Erezii nimicitoare: Martori lui Iehova

Ciprian I. Bârsan


(Sursă poza:http://www.ortodoxia.md/wp-content/uploads/2014/07/2014_martori.jpg)

Adevăruri care ar trebui ştiute despre Martorii lui Iehova

Martorii lui Iehova. Aproape toată lumea s-a confruntat cu prozelitismul lor agresiv din uşă-n uşă! Organizaţia pe care aceştia o reprezintă, cunoscută sub numele de Watchtower Bible and Tract Society (W.T.B. & T.S.), este renumită pentru accentul pe care-l pune asupra profeţiilor vremii sfârşitului, însă de mai multe ori profeţind greşit sfârşitul lumii. În acelaşi timp, Organizaţia Turnului de Veghere exercită un control sever asupra Martorilor lui Iehova şi le interzice acestora participarea la activităţi sociale cum ar fi sărbătorirea zilelor de naştere, a Crăciunului, a Paştelui, sau a Zilei Mamei, sau le interzice salutul drapelului naţional, votatul sau serviciul militar, sau transfuziile de sânge. Prin aceste restricţii Organizaţia Turnului de Veghere creează un zid de izolare a Martorilor faţă de restul societăţii.
Trecutul istoric
Organizaţia Turnului de Veghere şi Societatea Tractatului pretinde cu îndrăzneală să fie…

Vezi articolul original 614 cuvinte mai mult

4 comentarii (+add yours?)

 1. Cristian
  mai 20, 2016 @ 08:00:38

  Si in Bucuresti i-am vazut peste tot, prin orice piata aproape, prin orice loc un pic mai aglomerat! Au aceleasi „carucioare” pe care expun literatura lor, mai putin Biblia (!!). Totusi le admir …prezenta pe strazi, unde sunt oamenii care au nevoie de Dumnezeu! Noi, restul, penticostali sau baptisti, cu invataturi mai bune (si trairi… mai bine sa nu spun de care!!), nu ne mai putem desprinde ochii de monitoarele calculatoarelor sau ale telefoanelor mobile! Nu mai avem demult ochi sa vedem daca… poate chiar cel de langa noi intre timp a murit sau poate are o problema, o suferinta… NU MAI VEDEM NIMIC! …Doar facebook si like-uri si ne numaram „rating”-ul. Atat… Si spunem oricui indrazneste sa gandeasca altfel ca ce facem noi „nu este pacat”! Sa mai spun ca multi… au facut o mare pasiune din a discuta PE ASCUNS cu femei CASATORITE?? (de ce neaparat pe ascuns… nu putem decat sa banuim!)

  • rodi
   mai 20, 2016 @ 12:23:30

   si eu cred ca vorbirea pe ascuns intre ‘pocaiti’ este unul dintre cele mai prevalente pacate. E primul pas inainte de a savarsi pacatul curviei si al preacurviei si din corespondenta primita aici pe privat, multi barbati si chiar si femei sunt prinsi in acest pacat si daca nu se trezesc/opresc, vor sfarsi-o rau, cu familia destramata..

   • Cristian
    mai 22, 2016 @ 10:30:42

    O vina mai mare (poate chiar cea mai mare vina!) o au cei care spun ca „nu este pacat”, uneori chiar de la amvoane!! Nu pot sa dau nume concrete… dar… stiu cel putin un astfel de nume! (din Romania)

 2. Cristian
  mai 23, 2016 @ 08:08:04

  Extrem de interesant este si faptul ca orice pocait, NU POATE renunta la facebook!! La Google+ mai sunt care renunta, la twitter… la fel mai renunta, la orice altceva pot renunta, dar la facebook, doar daca le spui ca S-AR PUTEA sa nu fie bun, sa vezi ce frumos isi dezbraca imediat pocainta si isi pun manusile de box si incep sa sara LA LUPTA!! (prin cuvinte, atitudini etc.)

  Putin curios, nu? Ca pocaitul… care spune ca „slava Domnului, ca a murit pentru noi, ca sa fim LIBERI”, de fapt… chiar el, pocaitul, NU ESTE LIBER CI INROBIT?!

  De 4 ani de zile caut macar o exceptie de la aceasta regula dar nu am gasit!… Inteleg ca facebook asta este o mare ispita care indeamna fie spre imoralitate, fie spre vedetisme! Care nu „socializeaza” cu (adica pardon: „evanghelizeaza”) femei casatorite, incepe sa posteze tot felul de articole care mai de care mai mestesugite ca sa stranga multe „like-uri” peste noapte si sa ajunga cunoscut! Sunt foarte multe astfel de exemple, inclusiv aici pe blog: oameni care parca cersesc popularitate, care ar sta si in cap si si-ar pune poate si un nas rosu de clovn ca sa fie vazuti, sa aiba rating! Inteleg ca si asta este o foarte mare ispita pentru foarte multi!!

  Poate ca multi nu pot renunta la imoralitate, iar restul nu pot renunta la iluzia lor de faima – si atunci de-asta nu renunta nimeni la facebook. Iar restul… cel mai probabil nu aduc la fel de multa faima sau imoralitate si de aceea mai sunt care renunta.

  Ce pot sa spun? Domnul sa aiba mare mila de noi, vad ca sunt vremuri foarte grele, cand cei mai multi CAD (in capcana faimei/vedetismelor sau in capcana imoralitatii; multi din cei ce cad sunt oameni TARI de care ne miram ca au cazut!!) si tot Domnul, prin mila Lui fara margini, sa se indure de noi si sa ne tina EL sa nu cadem si noi asa cum au cazut multi, chiar si din cei TARI! Este nevoie sa cautam CARARILE VECHI, indemnurile pe care ni le-a dat Domnul la inceput, cand ne-am predat Lui: cum sa traim, cum sa relationam cu altii (in smerenie, nu in mare „spectacol” si vedetisme, facand pe zmeii si vitejii; plus, ar trebui sa respectam principiile Domnului care din start exclud imoralitatea si secretele), cum sa nu ne pierdem directia si Modelul (cu M mare pentru ca este vorba de Domnul Isus).

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: