Parlamentar austriac sustine familia Bodnariu

Dr. Gudrun Kugler

Dr. Gudrun Kugler: În calitate de membru al Parlamentului Wiener, eu sunt la dispozitia dumneavoastra pentru o misiune de anchetă a personalului Barnevernet.

CAZUL BODNARIU – trad. Agnus Dei Sursa –http://www.kath.net/news/55083

Intre timp nici părinții, nici copii, nici profesorii, nici vecinii, nici medicii nu vorbesc de abuz sau de violență față de copii. Este mai mult vorba despre educația creștina. Articol prezentat de Dr. Gudrun Kugler

Vienna (kath.net) Părinților din Norvegia Ruth si Marius Bodnariu le-au fost luati în noiembrie, 2015 patru dintre cei cinci copii. A doua zi, chiar și bebelusul. A urmat un protest la nivel mondial, mai mulți părinți au prezentat povestiri  similare, a raportat BBC. Barnevernet, numele Oficiului Tineretului norvegian, este cunoscut acum în toata Europa.

Prima reacție a fost aceeași peste tot și a fost, de asemenea, si a mea: Acești copii, săracii, au fost bătuți sigurat. Atât de mult știm cum ar trebui să ne formam o opinie?

Între timp, totusi, nici părinții, nici copiii, nici profesorii, nici vecinii, nici medicii nu vorbesc de abuz sau violență. În schimb, avocații au facut următoarele afirmații: copiii au fost sub presiune, deoarece părinții și bunicii lor au o credință creștină puternică; pentru că au fost invatati că vor trebui să stea în fața lui Dumnezeu și sa dea socoteala, prin urmare, sa trăiasca fără sa păcatuiasca; și au avut familia intervievata intens ca sa afle de ce s-au rugat asa de des si asa de mult timp împreună.

Indignarea la nivel mondial, astfel nu fără o bază solidă: acceptarea unui copil fără pericol iminent încalcă drepturile părintești și dreptul la viață privată. Ceea ce a urmat apoi a fost, de asemenea, dreptul familiei Bodnariu la un proces echitabil contrar: îi lipsea sesizarea în timp util a problemei de către un judecător, posibilitatea de opoziție și de acțiune juridică, verificabilitatea deciziilor. Barnevernet a facut cu tot dinadinsul ca părinții sa nu fie suficient de conștienți de acuzațiile impotriva lor. Dreptul la viață privată ar corespunde, de asemenea, ca să lase frații împreună pe cât posibil și pentru a permite vizitarea de proximitate fizică. În schimb, Ruth si Marius conduc ore intregi într-o singură direcție pentru un copil și ore întregi în cealaltă pentru celălalt.

În Austria, un caz de felul acesta ar fi de neconceput. Obiectivul principal pentru asistentul social este de a lucra cu familia pentru a căuta soluții comune. Scopul este întotdeauna pe cat posibil să lase copiii cu părinții lor.

Ruth si Marius sunt gata pentru a satisface cererile Oficiului pentru tineret în ceea ce privește educația copiilor lor. Numai că biroul de protecție a tineretului nu vorbește cu ei.

Protestele continuă la nivel mondial. La 16 aprilie, au existat atât de multe demonstratii in  orașe din Europa și din SUA împotriva Oficiului de Protecție a Tineretului norvegian incat este pe cale de a intra in Cartea Recordurilor. Ca urmare, a invitat televiziunea norvegiana la o discuție în care cei mai mulți experți a uajuns la concluzia că Barnevernet functioneaza prea independent și prea larg. Într-o scrisoare, 170 de experți afirmă că biroul de protecție a tineretului nu funcționează, face greșeli grave cu implicații grave de care omenirea n-are habar.

Pentru parinti, este un coșmar să-și piardă copiii în felul acesta. Seara sa mearga la culcare fără să știe unde le sunt copiii, cum o duc, si daca vor se vor mai intalni cu ei vreodată. Poate că suferința lui Ruth și Marius, este primul pas  care sa duca la o schimbare în mediul norvegian, precum și in activitatea Oficiului pentru Tineret.

În calitate de membru al Parlamentului Wiener, eu sunt la dispozitia dumneavoastra pentru o misiune de anchetă a personalului Barnevernet.

Norvegia este una dintre cele mai bogate țări din lume. Poate că guvernul ar trebui să aibă grijă de problemele reale: poate că ar trebui să facă ceva împotriva celor din dreapta din țara lor, sau împotriva taxelor mari și nutritia  săracă din cultura lor de fast-food. Oricum, biroul de protecție a tineretului, ar trebui să respecte drepturile copiilor si al parintilor.

Dr. Gudrun Kugler MMF este Maestru De Drept și Maestru De Studii teologice și cu doctorat în drept penal internațional. Gudrun Kugler opereaza, printre altele, la gasirea perechii potrivite pentru catolici, si la casatoria lor și la Centrul de Documentare al intoleranței împotriva creștinilor din Europa. Ea este, de asemenea, lector la Institutul Teologic Internațional pentru Studii asupra Căsătoriei și Familiei și a publicat numeroase cărți. Din noiembrie 2015, Gudrun Kugler este membra a parlamentului de stat vienez și consilier. Ea face parte din ÖVP.

4 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Parlamentar austriac sustine familia Bodnariu | Pastor Ciprian Barsan
 2. Gabriela-Otilia Puia
  mai 16, 2016 @ 02:43:41

  „…vor trebui să stea în fața lui Dumnezeu și sa dea socoteala, prin urmare, sa trăiasca fără sa păcatuiasca” – este o afirmatie care se adreseaza fiecarui om, ca si celor din Barnevernet, guvernantilor norvegieni, regelui lor si tuturor celor care iau decizii cu privire la familiile care au ajuns la mana lor, in Norvegia, Anglia si in orice tara unde astfel de abuzuri sunt la ordinea zilei. Daca ar crede si ei, nu ar mai exista astfel de situatii deosebit de grave, urmate de atata suferinta pentru familii, parinti si copii. Daca nu vor da socoteala aici, pe pamant, vor da sigur inaintea lui Dumnezeu. Sunt vremurile de pe urma si ar trebui sa ne asteptam la mult mai multe astfel de atacuri impotriva noastra, a crestinilor si mai ales a familiilor. Dumnezeu sa aiba in paza Lui orice familie.

 3. octavpelin
  mai 16, 2016 @ 02:53:36

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 4. Valeria Iancu
  mai 16, 2016 @ 03:07:10

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: