Copii bătuți și violați în instituțiile norvegiene – Beaten and Raped Children in Norwegian Institutions – Barnevernet Remains Silent

barnevernet

Copii bătuți și violați în instituțiile norvegiene –

Norvegia tace

TRADUCERE Raluca Meiner din articolul de mai jos scris de Tomáš Zdechovský:

Barnevernet continua sa tacă
Daca un parinte își bate copilul inseamna o problema uriasa pentru Barnevernet, dar în cazul în care un ofițer Barnevernet sau un angajat al unei instituții sociale bate un copil nimic nu se întâmplă. Rânduri de părinți ai căror copii au fost și / sau sunt bătuți și violați în instituțiile norvegiene au hotărât să vorbească.

Un alt tabu în Norvegia este oprit. Și acesta este situația în instituțiile norvegiene unde copiii și adolescenții cu probleme disciplinare și de familie sunt plasați temporar. Din păcate, în loc să îi ajute pe copii, aceste instituții cauzează experiențe neplăcute și traume pentru tot restul vieții lor. Copiii sunt bătuți în mod repetat, iar unii dintre ei sunt chiar molestați sau violați.

Până nu demult a fost valabil ca ceea ce s-a întâmplat în instituții sa nu poată fi investigat. Chiar dacă părinții s-au plâns în repetate rânduri cu privire la practicile teribile din instituții, acestea au fost în mare parte ignorate și a spus că nu a fost posibil. Poliția a pus sub semnul întrebării, de obicei, angajații din anumite instituții sociale și apoi au inchis cazul.

Avocați, psihologi și activiști care luptă cu Barnevernet au început să colecteze sistematic cazurile care prezintă îndoieli cu privire la îngrijirea instituțională norvegiană. Ei au colectat multe cazuri și dovezi în care arată cum copiii au fost tratați cu brutalitate în instituții și în plasamente de asistenta parentala (pentru mai multe detalii a se vedea articolul din ziarul norvegian Aftenposten din 2011). Părinții acum cer ca acele cazuri să fie deschise și investigate din nou.

Monika este unul dintre părinți care nu se teme să vorbească deschis despre situația din Norvegia. Fiica ei a fost molestată în repetate rânduri, bătută brutal și violată într-o instituție în care ea a fost plasată pentru că a raportat cum tatăl ei vitreg a molestat-o. Toate semnele evidente ale violenței au fost refuzate de instituție și au descris ca fiind „auto-vătămare” ca reacție la influența rea a familiei sale. Instituția și Barnevernet minimizat cazul și au început să amenințe mama cu interdicția de a-și vedea fiica. Cazul nu a fost încă închisă.

O altă mamă în timpul unei vizite a fotografiat in secret fiica ei adolescentă să dovedească faptul că ea a fost strangulată cu brutalitate. Fiica a susține că ea a fost pedepsită în mod repetat, fizic, pentru orice infracțiune și că ea a fost recent molestată de un deținut în vârstă de șaisprezece ani a acestei instituții. Barnevernet susține că vânătaia evidentă pe gâtul fetei este doar o reacție alergică și refuză să se mai ocupe de caz. Barnevernet refuză atacurile sexuale, precum și susține că fiica a inventat totul.

Acum doi ani, când am auzit despre cazurile copiilor bătuți și violați în instituțiile norvegiene și casele de plasament nu am vrut să le cred. De aceea am încercat să verific toate cererile și am petrecut multe ore citind cazurile și uitandu-mă la fotografii. Am avut ocazia să mă întâlneasc, cu copii abuzați și părinții lor și am devenit încrezător că multe dintre aceste cazuri au fost adevărate.

Când am întrebat politicienii norvegieni cu privire la aceste cazuri, cea mai mare parte au păstrat tăcerea sau au spus că nimic de genul asta ar putea fi adevărat. Unii au răspuns că a fost vorba de „propaganda rusă” împotriva Norvegiei, deoarece Rusia urăște Norvegia, deoarece dn cauza petrolului brut din Norvegia și a gazelor Europa nu a fost dependentă de Rusia. Această afirmație dispare de obicei o dată cu primele fotografii ale victimelor și înregistrările cazurilor. Apoi au tăcut sau au spus că trebuie să fie un malpraxis izolat.

Mă bucur că sunt norvegieni cei care au documentat cazurile de furt de copii, tortura și abuzul de către angajații serviciilor sociale norvegiene. In acest fel nu este posibil să se susțină că cineva din exterior a inventat cazurile de sus, precum că este „propagandă rusă”.

Cu cât mai repede Norvegia ar fi capabilă să se uite în oglindă în ceea ce privește Barnevernet și să recunoscă greșelile sale, cu atât mai repede ar fi posibil de a face ceva cu incorectitudinile acestei organizații. Este necesar ca politicienii norvegieni să se trezească și să decidă să preia controlul asupra a tot ceea ce s-a întâmplat într-adevăr cu „protecția copiilor” în țara lor în ultimii ani.

(Traducere http://tomaszdechovskymep.tumblr.com/…/beaten-and-raped-chi…)

Despre pedepsele fizice dintr-o singură instituție în documentul de televiziune norvegian:
https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/mdup11000214/04-03-2014#
Anunțul despre închiderea unei instituții din cauza violenței fizice:
https://www.fylkesmannen.no/…/Varsel-om-palegg-om-nedleggi…/
Articole despre violența și abuzul copiilor în instituții și centre de plasament:
http://www.barnasrett.no/fosterforeldre_tiltalt.htm
Un articol din ziarul norvegian Dagbladen numit „îngrijire di plasamente nu este cea mai bună”:
http://www.dagbladet.no/…/de…/barnevern/fosterhjem/44023033/
Un alt articol al ziarului Aftenposten despre un studiu care descrie cei 42 de angajati ai Barnevernet pedepsiti , care au permis ca 52 de copii să fie abuzați. Studiul a fost necesar, deoarece autoritățile norvegiene nu păstrează statistici despre „părinții adoptivi care abuzează copii”.
http://www.aftenposten.no/…/52-barnevernsbarn-utsatt-for-gr…

Beaten and Raped Children in Norwegian Institutions – Barnevernet Remains Silent

If a parent beats up his child it means a huge problem for the Barnevernet, but if a Barnevernet’s officer or an employee of a social institution beats up a child nothing happens. Ranks of parents whose children were and/or are beaten up and raped in Norwegian institutions decided to speak.

Another taboo in Norway is off. And that is the situation in Norwegian institutions where children and teenagers with disciplinary and family issues are being temporarily placed. Unfortunately, instead of help these institutions cause children unpleasant experiences and traumas for the rest of their lives. Children are repeatedly beaten up and some of them are even molested or raped.

Read more here – http://tomaszdechovskymep.tumblr.com/post/145961607152/beaten-and-raped-children-in-norwegian

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: