STIREA ZILEI – Consilierul presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis: Nu vrem religie in scoli! Religia ii INDOBITOCESTE pe oameni, ii face docili si slugarnici!

Acest articol s-ar incadra in seria de articole care se aduna singure pe blogul nostru, la capitolul „Ce face dl presedinte pentru copiii romanilor din strainatate care au fost rapiti si adoptati fortat”? Pe zi ce trece, ne primim raspunsul si motivele…. prin afirmatiile celor din jurul dlui presedinte… Iata o afirmatie incredibila de la consilierul presedintelui Klaus Iohannis din Octombrie 2015.

sandra-pralong

STIREA ZILEI:

„Nu cred că predarea religiei este treaba şcolii, ci a familiei şi/sau a Bisericii. Religia înseamnă dogmă, iar dogma împarte oamenii în „buni” (cei care cred ca noi) şi „răi” (cei care cred în alte dogme), or, asta este exact ceea ce şcoala nu trebuie să facă! Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere, în funcţie de religie sau crez, etnie, rasă sau de alte atribute care nu ţin de caracterul omului, ci, dimpotrivă, şcoala trebuie să formeze caracterul! Ce fel de caracter? Aici intervine politicul: vrem o naţie de oameni liberi care gîndesc independent, sînt autonomi, creativi şi întreprinzători, sau, dimpotrivă, vrem oameni docili, adică obedienţi, timoraţi, asistaţi şi slugarnici, pe care să-i putem controla?

Pentru a forma oameni adevăraţi, şcoala nu are nevoie de religie…..

Citeste mai mult aici – http://m.stireazilei.com/consilierul-presedintelui-romaniei-klaus-iohannis-nu-vrem-religie-in-scoli-religia-ii-indobitoceste-pe-oameni-ii-face-docili-si-slugarnici/

Multumim pt. atentionare Emil D.

25 comentarii (+add yours?)

 1. Estera Ciama
  iun. 26, 2016 @ 22:43:36

  Acum înțeleg că Președintele României este de-o nesimțire rară ..!

  • rodi
   iun. 26, 2016 @ 23:00:05

   Ce cauta un astfel de om/persoana in cercul intim al presedintelui nici macar nu pricep. Care crestin ar angaja si ar primi sfaturi de la o astfel de femeie …

  • aristotel
   iun. 27, 2016 @ 16:12:18

   Ce sa ivete copiii de la religie? Sa se roage la toti „sfintii”care au putrezit se mult, si sa le pupe ciolanele purtatoare de microbi? Sa pupe mana unui preot care e mai pacatos ca un om de rand? Sa invete cum se fac banii fara munca?

   • rodi
    iun. 27, 2016 @ 18:46:08

    sa invete ca nu am evoluat dintr-o maimuta, ci am fost creati de Dumnezeu. Sa invete ca exista un cod moral care este scris nu numai in Biblie, ci pe inimile oamenilor si cand e ignorat, societatea plateste un mare pret.

   • gabyel1995
    iun. 27, 2016 @ 19:17:46

    Aristotel te rog nu fi limitat in gindire . Predarea religiei trebuie continuata pentru ca in mod normal astfel afla copiii despre credinta . Despre iubirea aproapelui . Lasa chestiile alea cu sfintii si alte devieri de la importanta subiectului .
    Daca toti oamenii ar fi religiosi cu adevarat nu ar mai exista razboaie , crime .
    Nu vezi ca NEcredinciosii au umplut pamintul de ura , de multa rautate ?
    Credinta in Dumnezeu ii uneste pe oamenii buni , ii calauzeste pe cai cinstite spre dragoste sincera . Credinta nu a facut nimanui rau . Cei care isi bat joc de oameni chinuindu-i aceia NU au nici o credinta . A cunoaste pe Dumnezeu NU inseamna ignoranta asa cum afirma adevaratii ignoranti . Aia nu stiu decit cum sa faca bani cit mai multi fara sa le pese de metodele folosite . Un crestin adevarat nu fura de la gura oamenilor ca sa faca avere nesimtita . De aceea este buna predarea religiei in scoli .
    Este infinit mai buna decit invatarea celor mici a sexologiei . Nu este benefica predarea pornografiei , a notiunilor de LGBT . ONG-urile finantate din america depravarii vor sa ne distruga total ca apoi sa fim niste sclavi foarte docili .
    Cum sa spui unor copii de clase primare cum sa se protejeze ca sa nu ramina fetitele gravide ? Astfel de notiuni se invata in clasa 8-a la anatomia si fiziologia omului . DAR astia mai mult sint interesati sa prosteasca pe cei mici cit sint necunoscatori si sa-i aduca pe drumul depravarii celor de la LGBT .
    Nu trebuie sa acceptam asa ceva cu orice pret .

 2. Dan Cristea
  iun. 26, 2016 @ 23:23:56

  Daca nu vor ca religia sa fie predata in scoli, atunci de ce se preda Evolutia in clasele de “stiinta” intru-cat Evolutia este tot o religie si nu o ramura a stiintei propriu zis? O da, stiu ca se pretinde ca e materie stiintifica, dar nu pot sa aiba dovezi asadar Evolutia ramane o religie. Credeti ca vor renunta la Evolutie?

  Sau credeti ca vor liberaliza statutul de Homeschooling fara nici un fel de strings attached?

  Problema este ca acesti oameni de elita, supra educati, sunt ca si fariseii de altadata, ei nu sunt cum trebuie si pe langa asta nu lasa nici pe altii sa se bucure de libertatea individuala, adica a familiei respective etc, ci totul trebuie colectivizat dupa sablonul oficial.

  • Avram
   iun. 26, 2016 @ 23:36:31

   Dan Cristea,
   In primul rand sa nu uitam ca evolutia este doar o teorie, si asa cum spui nu poate fi dovedita. Dar ce este mai dureros este faptul ca aceasta teorie a evolutiei este o minciuna. Mai degraba vor sa invete copiii nostri niste minciuni decat sa-se predea religia in scoli. Imi adduce aminte de ateismul proclamat din timpul comunismului. Ateii nu pot suporta sa se vorbeasca despre Dumnezeu. Cine sunt cei care ne conduc tara? God bless you.

  • Constantin din S.
   iun. 27, 2016 @ 03:26:25

   Ateii au și ei o ”persoană” care este dumnezeul lor: evoluția. Evoluția, conform închipuirii lor, a creat din materia moartă materia vie și treptat s-a ajuns la om.Ei, pe față, nu recunosc o putere, o inteligență supremă, o persoană care să dirijeze totul, dar, în fond acordă aceste însușiri evoluției. Au înlocuit pe Dumnezeu cu doamna Evoluție pentru că ea, evoluția nu le pretinde cum să trăiască, nu le arată cât de oribil e păcatul, cât de mult e înjosit omul supus păcatului.

   • rodi
    iun. 27, 2016 @ 14:18:15

    exact asa e, cauta dumnezei sau idoli care nu au asteptari de la ei… si omul se crede iscusit cu asta… dar mai degraba se injoseste singur tot mai mult, mai rau ca animalele…

 3. Ghita L
  iun. 27, 2016 @ 00:08:50

  Aceasta femeie este O VICTIMA a unor parinti care au crescut sub comunism .Sistemul ateist-comunist a avut atitudinea vulgara de a lupta pe fata si sub toate subtilitatiile pentru a sterge din mintea parintiilor si copiilor viitoarei generatii cunoasterea de Dumnezeu.Apoi televiziunea ,maj.filmelor duc de multi ani o campanie de degradare a slujitoriilor bisericilor,si a religiei,iar rezultatele se vad pe toate nivelele de jos pana in consiliurile Europei iar cei credinciosi care au vorbit au luat pozitii extremiste criticänd uitatul la TV,fara alte solutii, In NUMELE a MILIOANE de MAME (care au fost chemate intr-un mod instigator) sa-si exprime optiunea referitoare la ,,RELGIA IN SCOALA si care AU ALES COVÄRSITOR DE MULT(mult peste 90% ) ca EDUCATIA MANTUIRII (chear uneori deficitara) Este O MATERIE IMPORTANTA DIN SCOALA VIETII. In numele tuturor PARINTILOR SE POATE CERE( intrucat institutia prezidentiala e reprezentativa ) DEMITEREA de catre presedinte a acestui sfatuitor ca si in cazul ministrului Costea pentru ca a SFIDAT in mod public pe apr. toti romanii ,inclusiv pe copii.si nu are ce cauta in acesta pozitie De aceea cred ca ar trebui facute cateva demersuri…. venit dv.cu sugestii …

 4. gabrielmarinescu1960
  iun. 27, 2016 @ 01:14:29

  Sunt intru totul de acord!Desi sunt convins de existenta unei Puteri Divine,am convingerea ferma a falsitatii TUTUROR RELIGIILOR acestea fiind inventate TOATE doar de OM si nici un om pana in prezent nu L-a vazut!

  • rodi
   iun. 28, 2016 @ 21:57:10

   Gabriel Marinescu,
   Pe ce-ti bazezi aceste convingeri? Pe felul tau de gandire, influentat de altii? Majritatea religiilor sunt inentate si se inchina la idoli(chipuri cioplite facute de mana cuiva, caruia oamenii li se inchina pentru un motiv sau altul). Dar este una singura adevarata. Dumnezeu s-a lasat descoperit oamenilor prin Cuvantul Sau in Cartea Cartilor, numita Biblia. Te sfatuiesc sa o ieie si sa o citesti si Dumnezeu te va lumina. God bless you.

   • gabrielmarinescu1960
    iun. 29, 2016 @ 01:11:53

    Biblia este si ea tot chip cioplit,este scrisa de mana omului dea lungul timpului,in jur de 40 de insi au scris-o si mai apoi multi papi au compilat-o si cenzurat-o.Nu este nici ea de origine divina.Nu poate fi valabila sau adevarata NICI UNA DINTRE RELIGII,de asemeni „randuielile”din fiecare sunt inventate exclusiv de mintea omeneasca.radicalismul rezida intotdeuna din religii,nu aduc nimic bun,ci doar omoruri in „numele Lui Dumnezeu,Alah,sau al asa zisului razboi sfant”ce constituie dpdv lingvistic si logic un pleonasm.Nicii un razboi nu are cum sa fie „sfant”cand el ia vieti!

    • Avram
     iun. 30, 2016 @ 20:34:09

     Gabriel,
     Biblia este deosebita de toate celelalte carti pentru ca in ea Dumnezeu se descopera oamenilor. El vrea ca noi sa stim voia Lui ca s-o putem implini si sa-i fim placuti Lui. De la caderea omului, Dumnezeu a avut un plan de mantuire pentru ca sa nu pierim. Daca-l cauti pe Dumnezeu din inima ti se v descoperi. God bless you !

     • gabrielmarinescu1960
      iul. 01, 2016 @ 00:45:24

      Omule,ai creierii spalati!M-ai citit doar pentru a ma ataca si nicidecum pentru a intelege ce am scris!Orice lucru,inclusiv biblia facut de mana omului nu are legatura cu Divinitatea care nu a fost Vazuta de nimeni sau auzita!Toti si-au INCHIPUIT doar ce e si cum e scriind tot felul de bazaconii pentru a indemna pe OM la smerenie,dar fara nici o legatura cu Divinitatea!

 5. Valentin Emmy Dionisie
  iun. 27, 2016 @ 02:54:37

  NU VREA RELIGIE ÎN ȘCOLIII DAR VREA O P INTREOCHIIIII

  • gabyel1995
   iun. 27, 2016 @ 15:38:55

   Va anunt ca pe crom saitul dumneavoastra este ingreunat teribil de cei care vor sa-l faca inutilizabil . 

   Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Lun 27 iun. 2016 la 22:19, agnus dei – english + romanian blog a scris: |

   Valentin Emmy Dionisie commented: „NU VREA RELIGIE ÎN ȘCOLIII DAR VREA O P INTREOCHIIIII” | |

   • rodi
    iun. 27, 2016 @ 18:48:22

    gaby, eu folosesc chrome si merge foarte bine. Ani de zile am folosit doar windows si safari si recent am descarcat chrome si acum merge foarte bine, cel mai rapid se incarca. Esti sigur ca nu ai conectie mai slaba. De obicei, vara e mai slaba conectia ca elevii si studentii sunt acasa si stau pe net toata ziua si cu cat mai multi utilizatori, cu atat mai incet merge conectia si incarcarea paginilor.

 6. octavpelin
  iun. 27, 2016 @ 03:37:59

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 7. SILVIA
  iun. 27, 2016 @ 08:12:36

  Va rog nu-l mai numiti crestin pe Iohanis !
  Sa propui in calitate de diriginta ca,de „Scoala alfel” ca elevii sa merga la scoala (in acel unterval) in pijama ,spune destul pentru cine vrea sa priceapa ,vis a vis de mentalitatea propunatorului.Asta dupa ce a fost ales presedinte.Atat ca propunerea a fopst sanctionata de directorul scolii( curaj!..nu?)

 8. gabyel1995
  iun. 27, 2016 @ 10:42:08

  Va rog observati acest fragment deosebit de important :
  ” Mai ales într-o lume globală şi multiculturală, şcoala nu trebuie să împartă oamenii în tabere ” . Deci deja aceasta individa se crede in lumea lui Antihrist condusa de o SINGURA fiinta .
  Democratia parca lasa lumea sa aibe tabere ce-si exprima parerile pro sau contra in legatura cu diferite subiecte .
  Nu cumva ea este consilierul care face legatura directa cu Merkel si Obama ?
  Obama vrea ca americanii sa fie stapinii lumii asemeni lui Hitler .
  Hitler 2 adica Merkel vrea la fel . Dar nu prin razboi ci prin influenta diplomatica .
  Nu uitati ca Johanis este sluga credincioasa a lui Merkel . Merkel l-a pus presedinte la noi prin masinatiunile externe poreclite mincinos ” DIASPORA ” .

 9. Ucu Neluta Filip
  iun. 27, 2016 @ 14:01:07

  NELA ntradevar religia niciodata nu v-a imparti oameni cu conceptia acestei femei decit ii v-a lasa in pornirea minti lor pacatoase iar sfirsitul lor v-a fi IADUL caruia nici celor de acolo nu le-a placut religia adevaratain DOMNUL IISUS ei toti ajung in ghinurile focului vesnic,iar eu ii spun acestei femei caci stiinta numai impreuna cu religia adevarata scoate oameni adevarati ,dar totusi ii doresc acestei femei sa inceapa sa citeasca BIBLIA sa priceapa invataturile date de D-ZEU si poate DOMNUL se v-a INDURA si ov-a IERTA pt.necredinta ei.

 10. Mark R
  iun. 28, 2016 @ 18:08:12

  lichea comunistă !

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: