George Alexander – Despre lansarea cartii „Copiii nostri in inchisorile lor” – Cluj

George Alexander Lansare de Carte in Cluj-Napoca

Nu am vrut sa scriu aceasta carte la inceput. Am vrut doar sa uit. Am considerat ca voi transmite un mesaj important oamenilor pentru ca vreau in primul si in primul rand  sa contribuim toti la un lucru, la schimbarea mentalitatii a romanului de rand.

Multi au incercat sa manipuleze in Norvegia si sa spuna ca suntem niste primitivi, printre care un translator norvegian foarte pretuit de ambasada romana, bineinteles ca castiga si multi bani pe urma traducerilor, care spunea ca suntem niste primitivi balcanici. La ei, totul este perfect. Nu isi mai bat nici cainii de la 1800. Este foarte greu pentru romanul de rand sa vina cu niste argumente pertinente in fata unor astfel de acuzatii. 

…Barnevernet este o industrie care livreaza pe banda rulanta bolnavi psihici pentru societate. 

Emisiunea ‘Sa-l Cunosc pe El’ realizata de Iacob Berghianu. Invitati: scriitorul George Alexander si dr. Maria Goron. O mica introducere si apoi lansarea cartii la Cluj-Napoca cu intrebari si raspunsuri din sala.

Frgamente din video-

George Alexander: Nu am vrut sa scriu aceasta carte la inceput. Am vrut doar sa uit. Am considerat ca voi transmite un mesaj important oamenilor pentru ca vreau in primul si in primul rand  sa contribuim toti la un lucru, la schimbarea mentalitatii a romanului de rand. Romanul este un om inteligent care se adapteaza repede conditiilor de peste tot si care presteaza rezultate. Deci, nimeni nu-i da niciodata ceva pe gratis. Deci, el este nevoit sa presteze niste rezultate. De aceea, merita tot respectul si stima din partea autoritatilor din tarile in care lucreaza. Din pacate, cetatenii romani sunt tratati asa cum sunt tratati dincolo, drept cetateni de rangul 2 sau 3 sau chiar si mai rau. Nu vreau sa spun ca este o campanie dusa impotriva cetatenilor romani aflati in strainatate. Insa foarte multi dintre romani se confrunta cu niste probleme grave. Este nu numai discriminare, este furtul de copii.

Multi au incercat sa manipuleze in Norvegia si sa spuna ca suntem niste primitivi, printre care un translator norvegian foarte pretuit de ambasada romana, bineinteles ca castiga si multi bani pe urma traducerilor, care spunea ca suntem niste primitivi balcanici. La ei, totul este perfect. Nu isi mai bat nici cainii de la 1800. Este foarte greu pentru romanul de rand sa vina cu niste argumente pertinente in fata unor astfel de acuzatii.

Avantajul meu a fost ca traind 20+ ani in Norvegia si lucrand in functii de conducere si cunoscand limba, am apelat la un lucru care mi s-a parut cel mai indicat in acel moment, am intrat pe saitul oficial al biroului national de statistica si am venit cu datele de acolo. Si era vorba de zeci de mii de copii abuzati. Vreo 13.000 de copii luati numai in ultima perioada din familiile lor si plasati in familii surogat sau in institutii de asa zisa Protectia Copilului. Conform ultimii cercetari, facute la comanda autoritatilor norvegiene si aceste date sunt date publicitatii nu mai tarziu decat luna martie, pe 21 martie. Si aceste date arata dezastrul care exista in Norvegia. 76% dintre copiii institutionalizati Barnevernet sufera de grave probleme psihice. Deci, Barnevernet este o industrie care livreaza pe banda rulanta bolnavi psihici pentru societate. Asa ca, nu ajuta cu nimic dezinformarea practicata de anumite autoritati din anumite state bogate si nici cei care si-au vandut  neamul, credinta si care de dragul banilor joaca asa cum li se canta. Cifrele dezastrului arata clar dezastrul.

Noi nu suntem niste primitivi, barbari. Nu am protestat niciodata, asa cum s-a spus, cum s-a inoculat pentru a castiga dreptul de a ne bate copiii. Suntem total impotriva violentei. Vrem ca toata lumea sa respecte copiii asa cum trebuie. Dar, ne opunem practicilor naziste ale Barnevernet. Nu poti sa dezmembrezi o familie cu cinci copii, asa cum s-a intamplat in cazul Bodnariu, pentru  o pretinsa palma la fund. Chiar daca intr-un moment nefericit, un parinte isi loveste copilul, ii da o palma la fund, acesta poate fi consiliat. Poate fi fi ajutat mai departe. Nu poti sa dezmembrezi o familie cu cinci copii, sa-i arunci pe parinti in inchisori, iar pe copii sa-i arunci in acele institutii ale Barnevernet unde copiii se imbolnavesc de boli psihice. Sau, sa-i dai in familii surogat unde din nou au o viata mizerabila. Aceasta este realitatea.

Despre mine nu v-am spus prea multe. Am lucrat 20 de ani in Norvegia. Nu am lucrat mai mult de doi ani profesor, restul, am fost director. Director coordonator , director general s.a.m.d. si in acelasi timp am lucrat ca scriitor in toata aceasta perioada. Bine inteles ca am deranjat foarte mult sistemul tocmai datorita experientei si cunostintelor mele pentru ca veneam cu niste argumente pertinente in discutie. Unul dintre motivele pentru care am scris aceasta carte este si acela pentru ca am hotarat sa donez toate veniturile  din vanzarea acestei carti asociatiei pe care am infiintat-o, ‘Asociatia pentru Protectia Copilului si Familiei George Alexander’, deoarece avem niste provocari foarte mari, atat in Romania cat si peste hotare. Ultimul caz de rasunet este cel al familiei Florin Barbu, asa cum si dvs. sigurat ati aflat. Florin a pierdut procesul, iar copiii au fost adoptati fortat unei familii de homosexuali. Deci, s-a ajuns in asa fel in occident, incat nu mai exista valori morale. Bineinteles ca daca spui asa ceva esti pus imediat pus la zid. Dar, ideea este ca noi nu putem sta si observa lucrurile pasiv. Noi trebuie sa ne implicam pentru ca altfel totul va fi distrus si la noi in Romania.

Spuneam inainte intr-unul dintre articolele mele ca un lucru important pe care guvernantii nostri ar fi trebuit sa le faca, odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, ar fi fost tocmai protejarea granitelor. Protejarea cetatenilor romani  impotriva intereselor straine. Noi am fost vanduti pe nimic. Au fost niste oameni corupti care au distrus aceasta tara …

[….] Ceea ce este si mai rau, tocmai aceste tari care au grave probleme, intai de toate, cu valorile morale si cu tratarea corecta  a copiilor, platesc fonduri incredibil de mari diferitelor ONG-uri, care vin tocmai la noi in tara sa-i instruiasca pe profesori, sa instruiasca autoritatile de la Protectia Copilului si alti oameni care lucreaza in serviciile sociale.

[…] In Norvegia, este aproximativ ca in Olanda, unde exista o coalitie de guvernamant, iar unul dintre partide este rasist.  Asa este in Olanda si asa este si in Norvegia. Exista chiar destule de filmari chiar la televiziunea nationala norvegiana, chiar cu fondatorul partidului, care venea cu un mesaj rasistic. Ideea este ca ei vor sa scape de o anumita etichetare pentru ca oamenii nu uita asa usor. Si din cauza aceasta, ce au facut? La inceput au spus ca totul este perfect, ca nu sunt decat niste nebuni care protesteaza in strada si acestia sunt putini. As vrea insa sa va spun ca toti acesti oameni care au protestat, mai ales in Norvegia, au fost supravegheati, interzisi. S-a intamplat si in cazul multora dintre ei exact cum s-a intamplat cu mine. Deci, Sambata trebuia sa tin discurs in Oslo la manifestatia de protest. Vineri am fost convocat si a fost un adevarat interogatoriu si mi s-a interzis sa ma duc acolo. Sambata am vazut un secretar de stat norvegian, explicand la televiziunea nationala ca bineinteles, nu este nimic. Nu este decat o mana de oameni irascibili care au pretentii asa, sunt putini fanatici. Deci, dezorientare. La asta a venit si mass media norvegiana care a fost foarte curtenitoare pentru ca depinde de subventii de acolo si sunt santajati. Si, aceasta este cauza pentru care la inceput nu au vorbit aproape de loc despre manifestatii si despre protest, desi toata lumea fierbea.

Ei au promis, dupa ce au fost fortati de opinia publica, sa faca niste compromisuri. Au promis ca vor revizui multe cazuri. Dar eu am fost destul de sceptic pentru ca, ce s-a intamplat? De promisiuni suntem satui. Familia Avramescu-Cruz, deci o familie de surdo-muti, mama este romanca, deci, au castigat in instanta dreptul de a-si primi cei doi copii inapoi. Iar Barnevernet s-a opus acestui lucru. Au amenintat-o cu politia, cu expulzarea. Iar, dupa ce au facut aceste promisiuni ca vor reanaliza cazurile, i-au trimis instiintare ca o vor trimite in inchisoare. Vedeti dvs. .cum se tin de promisiuni?  As vrea sa adaug ca si in cazul fam. Bodnariu, desi a existat  presiune enorma internationala, Barnevernet a fost agresiv pana in ultima secunda si s-a facut un compromis. Este foarte bine ca fam. Bodnariu si-a primit copiii inapoi, dar Barnevernet nu a dat un pas inapoi. Aceeasi oameni, aceleasi capete conduc sistemul acesta care are puteri discretionare care este de necontrolat. Aceeasi strategie. Si sunt foarte multe familii care isi asteapta copiii acasa. Si sunt foarte multe familii de romani, sunt de asemenea foarte multe familiii straine. Am vazut filme video. Am vazut lucruri pe care nu le poti uita toata viata.

Vezi si – GEORGE ALEXANDER, OMUL PROVIDENȚIAL PENTRU COPIII LUMII…

George Alexander – O implicare incredibila intr-o batalie incredibila

George Alexander – Pagina Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100010972126993&fref=ts

Asociatia pentru Protectia Copilului si Familiei %22George Alexander%22

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: