BISERICA ÎNOIRII SPIRITUALE CONTINUE ~ Samy Tuțac

BISERICA ÎNOIRII SPIRITUALE CONTINUE

Biserica înoirii continue a explodat pe scena lumii în Faptele Apostolilor 2 și nimic nu i-a putut sta înainte. În ziua de Rusalii, Duhul Sfânt a venit peste 120 de oameni în orașul Ierusalim. La sfârșitul acelei zile Biserica avea 3000 de membri. În aproximativ un an, Biserica și-a triplat numărul de oameni, ajungând la peste 10.000 de membri, iar la vremea martirajului lui Ștefan, adică cu doi ani mai târziu, la 20.000 de membri.

Biserica Noului Testament a trăit într-o trezire continuă, o trezire multigenerațională. S-a împânzit peste tot, iar lumea nu i s-a putut împotrivi. Cum a fost posibil acest lucru? Dumnezeu a împuternicit prin Duhul Sfânt bărbați și femei care au decis să-L slujească și să răspândească mesajul Lui.

Ei s-au hotărât să influențeze lumea lor în loc să se lase influențați de ea. Ei aveau niște lideri călăuziți de prioritățile lui Dumnezeu, care întruchipau puterea lui Dumnezeu, care erau motivați de scopurile lui Dumnezeu, care se bizuiau pe purtarea de grijă a lui Dumnezeu și care au echipat poporul lui Dumnezeu. Toți erau implicați în această lucrare.

Liderii se ocupau de echiparea oamenilor și încurajau Biserica. Minunile deveniseră un fapt obișnuit. Bunurile erau folosite în comun și oamenii iși vindeau ogoarele și averile, iar banii îi împărțeau între ei, așa încât nimeni nu se plângea de lipsuri. Viața lor nu mai era naturală, ci, pur și simplu, supranaturală. Oare vom putea experimenta o reînoire spirituală în vremurile acestea dominate de apatie și comoditate? Cu siguranță DA! Dumnezeu este același și lucrează cu aceeași putere. Noi avem nevoie de aceeași dorință de înoire cum era în Biserica de la început.

Pastor Samy Tuțac, prelucrare după Robert D. Heidler

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: