Cazul Barbu în Parlamentul European: „Înfiorător şi în acelaşi timp inacceptabil!”

Parlement Européen - Strasbourg. Ziua Uniunii Europene Foto Daniel Buda

Parlement Européen – Foto Daniel Buda

Românul a intrat în greva foamei, la Strasbourg, în fața sediului Curții Europene a Drepturilor Omului, protest care a durat timp de două săptămâni și jumătate. Iar acum speră într-o minune. Cazul său nu l-a lăsat indiferent pe euroalesul Daniel Buda, care a tras un semnal de alarmă în cadrul ședinței Comisiei pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European. (Iunie 15-16)

S-a discutat despre adopţiile cu caracter transfrontalier. Cu toţii ştim că ori de câte ori vorbim de copii şi protecţia lor, lucrurile sunt sensibile. Protecţia copilului este prioritară în orice situaţie, iar în cazul adopţiilor cu caracter transfrontalier intervin o serie de factori. Am subliniat în intervenţia mea necesitatea de a fi urmărită evoluţia copilului şi după încheierea adopţiei, astfel încât să fie păstrate valorile culturale ale acestuia. Nu în ultimul rând, am atras atenţia asupra unei situaţii inacceptabile care are loc în Marea Britanie. Astfel, unei familii de cetăţeni români, statul britanic i-a luat copiii în urma unei decizii a instanţelor de judecată. Nu comentez deciziile dar problema a apărut atunci când statul britanic, respectabil de altfel, a decis să demareze procedurile de adopție a copiilor spre o familie compusă din persoane de acelaşi sex. Înfiorător şi în acelaşi timp inacceptabil! Nu comentez legislaţia statelor membre ale Uniunii Europene în materia recunoaşterii căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Poziția mea o știți și se regăsește de altfel în Codul Civil. Dar de aici şi până la posibilitatea ca un copil de cetățenie română, a unei familii având cetăţenie română să fie adoptat de o familie compusă din persoane de acelaşi sex este mult prea mult, mai ales că în această speță există disponibilitate din partea rudelor copiilor de a-i adopta. Cred că şi atunci când vorbim de adopţii care au elemente transnaţionale, trebuie să fim extrem de atenţi cu ceea ce înseamnă interesul superior al copilului. Cu siguranţă, trebuie să depăşim strict nevoia de hrană sau de altceva şi trebuie să avem în vedere nevoia păstrării valorilor culturale şi ale reperelor morale din mediul din care acesta provine. Am atras atenţia de asemenea asupra nevoii ca Uniunea să urmărească protejarea intereselor copiilor şi atunci când aceştia se află în alte state care nu sunt membre, dar care sunt beneficiare ale unor acorduri comerciale şi nu numai, similare cu statele membre din Uniune. Cel mai bun exemplu este Norvegia care îşi permite să încalce valorile şi reperele morale respectate la nivelul Uniunii Europene atunci când vorbim de copii. Or, atâta vreme cât vorbim de cetăţeni europeni, Uniunea Europeană nu poate să stea deoparte. Trebuie să intervină!”, a explicat Buda.

Citeste mai mult aici – http://www.paginaeuropeana.ro/cazul-barbu-ajunge-in-parlamentul-european-infiorator-si-in-acelasi-timp-inacceptabil/

6 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  iul. 01, 2016 @ 09:21:19

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. octavpelin
  iul. 02, 2016 @ 03:03:18

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. eliodora
  iul. 02, 2016 @ 11:34:51

  Este limpede ca trebuie sa ne aratm pozitia f ferm fata de aceste lucruri; avand in vedere ca Olanda vrea legea pedofilei; adica, copilul care nu are dicernamant s avotee sau sa se casatoreasca pana la majorat; ar avea nevoi sexuale ca si animalele; drept urmare pot fi violati, pt ca, chipurile, au fost de acord.( pentru bani poti sa amagesti usor o persoana imatura inca.
  Dupa legile cu drepturi pt sodomiti, asta urmeaza, nu e limpede?
  Treziti va oameni buni!

 4. Gabriel
  iul. 02, 2016 @ 15:33:18

  Englezii din catolici s-au transformat in satanisti adica au devenit copiii adoptati de Diavol . 51% din englezi nu mai sint crestini .

  • Titus Papana
   iul. 03, 2016 @ 02:25:51

   Pai da, i-au invadat ( s-au lăsat ) de musulmani, si acum ne miram unde au ajuns cu moralitatea?? Din creștini au ajuns musulmani, si incet vor dispare su ca națiune etnica, ca nu mai au loc de turbanele lor… Așa su fost de secole si pina acuma nue-a mers, dar cu ajutorul „political correctness” si
   „minirity discrimination”, au reușit….
   Păcat….

 5. Dorian C
  iul. 03, 2016 @ 15:27:13

  Reblogged this on "Politichie" actuala.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: