Cazul BARBU – Document din partea Presedintelui Senatului Dl Calin Popescu Tariceanu catre autoritatile britanice

Călin Popescu-Tăriceanu FOTO www.antena3.ro

Călin Popescu-Tăriceanu FOTO http://www.antena3.ro

TRADUCERE AGNUS DEI

Pentru cei interesati

Prin aceasta scrisoare, imputernicim pe senatorul Ben-Oni Ardelean Secretarul Comitetului Afacerilor Externe al Senatului Romaniei si Membru al Adunarii Parlamentare al Consiliului European, pentru a aduna informatii relevante cu privire la situatia Cetatenilor Romani  Claudia Racolta si Florin Barbu, cu domiciliul present in Marea Britanie, referitor la statutul de custodie al copiilor lor si drepturile lor la respectarea vietii private si de familie. conform articolului 8 al Conventiei pentru Protectia Drepturilor Omului si Libertatile Fundamentale de la Roma, din 4 Noiembrie 1950.

Avem in vedere pastrarea contextului cultural al copiilor, identitatea romaneasca, si libertatea de a-si manifesta credinta lor religioasa. crestina.

In acest sens dorim sa cerem cu amabilitate autoritatii britanice responsabile sa coopereze cu reprezentantul nostru in scopul de a aduce la lumina printr-un schimb adecvat si precis de informatii in cazul mentionat mai sus. in scopul de a proteja interesele cele mai bune ale copiilor, cetateni romani.

Avem incredere deplina in interesele cele mai bune ale autorittilor britanice in aceasta privinta, si totodata capacitatea reprezentantului nostru de a colabora cu ei.

Cu sinceritte, al dumneavoastra

Calin Popescu Tariceanu

Scrisoare de la Calin Popescu Tariceanu

Scrisoare de la Calin Popescu Tariceanu

Referitor la solicitarea dumneavoastra, precizam urmatoarele:

De la momentul primei sesizari, misiunea diplomatica romana a intreprins demersuri sustinute pe langa autoritatile britanice, in vederea documentarii si monitorizarii acestui caz.

In urma evaluarii reactiei parintilorsi a propunerilor formulate, autoritatile britanice au considerat isa ca se impune despartirea copiilor de parinti si ca rudele indicate de acestia nu sunt eligibile in vederea preluarii celor doi copii, astfel incat minorii au fost dati in plasament pe teritoriul Marii Britanii.

Ulterior, institutiile competente romane au solicitat autoritatilor britanice, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) si al Ambasadei Romaniei la Londra, repatrierea copiilor in vederea integrarii la familia bunicilor materni din Romania, insa partea ritanica nu a dat curs acestei solicitari.

Inca de la debutul acestei proceduri, misiunea diplomatica romana a invederat autoritatilor britanice regimul restrictiv impus de legislatia romana in privinta adoptiilor internationale si, totodata, a pus la dispozitia parintilor o lista de avocati specializati in dreptul familiei, britanici.

In context, se impune precizarea ca in conformitate cu prevederile art. 5 lit h) din Conventia de la Viena din 1963 cu privire la relatiile consulare, consulii pot apara interesele propriilor cetateni minori numai in limitele fixate de legile si regulamentele statului de resedinta.

~~~~~

Screen Shot 2016-07-03 at 8.36.28 PM

~~~~~

Screen Shot 2016-07-03 at 8.38.15 PM

8 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  iul. 08, 2016 @ 01:48:39

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. Valeria Iancu
  iul. 08, 2016 @ 03:20:18

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. Iosif Sorin Vilcu
  iul. 08, 2016 @ 03:42:59

  “Articolul 41 din convenția ‘Drepturile Copiilor’ (2002) stipulează că ‘Dacă legea din țara de origină a copilului prevede o mai mare protecție a drepturilor acestuia decât această convenție, atunci acea lege ar trebui să se aplice.’ Iar legea din România este clară: nu acceptă adopțiile (forțate) internaționale!
  Se poate argumenta că Andy şi Diana, cei doi copii, îşi pierd identitatea, religia, limba maternă, cultura, obiceiurile şi tradițiile lor.
  Se poate, de asemenea, demonstra că schimbările petrecute în viața celor doi copii sunt negative şi există un risc major pentru dezvoltarea lor intelecuală, afectivă, etc. în viitor.”
  https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=260930187616050&id=100010972126993

  • rodi
   iul. 09, 2016 @ 08:27:10

   cred ca indiferent cu ce argumente ar veni avocatul lui Florin Barbu, tot nu ar conta in fata lor. Spre ex. in Norvegia si in Finlanda, fam. Avramescu ar fi trebuit sa isi primeasca copii inapoi deja, la fel dr. Camelia Smicala si se pare ca Barnevern nu are nici un gand sa se supuna sentintei judecatoresti. Ei se considera desupra legii. Luptam cu niste diavoli nerusinati in aceste sisteme europene de Protectia Copilului si nicidecum nu vor sa cedeze. Numai Dumnezeu ii poate scutura intr-asa fel ca ei sa actioneze impotriva vointei lor.

 4. anatatar
  iul. 08, 2016 @ 05:46:28

  Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

 5. eliodora
  iul. 08, 2016 @ 14:44:43

  ATAT? SI EI CE FAC? adica COPIII cu cetatenie romana; de ce alt Stat hotaraste cui sa i dea? Nu Romania trebuie sa si exercite acest drept? De ce i au dat iN adoptie fortata?

 6. eliodora
  iul. 08, 2016 @ 14:48:14

  Ce ar fi facut mai departe dl Tariceanu, daca erau copilasii sai?ca sa i primeasca inapoi.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: