Petitie Valabila (Ce trebuie sa stii)

Florin Barbu Greva Foamei Strasbourg 1

ATENTIE: cand petitionam MAE (Ministrul Afacerilor Externe), Cristian ne avertizeaza ca emailul nostru nu va fi luat in considerare daca nu este complectat corect, ceea ce nu am stiut pana acum. Multumim lui Cristian pentru avertizare. Cristian ne explica:

Trebuie trecute la inceputul mail-ului si datele de identificare ale celui care il trimite: NUME si PRENUME, ADRESA DE DOMICILIU. Eu am omis si am trimis initial fara aceste date si am primit urmatorul raspuns de la MAE (apoi am completat…):

Stimate domn,

În conformitate cu prevederile articolului 7 din Ordonanţa nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 233 din 23 aprilie 2002 ” Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe.”

– Pe cale de consecinţă, în vederea transmiterii solicitării dumneavoastră spre analiză şi/sau soluţionare compartimentului specializat din cadrul M.A.E., vă rugăm să vă declinaţi identitatea, nume și prenume,
– adresa de domiciliu a titularului / adresa de reședință legală.

Cu consideraţie,

Directia Relatii Interinstitutionale, Politici si Informatii Publice
CB

~~~~~~~~~~

Daca doriti sa ajutati, puteti sa scrieti emailuri aici -Chiar si in limba roman, doar scrieti la incepout ROMANIAN LANGUAGE ca sa stie in ce limba ati scris si sa traduca.

Let’s contact the European Court of Human Rights as well as the Council of Europe note as URGENT and ask them to please step in and help Florin regain custody of his children. These children are Romanian citizens being held hostage against their will. Please make sure to write in English and let them know that the children’s father has gone into a hunger strike right outside their building and is asking the authorities to step in.

1.Pagina CEDO – This is the contact page for the European Court of Human Rights http://appform.echr.coe.int/echrrequest/request.aspx?lang=gb 
European Court of Human Rights
Council of Europe
F-67075 Strasbourg cedex

Tel : +33 (0)3 88 41 20 18
Fax : +33 (0)3 88 41 27 30

2.and also the Council of Europe
http://www.coe.int/en/web/portal/contacts

3.Ministrul de Afaceri Externe – ministru@mae.ro

Puteti sa copiati acest text si sa-l trimiteti la aceste trei linkuri de mai sus:

In atentia Ministerului De Afaceri Externe,
Domnului Lazăr Comănescu,

Va scriem aceste randuri pentru a va aduce la cunostinta cazul Domnului Florin Barbu, Claudia Racolta si al celor doi copii minori Andy si Diana Barbu Racolta toti patru cetateni romani cu drepturi depline. Domnule Ministru tatal copiilor Florin Barbu intreprinde la aceasta ora o actiune extrema de protest la Strasbourg actiune care vizeaza o hotarare a unei instante civile si de drepturi cetatenesti din Regatul Unit prin care s-a dispus decaderea din drepturile parintesti atat al tatalui cat si al mamei copiilor. Obiectul actiunii judecatoreasti a fost stabilirea custodiei intre parti cu recomandarea si participarea Serviciilor Sociale din Regat ca urmare a unor concluzii medicale(eronate vom reveni mai tarziu in pagina) ce vizau mama copiilor si in acelasi timp presupuse actiuni ale tatalui pentru reintregirea familiei neluand in considerare refuzul uneia din parti respectiv mama copiilor. Doresc sa va informez cu intristare ca desi copii s-au aflat in ‘posesia’ serviciilor sociale pe o durata destul de indelungata si desi pentru o buna perioada de timp parintilor le-a fost refuzat dreptul de vizita nimeni din cadrul Ministerului De Afaceri Externe prin Ambasada Romaniei la Londra nu a intreprins vizite ,interpelari sau initierea unor canale de comunicare cu autoritatile din Marea Britanie pentru a se interesa de soarta acestor copii, cetateni romani minori desi autoritatile din cadrul Ministerului Afacerilor Externe prin Ambasada Romaniei la Londra a fost instiintata de intregul complex de imprejurari si starea precara in care au fost adusi membrii acestei familii. Consideram ca din pacate interesele copiilor, acestor cetateni romani neaflati sub incidenta unei legi penale sau de alta natura corectiva nu a fost reprezentate fara echivoc la nici un nivel de catre partile ce ar fi trebuit sa fie interesate de solutionare in spiritul legii, al obligatiilor si drepturilor cetatenilor romani aflati in strainatatea. Ambasadei Romane la Londra i s-au adus la cunostinta atat data macar ultimei infatisari(13 Mai 2016) prin care se dispunea solutia.
Ca urmare in instanta interesele acestor copii minori au fost nereprezentate intrucat parintii nu mai aveau custodia copiilor de o buna durata de timp iar ca si parte sa reprezinte intereselor minorilor care nu sunt cetateni englezi in proces a fost citata Protectia Copilului din Regat.
Consideram ca Ministerul Afacerilor Externe prin Ambasada Romaniei la Londra si inaltii sai functionari nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit defectuos obligatiile de serviciu conform legilor in vigoare ce garanteaza dreptul la asistenta consulara tuturor cetatenilor romani aflati in strainatatea in tranzit, rezidenti sau in vederea repatrierii dar mai ales legislatia ce garanteaza drepturile minorilor in tara si peste hotare reglementate local dar si international. De asemenea va informam ca in cadrul Protectiei Copilului Craiova s-a investigat social acest caz institutia abilitata propunand o solutie cu recomandare ca minorii sa fie repatriati si pusi in grija bunicului patern cu acceptul partilor respectiv mama si tatal copiilor.
Statul Roman a absentat nemotivat pe intreaga durata a acestui proces avand urmari grave de neimaginat pentru integritatea, unitatea si libertatile acestei famili..

Va rugam respectuos in numele comunitatii romane din Regat si a numeroase ONG-uri sa investigati si sa propuneti masurile necesare pentru repatrierea acestor copii in tara respectand solutia recomandata de Protectia Copilului Craiova ca institutie ce reprezinta intersele acestot copii in numele Statului Roman. Ministerul Afacerilor Externe prin Ambasada Romaniei poate si trebuie sa ajute la solutionarea favorabila a acestui caz nefericit si trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru aceste suflete minunate parte a patrimoniului uman roman.
Va multumim nu dorim ca cineva sa fie pedepsit pentru lipsa de initiativa sau nepasare dar va rugam macar acum in ceasul al doisprezecelea sa actionati in spiritul si litera legii.
Cu privire la starea de sanatate a mamei copiilor s-a cerut o evaluare medicala independenta care rezuma ca nu sufera de nici una din afectiune prezentatea la proces in faza incipenta. Din pacate instanta nu a mai considerat ca fiind relevanta a doua expertiza medicala alaturi de alte probe produse de catre parinti intrucat au observat o lipsa de consecventa si implicare din parte Statului Roman, singura entitate(juridica in acest caz) indreptatita sa reprezinte interesele acestori minori dincolo de orice indoiala.
Daca urmariti acest caz veti observa ca Ambasada Romaniei nu a intreprins nimic dar absolut nimic(documentat) pentru a oferi asistenta acestor cetateni romani.

Cu deosebita stima, etc… Trimiteti va rog la email: ministru@mae.ro

 

12 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  mai 19, 2016 @ 02:27:57

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. dor de veşnicii
  mai 19, 2016 @ 06:01:11

  Reblogged this on O Inimă Pentru România.

 3. Floarea bodnar
  mai 19, 2016 @ 13:19:48

  Dorim urgent reintregirea familiei barbu florin

 4. Victor Ienea
  mai 19, 2016 @ 13:42:48

  Dupa ce am trimis scrisoarea la MAE, am primit de la relatii_cu_publicul@mae.ro urmatorul raspuns:


  Stimate domn,

  În conformitate cu prevederile articolului 7 din Ordonanţa nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 233 din 23 aprilie 2002 ” Petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi se clasează, potrivit prezentei ordonanţe.”

  – Pe cale de consecinţă, în vederea transmiterii solicitării dumneavoastră spre analiză şi/sau soluţionare compartimentului specializat din cadrul M.A.E., vă rugăm să vă declinaţi identitatea, nume și prenume,
  – adresa de domiciliu a titularului / adresa de reședință legală.

  Cu consideraţie,

  Directia Relatii Interinstitutionale, Politici si Informatii Publice
  CB

  Eu nume si prenume am dat initial, insa intr-adevar adresa am uitat-o.
  Voi ati scris email cu scrisoarea propusa?
  Si ati primit raspuns? Macar ca cel de sus?

  • rodi
   mai 19, 2016 @ 16:06:01

   Noi nu am primit nici un raspuns. Ne-am scris numele si adresa si tara din care scriem. M-as fi asteptat la un email automat macar ca emailul s-a primit…

   • Victor Ienea
    mai 20, 2016 @ 03:20:59

    Astazi, duap ce am data nume, prenume si adresa am primit urmatoarea confirmare:

    Mesaj inregistrat cu nr. E1/P/Co/716/20 mai 2016

    • rodi
     mai 20, 2016 @ 12:42:57

     l-am gasit si eu. Primim sute de emailuri zilnic si le scanam, dar nu l-am observat, ca ma tot uitam dupa el in lista dupa data in care l-am trimis, dar poate ca a fost inchis la MAE si au trimis raspunsul cu inregistrarea abia a doua zi. BUN, ma bucur ca se ia aminte macar si se pune undeva la dosar. Doamne, lucreaza la inima acestor oameni.

 5. Trackback: Protest în centrul Londrei 28 Mai ora 13:00 | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: LONDON: Protest – MAY 28, 13:00 – SAVE EU children from forced adoption (FLORIN BARBU) | ARMONIA MAGAZINE - USA
 7. Ghita L
  mai 20, 2016 @ 16:38:40

  daca doriti un nr mare de petitii luati model de alte petitii ,faceti un formular cu acces ,,clic,, spatii de completat ,eventual cu adrese diferite clic 1,2,3,si vom vedea implicare p.s.datile de lucru la cativa tineri si in traduceri subtitrari etc ,generatia facbookului asteapta sa fie pusa la lucru,d-l rodi te obosesti pe tine si poporul ce te asculta,in rest e bine.timpul istoriei se rostogoleste si trece

 8. Trackback: Florin Barbu – GREVA FOAMEI – Ziua a 10-a – Florin NU se va opri din GREVA FOAMEI in fata la CEDO Strasbourg | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: