Moment istoric: Bisericile Ortodoxe se întâlnesc în Grecia pentru Marele și Sfântul Sinod!

FOTO Q magazine

FOTO Q magazine

„Sinodul nu va aduce lucruri noi în Ortodoxie, ci are rolul major de a mărturisi și întări credința Ortodoxă în lume”, a declarat Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, cu prilejul tradiționalului pelerinaj în Marsilia la moaștele Sfântului Ioan Casian, ce a avut loc în perioada 27 – 29 mai 2016 la Marseille. „Se vor discuta, însă, câteva teme foarte importante în lumea ortodoxă: despre diaspora ortodoxă, despre modul de afirmare și proclamare a autonomiei bisericilor locale, importanța postului și respectarea sa, relațiile Bisericii Ortodoxe cu celelalte Biserici creștine, misiunea sa în lumea contemporană, Taina Cununiei și impedimentele ei”.

Fenomenul migrației și al formării diasporei cu care ne confruntăm, fie că vorbim despre o migrație în căutarea unui loc de muncă sau fuga din locurile unde au loc războaie, e la rândul său în discuție. Vorbim așadar despre probleme practice ale lumii ortodoxe și nu despre schimbări în materie doctrinară.

Citeste mai mult –
https://www.facebook.com/

Un comentariu (+add yours?)

  1. Ciprian
    iun. 18, 2016 @ 14:04:41

    „MOASTELE SF IOAN CASIAN”. Preotii in primul rand calca si induc in eroare si pacat oamenii nestiutori. INCHINAREA TREBUIE SA O DAM DOAR LUI DUMNEZEU, NU UNOR MOASTE SAU ICOANE.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: