News Brasov – Reacţia MAE în cazul braşoveanului ai cărui copii pot fi adoptaţi în Anglia de o familie de homosexuali

Florin Barbu Adevarul.ro

News Brasov ne informeaza ca Ambasada Romana de la Londra a monitorizat cazul Barbu deja din 2014, de la inceput. Cand autoritatile britanice au hotarat ca rudele parintilor nu sunt eligibile, care au fost motivele. Florin Barbu afirma ca tatal sau ar fi fost exclus ca eligibil din cauza ca copiii ar fi fortati sa vorbeasca numai Limba Romana si caci copiii nu prea cunosc limba Romana, ceea ce  bona copiilor spune ca e mare neadevar. Copiii vorbesc perfect limba Romana. Si, unde este MAE din 2014 si pana azi!!!1

mae-proteste-belgia-bruxelles-335537

NEWS BRASOV:

De la momentul primei sesizări, misiunea diplomatică română a întreprins demersuri susţinute pe lângă autorităţile britanice, în vederea documentării şi monitorizării acestui caz. De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Londra au avut întâlniri cu reprezentanţii serviciilor sociale competente şi cu ambii părinţi, asigurându-se că aceştia au avut posibilitatea să indice alţi membri ai familiei extinse care ar putea prelua în îngrijire minorii. În urma evaluării propunerilor formulate, autorităţile britanice au considerat însă că rudele indicate de părinţi nu sunt eligibile în vederea preluării celor doi copii, astfel încât aceştia au fost daţi în plasament pe teritoriul Marii Britanii”, precizează Direcţia de Comunicare a MAE.

Ulterior, instituţiile române au solicitat autorităţilor britanice repatrierea copiilor în vederea integrării în familia bunicilor materni din România, însă acestea nu au dat curs acestei solicitări. MAE spune că autorităţile britanice şi-au asumat jurisdicţia asupra acestui caz şi au acţionat în conformitate cu propriile reglementări legale.

 „De altfel, în conformitate cu prevederile legislaţiei europene cu aplicabilitate directă atât în România, cât şi în Marea Britanie (Regulamentul CE nr. 2201/2003), competenţa de jurisdicţie în materia răspunderii părinteşti asupra unui minor aparţine, ca regulă generală, instanţelor judecătoreşti din statul membru pe teritoriul căruia minorul îşi are reşedinţa obişnuită la momentul sesizării instanţei”, spun oficialii români.

Între timp, serviciile sociale engleze au încuviinţat iniţierea procedurii de adopţie a celor doi copii.

CITITI mai MULT aici – http://newsbv.ro/2016/05/21/reactia-mae-in-cazul-brasoveanului-ai-carui-copii-pot-fi-adoptati-anglia-de-o-familie-de-homosexuali/

De patru zile în greva foamei

 

3 comentarii (+add yours?)

 1. Titus Papana
  mai 23, 2016 @ 00:56:48

  Binenteles ca CPS-ul englezesc au răspuns negativ la orice solutie logica familiara la acest caz!!!… Tentaculele
  Barnevernet-ului, se întind incet peste toată Europa si nu-i de mirare ce se intimpla in Anglia!!… Rusine Englezilor!!
  Rusine!!

 2. octavpelin
  mai 23, 2016 @ 08:35:47

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: