Austria – VIDEO CREDO TV – A 25-a Intalnire Anuala a Bisericilor Penticostale Romane – Dragos Croitor, Romu Mocan, Florica Chereches, VIOREL IUGA

VEZI CONFERINTA din 2015 – [VIDEO] Conferinta Chemarea la pocainta – A 24-a Intalnire a Bisericilor Penticostale din Austria (Invitat Gabi Zagrean)

21-22 mai 2016 – Invitati: Romu Mocan si Dragos Croitoru, Cornel Cuibus

A 25-a Intalnire Anuala

a Bisericilor Penticostale Romane

(Gemeinde Gottes – Austria) SESIUNEA 1

Familia Crestina in Societatea Contemporana

Mesaj Dragos Croitoru

VIDEO by Credo TV

A 25-a Intalnire Anuala

a Bisericilor Penticostale Romane

(Gemeinde Gottes – Austria) SESIUNEA 2

Familia Crestina in Societatea Contemporana

  1. Mesaj Dragos Croitoru – minutul 29:00
  2. si Romu Mocan la minutul 1:20:00 Familia Crestina in Contextul Provocarilor Societatii Contemporane. (Partea 1-a, mesajul conitnua in celelalte fisiere)

A 25-a Intalnire Anuala

a Bisericilor Penticostale Romane

(Gemeinde Gottes – Austria) SESIUNEA 3

Familia Crestina in Societatea Contemporana

Mesaj Romu Mocan & Florica Chereches – Deputat in Parlamentul Romaniei

O marturie impresionanta a sorei Florica Cherehches la minutul 45:00:

Florica Chereches (Austria)Sunt sora lui Olimpiu Filip, multi il cunosc de la Editura Scriptum din Oradea. Deci, iata ca sunt multe lucruri care ne leaga pe toti. As vrea sa va spun ca daca acum am o familie implinita si fericita, am doi copii casatoriti si din cei 4 copii mai am doar una singura acasa, o fata de 19 ani. Acum 25 de ani, Dumnezeu a ingaduit o mare incercare in viata mea. Si va spun in cateva cuvinte incercarea si incercarile prin care am trecut pentru ca eu vreau sa va incurajez. Pentru ca eu nu va cunosc, dar Dumnezeu va cunoaste. Va stie exact inima si va stie exact durerile si suferintele pe care le aveti si prin care treceti. Si sper ca ceea ce va voi spune sa va incurajeze.

Acum 25 de ani, eram somera dupa 8 ani de inginerie, eram insarcinata cu al treilea copil. Ceilalti doi copii aveau 6 1/2 ani, 8 1/2 ani. Si, aici in apropiere, sotul meu Aurel Tosa,  a avut un accident de masina. Atunci nu era autostrada. A intrat pe contrasens. A adormit la volan. A intrat in contrasens intr-un TIR si a murit pe loc. Avea 35 de ani. Era violoncelist. Era profesor de muzica. Era dirijor a multe coruri in Oradea. Era profesor la liceul de arta si la liceul crestin din Oradea, Emanuel. Infiintase facultatea de muzica a Universitatii Emanuel din Oradea. Dar Domnul a ingaduit  sa-l ia acasa chiar daca eu credeam ca o sa-l tina  vesnic pe pamant, atat de mult i-a dat de lucru pe pamant.

Dumnezeu a avut alte planuri. Si in acel moment in care eu am fost in cea mai adanca vale din viata mea, singurul lucru care ma rugam, era sa-mi pastreze Dumnezeu credinta pentru ca tot ce mi-a fost echilibru in viata mea, o profesie frumoasa, o familie echilibrata, un sot de care eram foarte mandra si  si care se bucura de foarte mult respect atat in biserica , cat si in societate, totul s-a naruit. Si Dumnezeu a vrut sa vada daca eu imi pastrez credinta si in acele imprejurari. Si ma rugam Domnului si citeam din Psalmul 34 unde ne invata Dumnezeu sa-L binecuvantam  si lauda Lui sa fie in gura noastra in orice vreme….. (MAI SUNT 16 MINUTE DIN MARTURIE)

A 25-a Intalnire Anuala

a Bisericilor Penticostale Romane

(Gemeinde Gottes – Austria) SESIUNEA 4

Familia Crestina in Societatea Contemporana

Mesaj – VIOREL IUGA, Romu Mocan & Dragos Croitoru

Mesaj Viorel Iuga la minutul 48:00

Este imposibil sa nu se afle. Si daca se afla si cand se va afla, daca nu se afla si ca am luat noi o hotarare, imperiul este in pericol si in pericol este si fiecare familie din imperiul nostru„. Acestea sunt cuvintele care au fost rostite altfel dar cu acelasi mesaj de cei mai intelepti oameni ai imperiului. Vine o zi cand pe toti ii cuprinde groaza. Daca nu luam o decizie, este vai de noi si familiile noastre. Ce s-a intamplat? Fapta imparatesei, spune cartea Estera, cap. 1:17 – Căci fapta împărătesei va ajunge la cunoştinţa tuturor femeilor şi le va face să-şi nesocotească* bărbaţii. Ele vor zice: ‘Împăratul Ahaşveroş a poruncit să i se aducă înainte împărăteasa Vasti, şi ea nu s-a dus.’

Din punctul lor de vedere, una dintre cele mai mari tragedii care se puteau produce  era ca o sotie sa nu isi mai respecte sotul. Si de aici va veni mult dispret si multa manie. Oare chiar sa fie lipsa de supunere atat de molipsitoare? O nevasta sa nu isi mai respecte barbatul, sa auda celelalte sotii ce a facut ea si sa o imite si sa nu-si mai respecte sotii? N-as vrea sa ma pronunt cat de frecvent este duhul de nesupunere in generatia in care traim noi. Dar, as vrea sa retineti ca niste pagani, intelepti totusi,  au ajuns la aceasta concluzie: daca sotiile nu isi mai respecta sotii, incepe o adevarata tragedie.

Ma gandeam, ce am putea face noi in ideea ca ar putea exista undeva o nevasta nesupusa si ea i-ar putea molipsi pe altii. Stiti ce au facut oamenii de atunci? Au cerut imparatului sa dea o lege  princ are sa se stipuleze foarte clar  ca toate femeile trebuie sa-si respecte barbatul si barbatu  in casa lui sa fie stapan. M-am gandit la o alta propunere. Frati barbati, indiferent cat de mult ne respecta sotiile sau nu, banuiesc ca ne respecta. Indiferent ca ne respecta sotiile sau nu, va propun sa-L imitam pe Fiul lui Dumnezeu, pe Domnul Isus Hristos, care atunci cand sotia nu-L mai respecta, El continua sa o iubeasca. Slavit sa fie Domnul!

Din nefericire, sunt crestini care de doua mii de ani, in generatie dupa generatie, nu-L respecta pe Hristos cum merita. Si Isus Hristos, stiti ce face? A iubit  si continua sa-si iubeasca biserica. Binecuvantat sa fie El. Si, dragii mei, barbatul care isi iubeste nevasta precum Hristos biserica, daca niciodata nu va ajunge sa primeasca respectul nevestei, suta la suta  va ajunge sa primeasca respectul Parintelui Ceresc. Si Domnul va onora si va rasplati iubirea noastra pentru ca aceasta este porunca ce ne-a fost data: sa ne iubim nevestele  precum Hristos biserica.

Sigur, barbatii trebuie sa-si iubeasca nevestele, ca asa ne este poruncit. Imi permiteti surorilor sa va dau un sfat? Respectati-va barbatii, nu pentru ca cineva intr-un imperiu a spus aceasta. Ci pentru ca toata Scriptura cere sotiilor sa isi respecte barbatii. Si daca n-ati gasit aceasta in Scriptura, chemati-ma in biserici. O sa va arat ca-i plina Scriptura  de astfel de porunci. Nu trebuie sa va respectati barbatii pentru ca ei merita. Repectati-i barbatii ca sa primiti respectul lui Hristos. Pentru ca daca nu-L respectam pe Hristosascultandu-i poruncile, niciodata nu ne vom bucura de respectul si de rasplatirea Lui. Ma rog lui Dumnezeu pentru toate fetele care sunt inainte de casatorie sa aleaga prin calauzirea Duhului Sfant baieti pe care ii pot respecta. Si sa dea Dumnezeu sa fie pline bisericile noastre  de baieti care merita respectul. Noi suntem slujitorii lui Dumnezeu si suntem chemati sa-L slujim pe Dumnezeu in familie si cu familie.

Apreciez intalnirea voastra Apreciez perseverenta voastra – 25 de ani.  Si apreciez motto-ul acestei conferinte. Un tanar a ales sa-si petreaca tineretea slujindu-L pe Dumnezeu. Si a vazut ca merita. Este greu, dar merita. A ajuns la maturitate. A intemeiat o familie. Si a hotarat in anii maturitatii sa-L slujeasca pe Dumnezeu cu toata familia. Si acuma vine vremea pensionarii. Si cand vine ziua pensionarii, Iosua sta in fata natiunii si spune: Dragii mei, tineretea mi-am cheltuit-o slujindu-L pe Dumnezeu. Anii maturitatii i-am investit in slujire alui Dumnezeu. Ar fi vremea sa ies la pensie, sa ma bucur de viata si sa-mi vad si eu putin de viata aceasta. Fals. Iosua spune: L-am slujit pe Dumnezeu toata tineretea. L-am slujit pe Dumnezeu in anii maturitatii. Ma hotarasc inaintea lui Dumnezeu ca anii care mi-au ramas, eu si casa mea sa-L slujim pe Dumnezeu pentru ca El merita. Faca Domnul din toti copiii Lui slujitori ai Domnului. Slujiti-L pe Domnul in casele voastre. Slujiti-L pe Domnul cu casele voastre. Sa-L slujim pe Domnul la adunari. Sa-L slujim pe Domnul la locul de munca. In Romania sau in Austria. Pentru ca cine-L slujeste pe Dumnezeu il imita pe Hristos, calca pe urmele sfintilor si se pregateste pentru glorie unde o vesnicie Il vom sluji pe Cel care merita slujirea noastra. Fiti binecuvantati de Domnul, primiti salutari sfinte din Romania, din partea bisericilor baptiste din Romania, din partea bisericilor penticostale din Romania, Crestinii dupa Evanghelie din Romania, care toate sunt in Alianta Evanghelica. Fratii va saluta, va doresc binecuvantare. Nu uitati: sa-L respectam pe Dumnezeu, sa ne respectam unii pe altii, vom fi binecuvantati si vom fi o binecuvantare. Amin.

Romu Mocan mesaj la minutul 57:30

ROMU MOCAN Conferinta Austria 21-22 mai 2016Sa fie binecuvantat Numele Domnului in vecii vecilor. Si binecuvantarea Lui care imbogateste si nu lasa sa fie urmata de nenorocire, sa fie si sa ramana peste fiintele noastre. Incet sau mai cu graba ne indreptam spre incheierea partasiei acesteia. Dar, dincolo de faptul ca se va sfarsi lucrarea aceasta aici, se va intampla concomitent cu despartirea de aici un fapt si anume, ne ducem acasa. Prin indurarea lui Dumnezeu am avut partasie biencuvantata aici in tot ceea ce s-a spus, s-a cantat si in ceea ce ma priveste, v-am provocat aseara prin faptul ca spuneam ca mesajul pe care il am dureaza trei ore. Am consumat din el undeva la 2 ore si 20 minute. Deci, mai raman inca 40. Si cel de al patrulea aspect al provocarilor societatii contemporane asupra familiei crestine ar fi fost ‘Provocare din ordin spiritual sau din domeniul spiritual’.  Dar, ceva in fiinta mea, in duhul meu,  m-a indemnat inspre un alt gand pe care nadajduiesc sa-l incadrez in minutele care trebuie sa le respect. Sunt un om al disciplinei si incerc sa fiu disciplinat.

As vrea sa vorbesc despre CASA.

Imi spunea cineva: Casa, dulce casa. Este nu numai locul unde ne intoarcem cu banii. Este nu numai locul unde ne intoarcem cu cumparaturile. Este nu numai locul unde mai ducem daruri. Barbatilor, fiti atenti si tineti-va de scaun. Este nu numai locul unde ne intoarcem cu o floare in mana. Ia sa ridicati mana. Care ati dus in ultima luna o floare acasa? Cativa, de un serviciu de planton in armata intr-o noapte. Dumnezeu sa va binecuvanteze.

Casa este acel spatiu al regasirii de sine. Ca, ne stoarce societatea si ne stoarce biserica. Si, ne storc prietenii si ne storc patronii. Si, ni se darama planurile si ni se fac cenusa idealurile. Si cei care exploateaza forta, fie ea intelectuala, fie ea fizica sau de oricare alt ordin, se vor uita la tine si vor spune: daca voi avea nevoie, te sun. Asta e un semnal clar ca ai terminat. Pentru ca sunteti cititori de Scriptura si care nu sunteti, va sfatuiesc, faceti-o. Daca veti pierde ceva in viata aceasta, cu repercusiuni vesnice, va fi faptul ca n-ati citit Scriptura. Este faptul ca nu v-ati facut timp sa cugetati la Cuvantul lui Dumnezeu. Vorbesc cititorilor de Scriptura si ajutati-i si pe cei care stiti ca n-au facut-o pana aici. As vrea sa amintesc un prim fapt a caracteristica acestui spatiu de regasire de sine, amintind arhi-cunoscuta pilda rostita de Mantuitorul Isus Domnul si scrisa in Evanghelia dupa Luca in cap. 15 unde se spune ca un tata a avut doi fiisi intr-o zi unul dintre ei a spus: Pentru mine tata-i mort. Si vorbea cu un „mort”. Si i-a spus, ‘Mai fa un singur gest. Nu ma pune sa ma duc pe la judecatorii. Nu ma pune sa ma duc pe la altii ca sa vina si sa fac succesiunea . Imparte-ti averea si da-mi ce mi se cuvine.

Ca a venit provocarea lumii. Ca a venit provocarea spiritului de independenta. Ca a venit provocarea din lumea duhurilor care vor sa distruga. Chiar daca oferta este poleita in staniol sclipitor. A venit un strain duh prin tara, pe la el, si i-a zis: E timpul baiete sa fii Stapan ce ceea ce ai. Daca in momentele acestea cel putin un tanar se regaseste in aceeasi postura, il rog sa fie atent mai departe. Si, tatal pasnic si-a facut datoria, a impartit averea. Baiatul a luat totul. A facut cash. A bagat in buzunare si pe aici ti-e drumul. Chefuri, distractii, spectacole, viata, asa cum o intelegea el ca e libertatea. Daca ai simtit vreodata  ca in caminul in care  te-ai nascut si te-ai format n-ai spatiu sa te afirmi, vreau sa-ti spun in aceasta seara: da-ti doua palme zdravene. Vino-ti in fire. Toarna-ti o caldare cu apa rece in cap. Du-te si te inchide undeva si arunca cheia pe geam pana cand iti revii. Dar nu pleca de acasa. Te rog in Numele lui Hristos, nu pleca de acasa. Poate ai idealuri. Vezi viata in roz si crezi ca toti sunt deschisi cu bratele sa te primeasca pe tine si sa te poarte in glorie. Ca de vei avea bani, vor avea taria sa se poarte cu tine frumos. Vor avea syficienta dexteritate sa poarte masca. Cand nu vei mai avea nimic, vei ajunge la groapa de gunoi a societatii.

Ca baiatul acesta a cheltuit totul si a venit o foamete mare si n-a mai avut nimic. Si s-a dus sa se lipeasca de unul dintre bogatii din zona aceea, care n-a venit inaintea lui cu torturi si cu luminarele si sa-i cante ‘la multi ani’. Ci la bagat la porci de sluga.

Si decaderea este teribila cand accepti provocarile lumii. 

Acolo, probabil si gandul sinuciderii i-a dat tarcoale. Cand nu putea sa se hraneasca nici macar cu hrana porcilor, nimeni nu-i dadea nimic. Tu crezi ca lumea ti-e prietena. Tu crezi ca lumea este casa ta. Vreau sa-ti spun, lumea va stoarce tot ce poate din tine si apoi te arunca ca si pe zdreanta. Dar este un loc. Locul acesta se numeste casa. Unde, acolo, cand ai esuat in cele mai marete planuri ale tale, cand s-au facut praf si pulbere idealurile tale, cand societatea da cu piciorul in tine, este un loc numit ACASA. Acolo poti sa te regasesti pe tine insuti.

Si fiul acesta a spus astfel in Luca 15:17 – Şi-a venit în fire şi a zis: ‘Câţi argaţi ai tatălui meu au belşug de pâine, iar eu mor de foame aici! S-a trezit! A crezut ca cu ochii lui poate patrunde totul si a ajuns un orb. Si a ajuns un nimeni cel care a crezut ca va domina cu punga lui de galbeni, cum mai cred unii si astazi. Ca sa ma inteleag si tinerii si copiii: cati robi, cate slugi ai tatalui meu au belsug de paine, iar eu mor de foame aici. Tatal tau are paine? Dar daca are paine, mai are si pentru tine? Vreau sa-ti spun in aceasta seara: Da. Un tata care-l are in el pe Dumnezeu, ca vorbesc acuma la nivelul familiei. Un tata care are in el dragoste si nu te-a carpit peste cap cand ai fost obraznic si insolent cu  el si i-ai spus: pentru mine esti mort, Chiar daca i-ai luat tot ceea ce are, va mai rupe din painea lui si iti va da tie. INTOARCE-TE ACASA. 

Si daca ai sfidat pe Dumnezeu, Tatal ceresc care face sa creasca toate lucrurile de pe pamantul acesta si painea ne-o da in fiecare zi si l-ai scuipat in fata cu necredinta ta si l-ai socotit mort ca asa te-a invatat un profesor de ateism. Si te-ai dus si te-ai cufundat si te-ai bacalarit in toate spurcaciunile posibile din lumea aceasta, cum marturisea tanarul despre care aminteam aseara. Am facut tot ce s-a putut omeneste sa ma cobor mai jos in afara de faptul ca n-am omorat oameni. Si astepta un raspuns, daca mai exista iertare. Am sa-l caut si sa-i spun despre faptul ca exista un ACASA si ca Tatal ceresc are o inima atat de mare si are posibilitatea sa ierte  prin sangele Mielului si jertfei sfinte a Domnului Isus Hristos. Daca un singur om ar avea posibilitatea sa inmagazioneze in el tot pacatul omenirii, de la gestul fatal a lui Cain, pana la ultimul nenorocitcare se va naste in lumea aceasta si care va fi sub amprenta pacatului, daca tot pacatul lumii de la inceput si pana la sfarsit, de la Adam si pana la marele Amin a lui Dumnezeu, ar fi peste o singura persoana, sangele lui Isus Hristos are putere sa ierte sa curateasca. Slavit sa fie numele Lui. Exista un ACASA unde te poti regasi pe tine.

Mă voi scula, mă voi duce la tatăl meu şi-i voi zice: «Tată, am păcătuit împotriva cerului şi împotriva ta9 şi nu mai sunt vrednic să mă chem fiul tău; fă-mă ca pe unul din argaţii tăi.»’ Luca 15:18 – Intoarce-te la tatal tau. La tatal tau care te-a nascut. La tatal tau care ti-a dat numele de familie. La tatal tau care te-a tinut in brate. La tatal tau care a trudit pentru tine. La tatal tau care te-a urecheat atunci cand erai vrednic sa fii palmuit de-a binelea. La tatal tau de acasa. Oriunde este casa aceasta asezata in mod geografic, daca ai ratacit si daca simti ca ai insultat cerul si tia-i insultat parintii, nu te duce mai departe. Nu pleca din incinta acestui spatiu pana cand nu dai un telefon sa-i spui: trebuie sa am o discutie cu dumneata. Nu ‘cu tine’, cu ‘dumneata’. Si sa rezolvi o problema care apasa. Spune-i asta. Te duci de aici fara sa iei socoteala acestor cuvinte, s-ar putea sa nu te mai intalnesti niciodata cu o sansa ca aceasta.

Eu stiu ca aici sunt familii care plang pentru copii care s-au dus, sunt tati care nu dorm noaptea. Dumnezeu sa dea intelepciune. Casa este locul de regasire de sine.

(notite pana la minutul 1:14:00 – mesajul se termina la minutul 1:25:00)

O experienta:

La sotia ta, tu ce-i dai? Din bucuria aceea pe care tu zici ca o experimentezi? Am intalnit odata, mi-a sarit peste gard la 1:30 doi barbati, o femeie si un copil. Veneau de la o sarbatoare. nu spun, ca nu vreau sa arunc cu ocara pe nimeni. Si-au intrat in casa: „Ah, am stiut noi ca la fratele Romi gasim usa deschisa”. Si le-am spus: Ce sa stam in gara ca avem trenul spre Baia mare indeva dimineata… ne ducem, am mai fost la fratele ala. La 1:30, nu au avut nicio problema. Am sairt, m-am trezit, eram buimac… Va dati seama cat de bucuros am fost de oaspeti.

I-am intrebat pana la urma, pana cand sotia pregatea ceva, ca i-am intrebat daca au mancat.
Nu.
Dar, de unde veniti?
Pai, am fost la sarbatoarea cutare.
Cu ce slujba?
AH, ne-am bucurat.
Nu scrie nicaieri in Biblie ca s-a dat cuiva slujba bucuriei. Ci s-a spus ca Duhul lui Dumnezeu are ca roada bucuria. Dar, unii se duc cu bucuria.
Bun, v-ati dus cu bucuria?
Sora, a carui sotie este?
Hmmm, a nici unuia. o, dar copilul e a ei.
Mai, dar nu umblati cu prostii.
Ai sotie?
Da.
De cate ori a fost acolo? Ca era o intalnire anuala undeva prin munti.
Niciodata.
(Catre celalalt frate) Tu ai sotie?
Da.
De cate ori a fost?
Niciodata…
Cum de na fost?
Pai, frate, stai un pic, noi avem familii mari si sotia trebuie sa stea acasa.
Ei, nu vi rusine? De ce n-ati stat voi si sa randuiti in asa fel ca in conditii decente, sotiile voastre sa mearga si ele sa se bucure? Voi umblati cu.. insotind o femeie care are undeva un barbat. Au salvat aparentele cu un copil.
Si le-am tras o mustrureala si apoi le-am spus: Haideti ca a gatat sotia cu mancarea.
Zice: nu ne mai trebuie.Daca se poate, sa ne culcam.
I-am culcat. S-au pornit dimineata, s-au dus. Nu i-am mai intalnit niciodata.

Ai impliniri, ai bucurie? Cat imparti cu sotia? Cat imparti cu copiii? CASA este locul unde sa te intorci cu binecuvantari concrete.(1:20:00)

Dragos Croitor – Mesaj de la minutul 1:47:00)

Dragos Crotior Conferinta Austria 21-22 mai 2016Mi-ar place sa cred ca aici sunt doar barbati, strajeri in casa lor, cu intentia de-a scapa ei si casa lor de la pedeapsa ce vine. Mi-ar place sa cred ca aici sunt doar femei, sotii si mame care si-au inteles si respecta rostul pe care l-a daruit Dumnezeude la Creatie. Mi-ar place sa cred  ca vulpile mici  inca n-au intrat in vie. Ca bobocii de floare inca n-au fost murdariti. Ca viespele inca n-a intepat fructul. Ca larva, viermele, inca n-a muscat din noi si familiile noastre. Mi-ar place sa fie asa. Dar tare ma tem ca nu-i asa. Si dupa toate cate s-au vorbit ieri si astazi, m-am hotarat acum recent  sa citesc versetul acesta si sa ne intrebam acum pe finalul intalnirii: Fratilor, ce sa facem?

Cei de generatia mea, suntem condamnati sa ne uitam peste umar la urma pasilor in vale, vorba profetului Ieremia. Nu ma puteti opri astazi sa am acele aduceri aminte, nu ca traiesc din eledar le folosesc ca metoda de comparatie. Am peste 56 de ani de pocainta. Mi-aduc foarte bine aminte de atmosfera bisericeasca de acuma 50 de ani. Si fara sa vreau o compar cu cea de astazi. Copiii mei canta in corul bisericii. Ma uit cu drag la ei. Ma uit la cantarile care se canta. Si fara sa vreau, mi-aduc aminte  ca in 1964 in adunarea noastra s-a infiintat corul mixt, ca solista corului era mama cu o voce extraordinara. Mama, chemata de mult acasa. Jocurile copilariei au fost pe langa adunare. Am crescut langa amvonul bisericii. Nu stiu cum era organizat comitetul adunarii atunci, stiu ca doar carmuirea era pe umerii bunicilor mei. Acei bunici de care va spuneam ieri  ca au fost condamnati 25 de ani de puscarie la Cernauti. Au preluat mai tarziu stafeta parintii nostri.  Am urmat noi. Si acum cu strangere de inima pe linia intai imi trimit copiii. Ma uit in spate la ei si ma rog pentru ei. Nu pot sa nu fac aceste comparatii. Si tot comparand adunarea de atunci cu cea de acum, subiectele care erau dezbatute atunci si acele care sunt astazi, nu mi-am permis sa accesez, nici n-am stiinta, arhivele vreunui institut de statistica.

Dar in mod privat, am facut  un sondaj de opinie legat de familiile crestine de problemele ce le intampinam.  Si am intrebat pe mai multi , credeti ca astazi sunt probleme de familie mai multe ca alta data? Si raspunsul a fost unanim. Cu siguranta, avem mari probleme in casele si in familiile noastre. Si am mai venit cu o intrebare: spuneti-mi , va rog, de ce credeti voi  ca acum sunt mai multe probleme in familie? Si am intrebat si mai in varsta si mai tineri. Si am primit cateva raspunsuri, cateva argumente care le foloseau fratii.

Primul – e unul logic. Frate Dragos, acuma suntem mai multi. Acuma sunt multi pocaiti, multe familii si sunt multe probleme. Altii mi-au spus asa: Frate Dragos, de vina e societatea. Societatea contemporana de care tot vorbim noi de doua zile. Acea societate care are un impact asupra noastra. In urma cu doi ani am pregatit o tema pentru conferinta pastorala de la Suceavasi mi-a fost dat sa pregatesc tema : Cum rezista biserica la presiunile din zilele din urma? Si at rebuit sa prezint aceasta, aratand biserica in mod fragmentat. Si am ales un segment care se cheama familia si am aratat presiunile societatii asupra familiei. Si altii mi-au spus, de vina-i societatea, modernismul asta care ne nenorocoeste familiile. Altii mi-au dat un al treilea raspuns: Frate Dragos, in casele noastre nu se mai traieste pocainta ceruta de Scripturi. De aceea avem mari probleme noi. Si acum, as vrea sa le reluam pe rand.

(Notite pana la minutul 1:54:10, mai sunt aprox 33 minute din mesaj)

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: