Lazar Gog – Aurul din regula de aur

gold aur golden rule judecata

 • Sa nu preacurvesti – gravitatea acestui pacat este enorma.
 • Aceasta porunca vorbeste despre sanctitatea legamantului de casatorie. Intimitatea este darul lui Dumnezeu doar intre sot si sotie. Nu este intre prieten si prietena, intre logodnic si logodnica ori intre cui i-ar place cuiva.
 • Dar, noi trebuie sa admitem ca in aceste vremuri din urma  adulterul este o problema si in multe biserici. Sunt oameni care nu se pot stapani, oameni care isi creeaza o teologie a lor si care ignora ratiunea divina.
 • Care sunt argumentele Domnului impotriva adulterului?…….

Lazar Gog mai 2016

Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea şi Prorocii. – Matei 7:12 (Si EXODUL 20)

Acest verset sau aceasta Scriptura celebra  rostita de Mantuitorul Isus Hristos face parte din ceea ce noi numim in Scriptura ‘PREDICA de pe MUNTE’. Predica de pe munte este discursul lui Isus Hristos care este cuprinsa in Evanghelia dupa Matei cap. 5 pana la 7 inclusiv. In biserici, in teologie,  versetul acesta este cunoscut sub numele de regula de aur. Regula aceasta de aur nu este gandita de Mantuitorul Isus Hristos ca sa mantuie pe cineva. Ci, regula de aur este Cuvantul lui Dumnezeu care vorbeste despre comportamentul celor mantuiti. Deci, daca cineva respecta aceasta regula de aur, aceasta persoana dovedeste ca este mantuit si ca savarseste practic ceea ce Cuvantul lui Dumnezeu cere mantuitilor Lui.

Astazi, prin smerenie, cu bunavointa Domnului, voi veni in fata dvs. cu un mesajpe care l-am intitulat ‘AURUL din REGULA de AUR’. (The Gold from the GOLDEN RULE). Ne vom uita la patru mari adevaruri care sunt cuprinse in aceasta regula de aur si bineinteles, vom cauta cat se poate mai bine in timpul avut la dispozitie sa scoatem aurul de care avem nevoie astazi.

In primul rand, sa ne uitam la esenta regulei de aur. Aceasta este cuprinsa in partea 1 a vers. 12 unde citim: Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. Aceasta este esenta. Daca ne uitam cu atentie la aceasta afirmatie a Mantuitorului Isus Hristos, vom observa ca numai Isus a fost Acela care a putut intr-un verset sa includa esenta decalogului, adica a celor 10 porunci in special partea a doua. Decalogul sau cele 10 porunci, pe care Moise din partea Domnului le-a dat lui Israel, este impartit in doua.

Poruncile 1-4 vorbesc despre relatia noastra cu Dumnezeu. Sa vi le amintesc.

 1. Porunca 1  – „Eu* sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos** din ţara Egiptului, din casa robiei. 3 Să* nu ai alţi dumnezei afară de Mine.
 2. Porunca 2 – Să* nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul.
 3. Porunca 3 – Să* nu iei în deşert Numele Domnului, Dumnezeului tău,
 4. Porunca 4 – Adu-ţi* aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti.

Deci, decalogul sau cele 10 porunci sunt impartite in doua, primele patru porunci reglementeaza relatia noastra cu Domnul. Si apoi, urmatoarele sase porunci  reglementeaza relatiile noastre unii cu altii.

SUNT SASE PRINCIPII FUNDAMENTALE CARE REGLEMENTEAZA RELATIILE DINTRE NOI. Si, ganditi-va numai la felul in care Dumnezeu le-a construit, ele sunt sase la numar. Sase este numarul omului si Dumnezeu a vrut ca noi sa avem relatiile cele mai potrivite pentru oameni. Haideti sa ne uitam la ele.

Poruncile 5-10 vorbesc despre relatiile dintre noi:

Poruna a cincea – Exodul 20:12 Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău. Aceasta porunca reglementeaza relatia parinti – copii. Si relatia aceasta este reglementata pentru toate generatiile pentru ca aceasta porunca garanteaza urmatoarele:

 1. Fericirea geenratiei tinere. Daca fii si fiicele noastre vor sa fie fericiti trebuie sa inteleaga cum am inteles si noi la vremea potrivita ca ei nu isi vor gasi fericirea numai daca ei se iubesc unul pe altulca sot si sotie, dar uita de parinti, ignora parintii. Garantia fericirii lor este in aceasta porunca, daca ei cinstesc parintii.
 2. Apoi, al doilea aspect din aceasta porunca, este ca ea ne reveleaza profetic in ce timpuri traim astazi. 2 Timotei 3:1-2 Cuvantul Domnului ne spune asa: Sa stii, dar, ca in vremurile din urma, vor fi tineri si tinere, copii care isi vor necinsti parintii. Si bineinteles, vor fi parinti care isi vor abuza copiii. Porunca aceasta ne spune clar, daca vrei fericire, o respecti. Si ma intreb: cine nu isi vrea fericirea? Dar sunt destui care nu-si vor fericirea crezand ca se opt descurca fara Cuvantul Domnului, ignorand parintii, ignorand pe cei ce i-au crescut. Dar porunca ne spune clar ce timpuri traim astazi.

Sunt vremurile din urma cand dragostea celor mai multi s-a racit. Nu numai vorbim de biserica, ci relatiile de familie- Provervbe 23:22; Proverbe 30:11,17; Proverbe 20:20; Proverbe 19:26A respecta pe parinti, dragi copii si tineri, nu insemneaza a depinde de ei dupa ce v-ati casatorit. A respecta copiii, parintilor, nu insemneaza ca dupa ce s-au casatorit va amestecati in familia lor, in viata lor. Daca aveti un sfat bun, dati-l. Daca aveti putere sa-i ajutati, ajutati-i. Dar, familia trebuie sa si-o rezolve singuri. Copiii trebuiesc ajutati. Tinerii trebuiesc ajutati. Parintii trebuiesc ajutati. De aceea, a respecta pe parinti insemneaza ca daca Dumnezeu v-a ridicat pe voi si sunteti mai bine decat parintii care v-au crescut, nu va ignorati parintii. Vizitati-i, binecuvantati-i cu ceva, cumparati-i un computer si invatati-i sa-l foloseasca.

Porunca a saseaExodul 20:13 Să nu uciziAceasta porunca reglementeaza sanctitatea vietii sau sfintenia ei. Crima, avortul, omuciderea nici n-ar trebui sa se pomeneasca in crestinism. De acee apelam la toti cei ce ne asculta astazi, aurul din regula de aur este acesta: respecta sanctitatea vietii. Nu avort. Nu crima. Nu omucidere. Insa, pentru cei ce sunt in biserica mai am un cuvant de crima: nu ucideti nici cu vorba. Ca nu numai daca ai lovit cu cutitul in inima pe cineva, nu numai aceasta este crima, ci si omorarea cu vorba a semenului tau. Aduceti-va aminte de cuvantul Domnului din Ieremia 18:18 –  18 Atunci ei au zis: „Veniţi* să urzim rele împotriva lui Ieremia! Căci** doar nu va pieri Legea din lipsă de preoţi, nici sfatul din lipsă de înţelepţi, nici cuvântul din lipsă de proroci. Haidem să-l ucidem cu vorba şi să nu luăm seama la toate vorbirile lui!” Este vorba de preoti si de profeti, de oameni care se tem de Domnul, dar care erau incomozi fata de Ieremia. Si apelul meu este si catre lucratorii Domnului care se uita si ne asculta pe internet. Aurul din regula de aur este acesta: sa nu fim invidiosi fata de nimeni. Nici pentru ca-s bogati material, nici pentru ca sunt bogati in daruri spirituale. Fiecaruia, Dumnezeu ne-a dat in masura care a considerat-o El ca-i potrivita pentru noi. Eu nu pot sa fiu Billy Graham. Nu pot sa fiu nu stiu cine as vrea sa fiu. Eu sunt Lazar Gog si acesta sunt. Tu esti ceea ce esti tu. Si daca esti gelos pe cineva, sigur ca actiunea la care poti cadea este  sa omori cu vorba.

Uitati ce spune cuvantul Domnului. „Atunci, ei au zis (ei fiind, preotii, profetii) veniti sa urzim rele impotriva lui Ieremia.Caci, doar nu va pieri legea din lipsa de profeti, nici sfatul din lipsa de prooroci. Haidem sa-l ucidem cu vorba si sa nu luam seama la toate vorbirile lui.” Aceste fapte criminale sunt urite de Domnul. Pe cei ce practica acest lucru si in loc sa scoata aur din regula de aur, scot gunoaie din mintea lor murdara si umple internetul si toate mediile de informatie, cuvantul Domnului este acesta: M-ai părăsit, zice Domnul, ai dat înapoi, de aceea Îmi întind mâna împotriva ta şi te nimicesc: sunt sătul de milă. – Ieremia 15:6 Este greu sa auzi din partea unui Dumnezeu milos, sa spuna cuiva aceste cuvinte: sunt satul de mila. De aceea, tuturor celor ce le place sa omoare cu vorba si sa umble dupa gunoaie, nu dupa aur din regula de aur, puneti la inima acest cuvant pentru ca scopul regulei de aur  este sa reglementeze relatiile dintre noi. 

A saptea porunca – Exodul 20:14 * nu preacurveşti. Aceasta porunca vorbeste despre sanctitatea legamantului de casatorie. Intimitatea este darul lui Dumnezeu doar intre sot si sotie. Nu este intre prieten si prietena, intre logodnic si logodnica ori intre cui i-ar place cuiva. In prima epistola catre Corinteni cap. 6:12-20 ap. Pavel inspirat de Duhul Domnului ne ofera argumentele din partea lui Dumnezeu de ce adulterul nici nu ar trebui sa se vorbeasca printre noi. Dar, noi trebuie sa admitem ca in aceste vremuri din urma  adulterul este o problema si in multe biserici. Sunt oameni care nu se pot stapani, oameni care isi creeaza o teologie a lor si care ignora ratiunea divina. Ap Pavel ne spune asa: Fugiţi de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul este un păcat săvârşit afară din trup, dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său. – 1 Corinteni 6:18 Deci, nu, incercati-o. Nu, vedeti daca vi se potriveste. Nici nu va apropiati macar. Fugiti de curvie! 

Care sunt argumentele Domnului impotriva adulterului?

 1. Este principiul intentiei divine. 1 Corinteni 6:13 –  Mâncărurile* sunt pentru pântece şi pântecele este pentru mâncăruri. Şi Dumnezeu va nimici şi pe unul, şi pe celelalte. Dar trupul nu este pentru curvie: el este pentru** Domnul şi Domnul este pentru trup. Tine minte lucrul acesta. Acesta este primul argument impotriva adulterului. Este principiul intentiei divine. 
 2. Al doilea argument impotriva adulterului este argumentul mistic. 1 Corinteni 6:15 Nu ştiţi că trupurile* voastre sunt mădulare ale lui Hristos? Am spus argument mistic. Pentru ce? Pentru acest fapt ca este greu sa-i explici unui om adevarul acesta. Numai daca il privesti prin prisma credintei si nu a misticismului, ci a unei vederi biblice in dimensiuni spirituale. Cuvantul Domnului spune aici di partea lui Dumnezeu ca noi suntem madulare ale lui Hristos. Asta nu poti sa o intelegi decat numai mistic, numai spiritual. Hristos este persoana in cer insa reprezentarea Lui pe pamant este prin biserica. Noi suntem madularele Lui, picioarele Lui, ochii Lui, mainile Lui, inima Lui. Si pentru ca noi suntem aceasta reprezentare spirituala a lui, Dumnezeu este sfant, nu comite adulter. Prin urmare, si biserica lui Dumnezeu, prin urmare si tu si eu ca templu a lui Dumnezeu, prin urmare si tu si eu ca madular a lui Dumnezeu si Isus Hristos, nu putem sa ne gandim la adulter. 
 3. Al treilea argument este argumentul moral. 1 Corinteni 6:15 -Voi lua eu mădularele lui Hristos şi voi face din ele mădulare ale unei curve? Nicidecum!  Deci, aspectul moral nu iti da voie sa te gandesti  ca poti sa comiti adulter fara sa nu suferi. Daca nu ti s-a intamplat nimic pana acuma, nu vreau sa ti se para ca vorbesc usor, sa nu iti faci probleme ca iti vine necazul. Daca nu parasesti acest pacat si daca nu te pocaiesti, necazul vine pentru ca legea morala a lui Dumnezeu nu-mi da voie si nu iti da voie sa curvesti. 
 4. Al patrulea argument este argumentul desacralizarii unitatii familiei1 Corinteni 6:16 –Nu ştiţi că cine se lipeşte de o curvă este un singur trup cu ea? Căci este zis: „Cei doi se vor* face un singur trup. Argumentul este urmatorul: Dumnezeu a randuit ca prin actul intimitatii, sotul si sotia sa devina in ochii Domnului un singur trup. Acuma, daca un membru al familieicomite adulter, intimitatea pe care o are cu un strain sau cu o straina il face sau o face sa devina un singur trup cu cealalta persoana. Aceasta inseamna desacralizarea unitatii familiei. Familia trebuie sa ramana un singur trup.Si, de asemenea, pentru cei ce ma asculta, pentru tinerii care sunt necastoriti, argumentul este valabil si pentru voi chiar daca nu sunteti casatoriti. In momentul intimitatii devii un singur trup cu prostituata aceea sau cu prostituatul acela. Si gandeste-te ca vine timpul casatoriei. Te vei casatori probabil cu altcineva si pacatul ramane acolo. De aceea este nevoie de pocainta. 
 5. Al cincilea argument este argumentul unicitatii gravitatii adulterului. 1 Corinteni 6:18 –Fugiţi* de curvie! Orice alt păcat pe care-l face omul este un păcat săvârşit afară din trup, dar cine curveşte păcătuieşte** împotriva trupului său. – De ce vorbeste ap. Pavel in felul acesta? Ce insemneaza aceasta? Sunt doua lucruri pe care Pavel le are in vedere. (1) SOTUL CU SOTIA SUNT UN SINGUR TRUP. De asemenea, OMUL ETSE cu DUMNEZEU UN SINGUR DUH. 1 Corinteni 6:17 –Dar* cine se lipeşte de Domnul este un singur duh cu El. – Si ap. Pavel spune ca orice pacat pe care-l face omul, il face in afara trupului. Dar, pacatul adulterului este un pacat impotriva trupului, adica impotriva familiei si impotriva legaturii tale cu Dumnezeu cu care esti un singur duh. Si de aceea, gravitatea acestui pacat este enorma pentru ca lovesti in casa ta si lovesti in Dumnezeul tau. 
 6. Este al saselea argument, argumentul din privilegiu. 1 Corinteni 6:19-20 – 19 Nu* ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi** că voi nu sunteţi ai voştri? 20 Căci* aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui DumnezeuEste argumentul din privilegiu. Adica, ceea ce vrea sa spuna Duhul Domnului  este urmatorul lucru: Trupurile noastre au fost create de Dumnezeu  si cu acest mare privilegiu sa fie templu lui Dumnezeu si Templul Duhului Sfant. De aceea, tuturor celor care curvesc si tuturor celor care mediteaza sa faca lucrul acesta, le amintesc urmatorul lucru: fiind templul Duhului Sfant, avand acest privilegiu enorm, sa locuiasca Dumnezeu in tine, Dumnezeu nu isi poate permite ca tu sau eu sa comitem adulter pentru ca Dumnezeu este sfant. Si apoi, Dumnezeu are un cuvant care este greu 1 Corinteni 3:17 – Dacă nimiceşte cineva Templul lui Dumnezeu, pe acela îl va nimici Dumnezeu, căci Templul lui Dumnezeu este sfânt, şi aşa sunteţi voi. Ati auzit bine tineri si tinere, barbati si copii? Esti templul lui Dumnezeu. Prin curvie distrugi templul si cuvantul Domnului este categoric: cine distruge acest templu, pe acela il va nimici Dumnezeu. Ai grija de tine, ai grija de viata ta

NOTITE pana aici. Urmeaza urmatoarele ultimele trei porunci din Cele 10 porunci. Notite din primele 30 de minute, mai sunt 20 de minute din mesaj despre poruncile 8-10.

 • 15 * nu furi.
 • 16 * nu mărturiseşti strâmb împotriva aproapelui tău.
 • 17 * nu pofteşti casa aproapelui tău; să** nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.”

Mesajul incepe la minutul 59:00 (29 mai 2016 dimineata)

http://www.emanuelchurch.com/service-archive.html

Lazar Gog – Aurul din regula de aur

VIDEO by Emanuel Church Anaheim

L

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: