Înălțați-vă! – Florin Ianovici

Jesus_ascension_2

Înălțați-vă!

Faptele apostolilor 1:10 „Şi cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer, pe când Se suia El, iată că li s-au arătat doi bărbaţi îmbrăcaţi în alb „Faptele apostolilor 1:11 „şi au zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.” ”

Bărbați galieeleni…
Hristos caută bărbați destoinici care să își pironească confortul firii nu ochii spre cer într-o încremenire nedestoinică. Cu ochii pierduți în zare nu crește rodul din ogor, iar marginile pământului rămân neatinse. Apelativul cerului este: fii bărbat destoinic, suflecă-ți mănecele și lucrează pentru Dumnezeu. Orice bărbat este un galieelean câtă vreme mandatul oricărui credincios este să fie lumina lumii: Matei 4:16 „Norodul acesta, care zăcea în întuneric, a văzut o mare lumină; şi peste cei ce zăceau în ţinutul şi în umbra morţii, a răsărit lumina.” ” (Galileea neamurilor…)

Şi cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer…
Atât de mare este dorul după El încât am vrea ca niciodată să nu plece de lângă noi. Dar îngerii știu că Isus vine la cel ce lucrează pentru El. Dacă ți-e dor de Isus, du-te la un amărât și mărturisește-i despre dragostea lui Dumnezeu revelată prin Hristos. Te asigur că atunci vei simți pe Hristos mai aproape de tine ca niciodată. Depărtarea de semeni nu e semnul credinței, ci a indiferenței și, mai ales, a lipsei de înțelegere a credinței. Noi nu fugim de oameni, ci de lumescul lor. Noi suntem chemați să îmbogățim pe cei săraci, să vindecăm pe cei bolnavi, să mângâiem pe cei răniți. În apropierea de semeni e apropierea de Hristos. În dragostea de semeni e mărturisirea dorului față de Hristos.

De ce stați…
Atât de pierduți și neputincioși ne simțim încât nu avem curaj să facem vreun pas. Dar îngerii știau că întotdeauna primul pas e cel mai greu. Destoinicia noastră nu stă în ceea ce suntem noi, ci în felul în care ne privește El. Lucrarea noastră nu e rezultatul puterii noastre, ci a Duhului Sfânt care lucrează în noi. Nu aștepta supercredința, ci du-te cu puterea pe care o ai. Puterea noastră e cuvântul Său: Matei 28:19 „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. ”

Va veni…
Atât de scurt este timpul care ne-a mai rămas încât cerul strigă pământului: de ce stați? Credința are alergare, trudă și rodire. Hristos bate la ușă. Istoria se grăbește spre final. De 2000 de ani bisericii i s-a lăsat timp să rodească întru Hristos. De la înălțarea Lui și până azi Mireasa trebuie să fie pregătită. Se aud trâmbițele cerești: Matei 25:6 „La miezul nopţii, s-a auzit o strigare: ‘Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!’ ”

Tu ai stat sau te-ai pregătit?

Ești un bărbat sau ești încă un copil?

Ai alergat pentru El sau ai căutat doar bucățica ta de cer?

Ai înțeles să fii galieelean sau cauți doar o patrie pământească potrivită viselor născute din țărână?

Ai priceput că secunda care trece este fie pedeapsă, fie răsplată?

De ce stați? Înălțați-vă!

Florin Ianovici

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: