Canada: poți să fii de gen neutru în buletin

S-a ridicat steagul 'pride' in fata Parlamentului Canadian de Premierul Canadei Justin Trudeau Foto www.ibtimes.co.uk

S-a ridicat steagul ‘pride’ in fata Parlamentului Canadian de Premierul Canadei Justin Trudeau Foto http://www.ibtimes.co.uk

Premierul Canadei Justin Trudeau (în foto de sus) a declarat public faptul că are în vedere introducerea sexului neutru pe cărțile de identitate. Pentru a-și promova noua idee acesta a mers, duminca trecută, la marșul organizat de membrii comunității gay din Canada. Și tot recent, Ontario, provincie canadiană situată între Marile Lacuri și golful Hudson, a introdus simbolul „X”, gen neutru, pentru permisul de conducere. De asemenea politicienii canadieni au votat cu o majoritate covârșitoare un proiect de lege care prevede schimbarea textului imnului național al țării lor în așa fel încât să facă trimitere la genul neutru, nu la persoane de sex masculin sau feminin.

Simbolul „X” este deja folosit în Australia, Noua Zeelandă și Nepal  pentru identificarea persoanelor care nu își declară o apartenență sexuală anume. 

Cititi mai mult aici – http://www.obiectivonline.ro/canada-poti-sa-fii-de-gen-neutru-buletin/

 

2 comentarii (+add yours?)

  1. octavpelin
    iul. 08, 2016 @ 01:47:51

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  2. Ghita L
    iul. 08, 2016 @ 22:10:44

    ,,Daca Dumnezeu va mai lasa mult omenirea asa cum inainteaza in pacat va trebui sa isi ceara scuze de la Sodoma si Gomora,, ….Billy Graham prin anii 80.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: