Comisarul european Pierre Moscovici: Europa nu este creștină. Nu cred în rădăcinile creștine ale Europei

Pierre Moscovici Foto europeanul.org

Afirmații șocante, revizioniste:

Comisarul european Pierre Moscovici: Europa nu este creștină. Nu cred în rădăcinile creștine ale Europei

”Europa nu este creștină, nu cred în rădăcinile creștine ale Europei, Europa este diversă”. Aceasta este declarația făcută  in urmă cu câteva zile de comisarul european Pierre Moscovici, care a generat controverse în presa franceză și în spațiul online. Și asupra căreia a revenit, nuanțându-și comentariul.
Afirmația lui Pierre Moscovici, comisar european pentru Afaceri Economice și Financiare, a venit ca urmare a unei întrebări ce i-a fost adresata după alegerea ca primar al Londrei a lui Sadiq Khan, de origine pakistaneza, de confesiune musulmană.
Moscovici, ale cărui origini evreiești sunt cunoscute, a declarat:
”Chiar dacă, e adevărat, pe continentul nostru există o populație majoritară care este, să spunem, de religie sau de cultură creștină, Europa nu este creștină. Eu nu cred în rădăcinile creștine ale Europei. Eu cred că Europa este unită și diversă”, a spus Moscovici la postul BFM TV.
De reamintit polemicile nascute in anul 2004, la elaborarea Constitutiei Europene, document fundamental al UE, atunci cand s-au infruntat doua curente de opinie. Unul care dorea definirea Europei drept o comunitate de state cu radacini crestine , iar cel de-al doilea bazat mai degraba pe esenta laica a structurilor statale, care a dorit pur si simplu ignorarea chestiunii religioase. Au castigat cei din tabara a doua,  Constitutia Uniunii Europene neavand mentionat in text radacinile crestine ale Europei.
Citeste mai mult aici –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: