Are loc o schimbare profunda printre musulmani

 

musulmani

Are loc o schimbare profunda printre musulmani

George Thomas a vorbit cu expertul Joel Rosenberg despre o trezire care are loc în lumea islamică.

Pe blogul tău, ai postat un studiu care arată că mai mulți musulmani au ales să-L urmeze pe Hristos între anii 1960-2010 decât în oricare altă perioadă din istorie. Spune-ne de ce.

E de-a dreptul fascinant! Am ajuns de la 200 000 de musulmani convertiți la creștinism în 1960, la peste 10 milioane în 2010. Asta a fost situația acum șase ani. Socotim că această tendință continuă. S-au întâmplat multe în ultimii 50 de ani în Orientul Mijlociu. Au fost foarte multe revoluții, războaie, tulburări, sărăcie… În ultimii 10-15 ani, tot mai mulți musulmani sunt nemulțumiți cu ideea că SIIL, conducerea Iranului sau Assad sunt tipurile de oameni care reprezintă islamul. Mulți musulmani spun că, dacă acesta e adevăratul islam, ei renunță.

Crezi că acum se slujește mai mult în lumea musulmană?

Cred că a existat o accelerare a lucrărilor de misiune în lumea musulmană. În acest moment, cu tehnologia actuală care a permis unui mic număr de oameni să ajungă la mai mulți oameni cu Evanghelia, cred că nu sunt destui oameni implicați în evanghelizarea musulmanilor. Dar cred, de asemenea, că Dumnezeu lucrează cu putere, prin vise și viziuni pe care musulmanii le au cu Omul în alb, cu Isus Hristos Însuși…

Aceasta ar fi luna perfectă pentru slujire. 1.6 miliarde de musulmani din toată lumea celebrează Ramadanul, o lună de post și rugăciune. Crezi că e important ca mai mulți creștini să se implice și să se roage pentru musulmani în această lună?

Acum, când musulmanii, chiar și cei mai puțin credincioși, se străduiesc să se roage și să se abțină de la mâncare și băutură pe tot parcursul zilei, pentru o lună întreagă, noi trebuie să ne rugăm pentru ei ca Dumnezeu să le deschidă ochii. În timp ce ei se roagă pentru favor din partea dumnezeului lor, Dumnezeul Bibliei să le dea acest favor, descoperind sutelor de milioane de musulmani Evanghelia lui Isus. Noi trebuie să întărim și să ajutăm lucrările care difuzează Evanghelia prin televiziune, radio, internet și credincioșii care sunt pe teren și au parte de persecuții. Cred că violențele pe care le vedem în Orientul Mijlociu sunt o manifestare fizică a bătăliei spirituale pentru sufletele din lumea musulmană.
Vorbind despre violențele de care au parte creștinii din Orientul Mijlociu, SUA le-a numit genocid.
Chiar așa e. Ceea ce vedem în Siria, în nordul Irakului nu e cu nimic mai prejos decât un genocid. Statul Islamic, pe care noi îl știm ca SIIL, este o mișcare care e determinată să nimicească fiecare creștin, yazidit sau musulman care nu e de acord cu ei. Aceștia sunt forțați să se convertească la islam, să plătească o taxă, să fie uciși sau să fie robiți. Aceste lucruri se întâmplă chiar acum și milioane de oameni fug din regiune, dar sute de mii încă mor. Peste 400 000 de oameni au murit doar în Siria. Acesta e un genocid în toată regula. Peste un milion de creștini au fugit din Siria, și încă un milion din Irak. Scopul grupării SIIL e acela de a eradica creștinismul din ținuturile în care Evanghelia a pătruns prima dată.
Ce anume poate face Biserica pentru a-i ajuta pe frații și surorile care suferă pentru credința lor în Orientul Mijlociu?

Trebuie să predicăm Evanghelia și să-i întărim pe frații noștri în aceste momente critice.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 132 – iunie 2016 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

5 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Are loc o schimbare profunda printre musulmani | Pastor Ciprian Barsan
 2. octavpelin
  iun. 22, 2016 @ 02:43:56

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. gabrielmarinescu1960
  iun. 22, 2016 @ 02:56:24

  Este prea frumos ca sa fie adevarat,fie macar si partial!Cati dintre ei sunt onesti in acest gest si cati il fac doar pentru a ne prosti?

 4. Cristian
  iul. 25, 2016 @ 07:26:59

  Tare as fi curios care vor fi ROADELE acestei schimbari profunde, daca schimbarea chiar este reala…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: