;
  daca nu , vine LUPUL sa fure, tot ce Dumnezeu a sadit.
  De fapt, mi e o MARE MILA, dar demulte ori mi se intarata Duhul,
  mi s eintarat Duhul vazand SPECATACOLUL: canta in fata, dar abia merge de stramta ce ii este fusta;
  fie ne iertat NE LIPSIM DE ASEMNEA INCHINARE DIAVOLEASCA!
  Daca pastorul care are in fata pe cele care canta, si macar ce izbeste cu ochiul liber nu vede, si nu ia seama apoi ca sa schimbe, vazand trupuri cu haine scurte si mulate; incat multi tineri vin taman pt ca se „delecteaza” …in acest fel dracesc; atunci va avea grija de turma ALA URAT!
  „Lucrarea s eface cu amre nebagare de seama”
  Cum iti vine tie ca pastor sa predici, dupa ce stii ca biserica intreaga a inghitit
  toata mascariile alea; iti mai este inima pregatita pt Cuvant?
  Nu, pentru ca am facut o pestera de talhari;
  predicatroii acre vin primesc bani, mai mult decat cei pet drum; cantaretii primesc bani.
  Are grija neobositul Mamona sa si palteasca slugile.

 6. Amur
  mai 13, 2016 @ 03:29:11

  Tinerii pleaca din Biserica-adunare, cai hraneste foarte slab Spiritual. Avem foarte slab pregatiti lideri, pastorii, predicatori, invatatori,….. N au studii, intelpciun, stiinta, cunostinta, intelegenta,…. sunt niste ciobani cu bita in mina, care numai pedepsesc si te ameninta………. Tineri au studii si doresc sa cunoasca cit mai mult, dar nu au dela cine. Predica una si aceiasi ani dearindul, si se mai predica hainele, zdrentele,…….. Oameni fara Duh (Iuda 1:19). Sunt niste fintini fara apa, niste pomi tomnatici fara rod, niste lipi ripitori,….. In fruntea poporului lui Dumnezeu trebue sa fie Fii lui Dumnezeu si nu fii lumi. Fii lui Dumnezeu trebue sa fie mult mai intelepti decit fii lumi.

 7. mike
  mai 15, 2016 @ 13:40:54

  Cred ca, pina o ducem bine –tatici si mamaicile muncesc pe brinci ca sa avem tot felul de jucarii,,telefoane sofisticate , apoi cind crestem mari ,masini la scara – nici gind de pocainta si smerenie –atunci cind vin incercarile ,boala, neputinta cautam pe cineva puternic ca sa ne ajute–atunci incepe sa infloreasca -credinta si pocainta in noi– Ma intreb –de ce nu ne pocaim si atunci cind o ducem bine??–pentru mine –dilema–Daca marii nostri inaintasi ai credintei au stat fermi in credinta lor cu toate riscurile –chiar moarte- pe noi ce ne impiedeca –in libertate sa nu fim ca ei?? din nou -dilema- Oare trebuie sa trecem prin valea umbrei mortii , ca sa ne trezim la realitate si sa ne pocaim? Se pare ca e ultima sansa data de Domnul–daca nu vrem de buna voie – Sa nu mai aruncam –motivul –ca pe o minge de la unul la altul–vina e la mine –uitate in oglinda si vei vedea un alt vinovat.Blessing

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: