Dacă Biserica nu are Duhul Sfânt… Nicolae.Geantă

Nicolae Geanta Agnus Dei

Samuel Chadwich scria în secolul trecut că „în Crezul Apostolic din zece articole, nouă fac referire la persoana şi lucrarea Domnului Hristos şi numai una la Duhul Sfânt”. Asta arată că nu doar gândirea lumii neglijează Duhul lui Dumnezeu, ci şi bisericile! „Suntem aproape unitarieni în gândire”, scria Karl Rahner. Şi îl cred… Pentru că văd că-n unele biserici „Duhul Sfânt e Cenuşăreasă”, vorba lui John Bisango. Adică neimportant. Nefolosit. Iar în altele un fel de duhul lui Aladin. Să facă ce vrem noi!

Dacă Biserica nu are Duhul Sfânt nu are nici schimbare. Oamenii vin, sărută icoane şi pun lumânări, cântă în cor sau predică din amvoane, fac selfiuri şi pleacă netransformaţi. Tot măcinaţi de moara urii, tot cleptomani, tot mincinoşi ca politicienii, tot imprevizibili ca starea vremii. Fără Duh Sfânt biserica e un fel de club, de uniunea scriitorilor, unde fiecare vorbeşte dulcegării dar trăieşte ros de cangrena firii… Sau e un fel de islam: radicali, impunători. Iar toţi din jur sunt duşmani. Augustin spunea că de pe corabia lui Noe un corb urcat coboară tot corb, dar din biserica lui Hristos coboară porumbel. Eu zic că intră lup şi iese oaie! E un singur răspuns pentru creştinii neschimbaţi: lipseşte Duhul Sfânt! Să-l ceară…

Schimbarea nu înseamnă pervertirea valorilor!

Dacă Biserica nu are Duhul Sfânt credincioşii săi nu se mai tem de Dumnezeu. Sunt la fel ca românii: îl iubesc pe Hristos dar nu se tem de El! Se dezvoltă ideologia lui Rabelais – fais que vondras. Sau cum zice Scritura: fiecare face ce-i place! Când oamenii nu se mai tem de Dumnezeu dărâmă ziduri, dizolvă tabuuri. Au o cultură a sfidării. Şi a entertaimentului. „Biserica este o corabie de luptă, nu un yaht de croazieră! Cei care caută aici distracţie ar fi mai bine să plece”, zicea R. Bonke. Când nu e Duhul Sfânt până şi LGBT-işti vor să se căsătorească în biserici! Ei nu-L contestă, nu-L urăsc pe Dumnezeu. Dar nu se tem de El! Nu cumva nici noi nu ne mai temem?

Când nu ne mai temem de Dumnezeu ne sinucidem!

Dacă Biserica nu are Duhul Sfânt nu are nici roade. Creştinul nu e pom ornamental. Trebuie să hrănească pe alţii. Să-i aducă în hambarele lui Dumnezeu. Biserica trebuie să evanghelizeze. Să fie eclozionator. Altfel, vorba lui Berdardiev: devenim eunuci! Biserica nu a fost zidită pentru scopuri defensive! Ci să ia cu asalt porţile iadului. Se încăpăţânează un pom să nu rodească? Atunci creştinii de ce o fac? Nu se poate biserică plină de Duh Sfânt care să nu-şi adune enoriaşii! Nu se poate Biserică plină de Duh Sfânt fără convertiţi, fără botezuri! De când credinţa ce o manifeşti n-a mai câştigat pe nimeni?

Peştii nu sar pe mal de bunăvoie!

Dacă Biserica nu are Duhul Sfânt nu are nici Cer. E ca-n cei trei „p” de la martorii lui Iehova: paradisul pe pământ! La ce ne-ar folosi număr de membrii, chitări acustice, candelabre de mii de euro, clădiri cu turle aurite ce gâdilă norii, dacă am pierde un singur lucru: Cerul? Dumnezeu nu ne-a lăsat Duhul Sfânt să-L folosim în scopuri telurice. Ci să ne ducă „Acasă”! Într-o zi, Duhul din Cer se va cupla cu Duhul din noi! Nu se poate răpire fără Duh Sfânt.

Cerul nu plin de derbedei.

„Ce să facem Petru?”, au strigat mulţimile în ziua coborârii Duhului Sfânt peste Biserică. „Să vă pocăiţi!… Apoi veţi primi darul Duhului Sfânt!”. E ceva neclar?

Duminică sărbătorim Rusaliile. Cincizecimea înseamnă trezire! Duh Sfânt. Foc! Fără foc nu există Evanghelie! Fără foc Biserica este cenuşă!

Sursa – (Email) http://nicolaegeanta.blogspot.com/2016/06/daca-biserica-nu-are-duhul-sfant-de.html

5 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  iun. 19, 2016 @ 12:20:38

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. eliodora
  iun. 19, 2016 @ 13:35:47

  Biserica este cea care are numai oameni nascuti din nou; implicit are Duhul Sfant.Este gresita formularea; poate ca este vorba de biserica locala, cea care se amageste singura.
  Biserica locala face ucenici botezandu i; insa nu verifica daca au fost nacuti din nou.Voi , pastorii, sunteti de vina;si comitetele.Biserica locala. are de toate, dar Duhul Sfant face diferenta.
  Ioan Botezatorul ce le spune celor care au venit sa se boteze: pui de naparci, vreti sa scapati de mania viitoare; faceti fape vrednice de pocainta.
  Se poate vedea la marturiile dinaintea botezului; rar este cate unul care spune ca s- a pocait de pacate si e puternic marcat.

 3. Cristian
  iun. 19, 2016 @ 15:21:27

  Propunere de postare, daca veti considera util:

  http://www.activenews.ro/externe/Paul-Craig-Roberts-se-indoieste-ca-atacul-armat-din-Orlando-a-fost-real-A-vazut-cineva-vreun-cadavru-Cum-se-poate-ca-cineva-care-impusca-100-de-oameni-sa-nu-poata-ucide-un-politist-134207


  Pentru a întări suspiciunile sale legate de atacul din Orlando și că totul nu este decât o operațiune fabricată, Craig Roberts publică mai multe filmulețe. Care arată cum anumiți indivizi cară un rănit, dar în direcția opusă clubului.

  Sau cum una dintre femeile care au apărut în acea seară plângând pentru că băiatul ei a pierit în atac ar fi, de fapt, o actriță care nu făcea decât să interpreteze rolul mamei îndurerate. Ea, ca și Luis Burbano, un alt personaj prezentat de televiziunile americane drept unul dintre martorii masacrului din clubul Pulse, ar fi ceea ce autorii teoriei conspirației numesc „actori de criză”. Angajați special pentru astfel de False Flag, operațuni sub acoperire orchestrate de serviciile secrete.

  • rodi
   iun. 19, 2016 @ 23:42:39

   si in weekend au fost inmormantari la multi dintre acei tineri. De unde stim ca nu Craig Roberts face acele filmari fake?

   • Cristian
    iun. 20, 2016 @ 07:46:19

    Hai sa fim totusi seriosi… Se pot inscena si inmormantari, asa cum se insceneaza si asa-zisul atentat! Ce e greu sa iei un sicriu GOL si sa platesti niste actori si apoi sa vina multi gura-casca, creduli, starniti de diferite curente de manipulare de prin social media (pe care pocaitii o iubesc atat de mult)?

    De unde stim ca este inscenare? Raspuns: dupa roadele pe care le are, adica dupa valurile care sunt artificial create in urma evenimentului! Apar miscari „pro-gay” si vor mai apare si alte lucruri… Nu e logic ca tocmai aceste valuri erau de fapt motivul? Adica asta se si urmarea sa se genereze… iar atentatul pentru asta a si fost pus in scena. America are un foarte vechi renume la capitolul inscenari si atentate-genocid: Pearl Harbour, New York 2001 (WTC) si multe altele, printre care si Orlando 2016.

    Mai important este sa nu ne lasam manipulati si atrasi in diversele curente generate, de genul pro-gay, cu sloganuri gen „make love, not hate” – ca si cum, daca nu esti de acord cu deviatia lor, inseamna automat ca-i si urasti, ceea ce e fals! (daca dai unui om care tuseste o aspirina, ca sa se insanatoseasca, nu inseamna ca-l urasti ci mai degraba ca-l ajuti; daca spui unui om care traieste intr-un pacat sexual ca are nevoie de mantuire si Mantuitor, se numeste exact la fel: CA-L AJUTI, CULMEA, DIN DRAGOSTE, ca sa nu piara (in moartea a doua, in iad) ci sa aiba viata vesnica)

    Sunt vremuri cand foarte multi din copiii Domnului cad si se lasa atrasi in diverse directii!! De-asta este nevoie sa veghem!…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: