DEMONSTRATIILE… NU AU FOST IN ZADAR – Emanuel Zarnescu

Photo Pavel M Radu sau @foto: Satmari Daniel

@foto: Satmari Daniel

Am fost si eu intrebat de mai multe ori daca demonstratiile publice in cazul Bodnariu au ajutat la ceva.

Opinia mea personala, ca unul care am fost si eu aproape de caz, este ca fara demonstratiile publice cazul nu ar fi ajuns la acest deznodamant fericit. Mai mult, demonstratiile internationale si probabil in mod special cele din SUA, au aratat autoritatilor norvegiene ca acesta este un caz care trebuie luat in considerare.

Dar mai trebuie inteles inca un lucru: daca copiii ar fi fost abuzati cu adevarat, ei nu se intorceau acasa.

Insa cu atatea demonstratii si atata mediatizare a cazului, comisia a analizat si ascultat cu atentie explicatiile si argumentele parintilor. Fara aceasta presiune cazul ar fi fost probabil unul „normal” iar protectia copilului ar fi avut „ca de obicei” dreptate.

Si de asemenea, demonstratiile si critica internationala au mai ajutat si in alt mod: exista deja mai multe semnale venite din mai multe procese, in care comisiile locale au dat castig de cauza parintilor si au obligat protectia copilului sa asigure doar „asistenta parentala si consiliere” pentru anumite familii in care au intervenit.

Deci iata ca nu a fost in zadar si nu ne-am facut de ras ca natiune. Ba din contra, Romania si romanii ar trebui sa fie mandrii cu astfel de comunitati creștine si o astfel de mobilizare care au aratat si o alta fata a unei tari care este si asa stigmatizata si tratata de multe ori ca o tara bananiera.

Emanuel Zarnescu

7 comentarii (+add yours?)

 1. mike
  iun. 04, 2016 @ 23:11:16

  Bine punctat –a fost necesara aceasta actiune –pentru ca Dumnezeu lucreaza prin oameni credinciosi –Au ramas de rusine cei necredinciosi in actiunile noastre –numindu-ne tradatori de tara si bolnavi la cap – Rusine–la cei care si-au dat cu parerea fara sa fie informti si celor ce prin -ong-uri au sustinut barnevernetul (printre care si fosta ministrul educatie –si o umflata grasa fara tupeu)–asa ca a iesit la iveala cine sunt adevaratii tradatori si bolnavii la cap.– Lupta nu trebuie sa inceteze –eliminate toate cozile de topor apoi , cu curaj impotriva celor ce nu respecta legile nationale si internationale. Nu mai zic de legile Lui Dumnezeu care sunt perfecte ,dar care nu sunt respectate de imorali. –Dar, exista un daca –daca traim in smerenie,pocainta si ascultare-doar asa Cel Sfint si Atotputernic –Dumnezeul nostru va lucra cu putere spre -SLAVA si GLORIA numelui SAU–Amin– And ,God bless all who suported Botnariu family!

 2. Estera Ciama
  iun. 05, 2016 @ 01:46:01

  Dacă dăm un pahar de apă în numele Domnului Isus este primit ,cu atît mai mult că ne-am sculat de dimineața ploaie frig cald să mergem în Numele Domnului Isus să ajutăm cu puținul nostru ,pentrucă totul restul Lui A Lucrat ,Dumnezeul nostru Atotputernic .
  Glorie fie adusă Numele Lui In veci !

 3. octavpelin
  iun. 05, 2016 @ 02:40:58

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 4. Andronic
  iun. 05, 2016 @ 11:44:15

  Frumoasa imagine de la Oradea. Pacat ca nu s-a intamplat a 2 a oara datorita conducerii comuniste de la penti inca active dar oricum stiu ca fratele Paul Negrut s-ar fi droit sa se intample.
  Multumim Cristian Ionescu un om mare pregatit de Bunul Dumnezeu pentru generatia noastra. Dumnezeu sa-ti rasplateasca cu viata vesnica.

 5. Valeria Iancu
  iun. 06, 2016 @ 04:00:09

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: