Coaliţia pentru Familie – Unul dintre punctele cele mai importante ale programului nostru „50 de măsuri în sprijinul familiei”: Restabilirea educației acasă (homeschooling)

Foto Coaliţia pentru Familie - HOMESCHOOLING - EDUCAȚIA ACASĂ

Foto Coaliţia pentru Familie – HOMESCHOOLING – EDUCAȚIA ACASĂ

HOMESCHOOLING – EDUCAȚIA ACASĂ

Unul dintre punctele cele mai importante ale programului nostru „50 de măsuri în sprijinul familiei” (http://coalitiapentrufamilie.ro/50-de-propuneri-de-masuri-…/) este restabilirea educației acasă (homeschooling). Spunem „restabilirea”, întrucât educație acasă s-a tot făcut, până la momentul când Statul a confiscat educația, transformând-o în monopolul său și decretând că toți părinții sunt incompetenți.

Veți spune că există instituții de învățământ private. Adevărat, dar ca să poată funcționa, acestea trebuie să respecte aceleași reguli și să îndeplinească nişte condiţii (sub aspectul dotării şi programei – deci al ideilor promovate) impuse de către acelaşi Stat.

Iar problema cea mai mare, din punctul nostru de vedere, nu este lipsa resurselor în sistemul de învățământ din România, nici a ideilor, ci abolirea aproape a oricărei virtuți. Morala a fost înlocuită cu un set de legi și regulamente, iar de aici nu poate rezulta decât dezastrul care e astăzi școala publică – și nu doar în România.

Iată de ce avem nevoie de homeschooling și solicităm Statului să renunțe la poziția sa monopolistă – pe care de altfel și-a asumat-o fără permisiunea cetățenilor.

CITITI mai MULT – (http://coalitiapentrufamilie.ro/…/50-de-propuneri-de-masur…/).

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: