Comunicat Oficial: Patriarhia Romana nu este de acord cu ce se intimpla in cazul Barbu si cere ca autoritatile romane sa se implice in recuperarea celor doi copii nevinovati.

Florin Barbu romanian flag

Apel pentru revenirea celor doi copii români din Londra la familia lor naturală

Patriarhia Română a luat act cu îngrijorare de situaţia critică în care se află familia de români Florin Barbu şi Claudia Racolta, stabilită la Londra, ai cărei copii, Diana (8 ani) şi Andy (5 ani), au fost încredinţaţi prin decizia instanţei unui cuplu britanic homosexual.

Biserica susţine constant familia tradițională ca fiind cadrul natural pentru nașterea, creșterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor morale fundamentale. Ca urmare, considerăm că familia de români trebuie susținută pentru a fi respectat dreptul celor doi copii minori de a fi împreună cu părinţii lor naturali.

În acest sens, soluţia de protecţie aleasă de autorităţile britanice contravineConvenţiei cu privire la drepturile copilului adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 20 noiembrie 1989 şi ratificată de România prin legea 18/1990. Astfel, potrivit articolului 20, alin. 3: “În alegerea uneia dintre aceste soluţii (de protecţie – n.n.) este necesar să se ţină seama în mod corespunzător de necesitatea unei anumite continuităţi în educarea copilului, precum şi de originea sa etnică, religioasă, culturală şi lingvistică”.

Patriarhia Română face un apel către Statul român de a solicita autorităţilor britanice reanalizarea cazului şi identificarea unei soluţii care să ţină cont de dreptul fundamental al celor doi copii minori de a fi crescuţi şi educaţi în familia lor naturală.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

SURSA – http://basilica.ro/apel-pentru-revenirea-celor-doi-copii-romani-din-londra-la-familia-lor-naturala/

 

 

3 comentarii (+add yours?)

 1. thetrouth
  iul. 04, 2016 @ 09:42:36

  Cam tarziu totusi …era mai bine sa ia nota de necazurile acestor familii cu doi ani in urma la inceputul lor

  • rodi
   iul. 04, 2016 @ 11:26:37

   cu doi ani in urma nu se stia de cazul lui Florin Barbu. Florin a facut cazul public dupa ce si el a aflat despre fam. Bodnariu, deci de aprox 6 luni…

 2. octavpelin
  iul. 04, 2016 @ 16:56:08

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: