Campionatul s-a terminat repede pentru noi… dar să nu-l pierdem pe cel mai important! Sorin Cigher

UEFA Euro 2016 France

Campionatul s-a terminat repede pentru noi… dar să nu-l pierdem pe cel mai important!

Cu sufletul la gură, cei mai mulți români cu microbul fotbalului în sânge, au așteptat nerăbdători să vadă ce vor face compatrioții noștri la Euro 2016. Cu Franța… am eșuat, cu Elveția era aproape bine, dar cu Albania… dezamăgire mare… Nu s-au mai auzit strigăte pe stradă și nici claxoane enervante la miezul nopții, nici megafoane urlând pe ulițele noastre și nici nu s-a văzut vreun convoi de microbiști în delir. Probabil, cei mai mulți și-au înecat amarul în înjurături, în băutură, iar unii poate chiar și-au aruncat televizoarele pe geam… de supărare. Ne-am dezumflat toți și nu avem decât aminiterea câtorva faze de pe teren și regretul: Am ratat calificarea… Se caută vinovații; se dă vina pe portar, pe antrenor, pe strategie sau lipsa ei, pe întreaga Românie, până la urmă… și românul dă vina pe președintele țării de eșecul acesta, așa e românul.

Vreau să ridic, însă, o altă problemă. Vreau să vorbesc despre un alt campionat, care contează cu adevărat. Pe acela să nu-l ratezi! Acolo se lasă cu premii mari! Dacă ții cont de toate instrucțiunile Antrenorului, sigur vei fi pe podiumul de premiere! Cred că ai putut învăța din eșecurile celor care s-au crezut cineva și uite, au falimentat. Premiile nu vor fi concedii în țările exotice sau mii de euro în cont, ci o veșniciei cu Cel care este Viața, împreună cu Cel care este Adevărul, dar este și Calea. O veșnicie în paradisul pregătit de El. Cine se califică pentru aceasta? Cine va apuca premiul? Cine vrea să se întoarcă de unde a venit, dar cu premiul alergării? Oricine poate fi un campion al cerului!

În acest campionat se intră cu smerenie. Nu se intră cu aroganță și nici cu aere de vedetă. Se intră pe o poartă principală, se numește poarta pocăinței personale. Se trece pe la crucea Domnului Isus Hristos, unde ne lăsăm tot trecutul murdar și hainele zdrențuite și terfelite în noroiul păcatului. Este un regulament strict pe care ni l-a prezentat Antrenorul, care nu e compromis și nici dezinteresat de noi, ci Unul care se implică activ! Plecăm mai departe, născuți din nou de Isus Hristos. Alergăm apoi spre coroana care nu se va veșteji. Călătorim, punându-ne deoparte pentru El, trăind o viață curată și fericită pe acest teren de joc, pământul. Ne-a promis și un sprijin permanent, Duhul Sfânt care ne însoțește mai ales în circumstanțele riscante. Nu ne lasă niciodată, avem toată încrederea în avocatul poporului Său.

După toată alergarea noastră, viața după campionat este importantă. Aici alergăm neobosiți pe teren, dar nu mai e mult și se termină meciul vieții. Cineva dorește să ne dea trofeul mult așteptat, vrea să sărbătorim calificarea pentru veșnicie! O coroană care este făcută dintr-un aur curat, un aur care se folosește doar pentru prinți și regi. Este pregătită minuțios pentru fiecare jucător!

Dacă te antrenezi și ești în cursa pentru obținerea acestui premiu, nu uita că va trebui să te întorci acasă. Să te întorci cu bucuria și cu zâmbetul pe buze, pentru că ești un campion, mai mult decât eruopean, mondial, ci ești un campion al Împărăției Cerești. Aleargă, luptă, nu da înapoi, nu te lăsa dezamăgit dacă te mai faultează cineva, nu dispera dacă îți pune piedică sau dacă nu nimerești poarta din prima, mai încearcă pentru că Antrenorul tău te veghează. El este cel mai bun din univers, nu poate fi demis și nici retrogradat! El este Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat! Antrenorul nostru este Domnul Isus Hristos care aleargă împreună cu noi. Atunci când ne împiedecăm, El ne ridică, atunci când cineva ne rănește, El se oprește și ne-o leagă, chiar și atunci când se pare că am clacat, de fapt, împreună cu El suntem mai mult decât biruitori!

Luptă-te pentru adevăratul campionat!

Sorin Cigher, Sibiu

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: