AGERPRES: Norvegia: Serviciul de protecție a copilului ar trebui să țină cont de diferențele culturale (analiști)

Cazul Bodnariu protest

„Legea privind protecția copilului (The Child Welfare Act, CWA) prezintă responsabilitățile serviciului în cauză și obiectivul său principal de a se asigura că copiii care trăiesc în condiții care le pot dăuna sănătății și dezvoltării beneficiază de ajutorul și îngrijirea necesare”, a spus Anders Henriksen, șef de secție la Bufdir.

„CWA se aplică în cazul tuturor copiilor din Norvegia, indiferent de statutul, mediul sau naționalitatea lor”, a adăugat el.

Gro Hillestad Thune, o avocată norvegiană pentru drepturile omului, a declarat pentru Xinhua că sistemul în care Barnevernet primește prea multă autoritate pentru a decide în interesul copilului este unul care nu poate fi justificat.

„Mulți angajați din birourile locale ale Barnevern fac tot posibilul pentru a ajuta familiile cu probleme și a-i apăra pe copii împotriva abuzurilor. Dar sistemul în sine trebuie să fie schimbat fundamental”, a spus Thune.

„Sistemul actual, așa cum operează astăzi, nu asigură copilului și părinților o protecție legală adecvată împotriva amestecului public nefondat și nejustificat în viața familiei lor”, a adăugat Thune.

Ea susține că problema evidentă este că angajații individuali dețin prea multe atribuții care în practică sunt incompatibile: pe de o parte, ei ar trebui să ajute părinții să se înțeleagă cu copiii și, pe de altă parte, au puterea de a decide că minorii pot fi ridicați din locuința familiei.

„Lucrul de care avem nevoie în această țară este o discuție profundă și un dialog între autorități și diverși experți pentru a identifica slăbiciunea sistemului actual și căile posibile de a-l ameliora.

CITESTE mai MULT – http://www.agerpres.ro/externe/2016/05/14/norvegia-serviciul-de-protectie-a-copilului-ar-trebui-sa-tina-cont-de-diferentele-culturale-analisti–12-19-01

Vezi articolul original in limba engleza aici – Cotidianul Chinez XINHUA despre cazul familiei BODNARIU – The Bodnariu family in the CHINESE Press

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: