Ierarhii ecumeniști au cerut la Chambesy: „Să se șteargă din Sfânta Scriptură capitolul despre Sodoma și Gomora”

Ierarhii ecumeniști au cerut la Chambesy: „Să se șteargă din Sfânta Scriptură capitolul despre Sodoma și Gomora”

Iata un articol amplu si foarte important care ne dezvaluie modul in care se fac presiuni in numele ‘minoritatii sexuale’, presiuni care ajung chiar in ierarhiile bisericilor. Flacara Ortodoxiei ne ofera detalii din aceasta dezbatere care are loc in prezent la ‘Marele și Sfântul Sinod’ din Grecia. (Moment istoric: Bisericile Ortodoxe se întâlnesc în Grecia pentru Marele și Sfântul Sinod!) Va recomandam sa intrati la linkul de mai jos si sa cititi acest articol in intregime.

Flacara Ortodoxiei

CULISELE RUȘINII ȘI DISPUTELE

Apocalipsa 22 - 18,19 Cine va scoate din Biblie

Foto CrYsty Crys Marin

Nimeni nu s-ar fi așteptat ca această chestiune să pricinuiască discuții aprinse între participanții la întrunirea ce a avut loc. Însă discuțiile care au apărut au luat dimensiuni de furtună, potrivit cu informațiile exclusive. Au fost atât de aprinse și răsunătoare, încât din sala consfătuirilor închise au ajuns la urechile atât a personalului tehnic al Centrului ortodox, cât și la cele ale studenților care studiază acolo teologia ortodoxă (?).

Așa cum s-a dovedit, obiectul divergențelor a fost drepturile minorităților sexuale. Aceste minorități mitropolitul Pergamului le-a numit eufemistic „minorități de altă natură” și care, după părerea sa, trebuie protejate de orice fel de discriminare și nedreptate.

„Nu avem dreptul să smerim și să prigonim chipul lui Dumnezeu”, a spus, potrivit cu surse sigure, profesorul de teologie ortodoxă de 84 de ani, adresându-se „neîndurătorilor” săi colegi. „Să ne întrebăm dacă trebuie să-i considerăm pe homosexuali țapi ispășitori care merită să sufere persecuție. Dacă noi înșine vrem ca ei să fie persecutați. Și dacă nu vrem să se stabilească principiul conform căruia acești oameni trebuie să fie protejați, aceasta înseamnă că vrem să fie pedepsiți și închiși”.

În felul acesta mitropolitul a repetat crezul acelora care susțin antirasismul, dar de fapt proiectul de lege antiortodox, care a fost votat de parlamentul grec sub presiunea Comunității europene.

Ne aducem aminte că acest proiect de lege a constituit obiectul criticii din partea Înaltpreasfințitului mitropolit Serafim de Pireu, precum și din partea altor multor factori bisericești vrednici de respect cu multă autoritate duhovnicească, care reprezintă majoritatea sănătoasă din punct de vedere moral a societății grecești.

Cu toate acestea străduințele de a încorpora în textul Sfântului Sinod poziția care pretinde respect față de „comunitățile minorităților naționale, religioase, de limbă și de altă natură” și „garanții pentru ei să se dezvolte liber potrivit cu principiile lor”, nu a aflat susținere de către majoritate.

Atunci a încercat să-l ajute pe mitropolitul Ioannis al Pergamului un alt profesor de teologie, decanul Institutului de Teologie Ortodoxă de la Chambesy, Vlasios Feidas, care a accentuat:

„Există minorități sexuale, iar ele sunt ca și noi mădulare ale Bisericii. Participă și ei la viața Bisericii. Sunt păcătoși, dar și noi toți suntem păcătoși. Statul îi recunoaște ca membri respectabili ai societății, prin urmare și noi, la rândul nostru, nu trebuie să-i ignorăm. Păcatele sexuale sub nici o formă nu sunt cele mai grele, de aceea trebuie să înfruntăm comunitatea LGBT nu prin condamnare, ci cu dragoste și respect”.

La început, printre participanți s-au aflat foarte puțini care au împărtășit această poziție. Dimpotrivă, reprezentanța Bisericii Ruse, condusă de mitropolitul Ilarion Alfeyev, și-a exprimat dezacordul absolut. Poziția de respect față de comunitățile homosexuale și protecția lor față de persecuții, nu au vrut s-o aprobe sub nici un chip nici reprezentantul Patriarhiei Antiohiei, mitropolitul Vasilie din Siria, unde frații noștri creștini suferă aspre persecuții din pricina credinței lor, nici mitropolitul Amfilohie de Muntenegru, care se împotrivește cu curaj la Festivalul mândriei (gay pride) în capitala țării sale, nici ceilalți ierarhi.

Însă spălarea creierului împreună cu intensa constrângere psihologică pe care a exersat-o timp de 7 ore (!) președintele Comisiei asupra participanților nu a rămas fără roade…..

Citeste aici – http://www.flacaraortodoxiei.ro/2016/06/ierarhii-ecumenisti-sa-se-stearga-din-sfanta-scriptura-capitolul-sodoma-gomora.html

7 comentarii (+add yours?)

 1. agnesD
  iun. 19, 2016 @ 10:51:32

  Titlul acesta, extrem de socant, nu imi pare a corespunde continutului articolului. Nu vad cum s-ar pune problema pentru o Biserica sa doreasca/sa incerce sa schimbe Sfânta Scriptura! Tensiunile intre Bisericile ortodoxe nu se reduc la problema acceptarii sau nu a existentei homosexualilor ca fiinte omenesti având dreptul sa fie respectate. Faptul ca unii crestini evanghelici au fata de acesti oameni o atitudine extrem de apropiata de cea a integristilor catolici si ortodocsi îi alatura, regretabil, acelor (pseudo)crestini care vad in ecumenism, adica unitatea crestinilor, opera Vrajmasului. Too bad! Cât despre blogul din care reproduceti articolul, este evidenta tendinta sa, extrem de marginita si retrograda. „Numai noi si ai nostri” nu a fost niciodata învatatura Domnului.

  • rodi
   iun. 19, 2016 @ 23:48:56

   de mult a trecut vremea unde ‘fiintele homosexuale’ vor sa fie acceptate. Ai auzit de toate acele cazuri unde oameni de cariera, chiar judecatori au fost dati afara din servici din cauza crezului personal in casatorie intre barbat si femeie? Sau iti place ca invatatorii sa le arate copiilor tai de 708 ani pornografie gay? etc… Cat despre titlu, de obicei, cand se preia articol, se preia si titlul si apoi am selectat doar o particica din articol. Indiferent cine ar fi raportat stirea, nu conteaza sursa, conteaza stirea si ce s-a intamplat la aceasta intalnire…

  • Marlen
   iun. 20, 2016 @ 03:32:09

   Orice religie sau biserica daca vreti care accepta homosexualitatea ca normalitate, care pune sub semnul egalitatii casatoria biblica dintre un barbat si o femeie si relatia pacatoasa homosexuala, este, indiferent ca vrea sau nu, O SINAGOGA A SATANEI. ASA o vede Dumnezeu si asa este!

 2. Babilonul, Desfrânata cea mare; Fiara. - Cartea vietii
  iun. 19, 2016 @ 17:11:24

  vreti homosexuali?? infiintativa religie,..cel ce va scoate o carte …i voi scoate din cartea vietii…

 3. Marius Cristinel Floroiu Hosu
  nov. 08, 2016 @ 06:44:10

  DRACI cu CHIP de OM

 4. Paul Guralivu
  nov. 09, 2016 @ 03:56:33

  Titlul e o minciuna!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: