Viorel Iuga – Noi avem nevoie de Dumnezeu, si Dumnezeu are nevoie de noi

Viorel Iuga BCB Golgota

Viorel Iuga – Noi avem nevoie de Dumnezeu, si Dumnezeu are nevoie de noi.

Stiti de ce suntem noi aici, tineri, maturi si varstnici? Stiti de ce? Pentru ca Isus Hristos are nevoie de noi, de toti. Tineri, batrani, de toti are Domnul Isus Hristos in egala masura . Si cand te uiti in Scriptura este bucuria ta sa vezi ca Isus poate folosi copii. Isus foloseste baieti, fete, batrani. Nu conteaza varsta sau alte lucruri. Nu conteaza nici darurile spirituale, ca sunt mai multe sau mai putine. Cum ni le da Domnul. Nu conteaza cata capacitate avem. Isus Hristos ne poate folosi pe toti si are nevoie de toti.

Eu, personal, nu stiu.. sa stiti, de multe ori m-am intrebat de ce s-a incurcat Domnul Isus cu noi. Eu cred ca Domnul Isus Hristos s-ar fi descurcat mult mai bine fara noi. Si apoi mi-am dat seama ca tocmai pentru a-Si arata slava  si gloria, Isus Hristos  ne-a luat pe noi, mici, neinsemnati, slabi, ca sa arate,  in neputinta noastra,  puterea Lui. In slabiciunile noastre, puterea Lui. Si sa arate in micimea noastra, gloria Lui. Slavit sa fie Domnul. Domnul are nevoie de toti si are nevoie acum. 

Marcu 1:40-45

40 A venit la El un lepros, care s’a aruncat în genunchi înaintea Lui, Îl ruga și-I zicea: „Dacă vrei, poți să mă curățești.“41 Lui Isus I s’a făcut milă de el, a întins mîna, S’a atins de el, și i-a zis: „Da, voiesc, fii curățit!“42 Îndată l-a lăsat lepra, și s’a curățit.43 Isus i-a poruncit cu tot dinadinsul, i-a spus să plece numai decît,44 și i-a zis: „Vezi să nu spui nimănui nimic; ci du-te de te arată preotului, și adu pentru curățirea ta ce a poruncit Moise, ca mărturie pentru ei.“45 Dar omul acela, după ce a plecat, a început să vestească și să spună în gura mare lucrul acesta, așa că Isus nu mai putea să intre pe față în nicio cetate; ci stătea afară, în locuri pustii, și veneau la El din toate părțile.

As vrea sa intru drept in subiect si sa va aduc aminte un lucru foarte simplu, dar foarte important. Omenirea are nevoie urgenta si vitala de Domnul Isus Hristos. Omenirea are nevoie de Domnul Isus Hristos datorita problemelor ei vechi si datorita problemelor lor noi. Si o problema noua este aceea ca pacatul  si gravitatea trairii in pacat s-a acutizat. Dintotdeauna a fost pacat. A fost nelegiuire. Dar, parca astazi, pacatul devine tot mai oficial  si oamenii se mandresc cu pacatul. SI vedeti la stiri cum apare cate o stire, asa, superba: Este primul care a participat… Este primul oficial..  SI daca vreti, pacatul, poti vorbi de Washington, poti vorbi de Londra, poti vorbi de Bucuresti. Poti vorbi de Berlin, de orice vrei sa vorbesti. Pacatul se apropie, din nou, in generatia noastra, la culme. Dar, este tot mai oficial si este tot mai normal sa te balacesti in pacat.

Omenirea are o problema si datorita acestei probleme, ea are nevoie de Domnul Isus Hristos. Din punctul meu de vedere, cea mai mare problema a omenirii astazi si cea mai mare dovada ca omenirea are nevoie de Isus Hristos este faptul ca omenirea nu isi da seama ca are nevoie de Isus Hristos. Daca omenirea ar recunoaste nevoia ei de Isus Hristos, daca pacatosul ar crede ca fara Isus Hristos nu poate fi mantuit, daca cei sfinti ar crede ca fara Isus Hristos nu pot sluji, nu pot aduce roada, daca cei din biserica evanghelica, fara puterea Duhului Sfant, ar crede ca noi nu putem purta Evanghelia in lume, daca pacatosii ar fi convinsi ca sansa lor este in Cel ce a murit pe Golgota, ar mai fi nadejde.

Dar, in momentul in care Hristos este aruncat, aruncat de multe ori afara din lume si din nefericire, strain de foarte multe ori in biserica. Stiti, noua ne place sa folosim la Evanghelizare versetul: „Iata, eu stau la usa si bat..” Si este frumos sa spui ca Isus Hristos bate la usa pacatosului. Dar, cinstit, teologic vorbind, in Apocalipsa, Hristos nu-i bate la usa unui nemernic, ci bate la usa unei biserici. El , Capul si Domnul bisericii iese afara din biserica. Si cum se poate descurca mireasa lui Hristos fara Mire. Si cum s-ar putea descurca trupul lui Hristos fara Capul ei care este Isus Hristos? Adevarul e ca omenirea, mai mult ca oricand sau mai mult la fel ca oricand are nevoie de Domnul Isus Hristos. Pacatosii au nevoie de Isus Hristos pentru salvare. Si sfintii au nevoie de Isus Hristos  pentru slujire, pentru sfintire si pentru slava.

Da, omenirea are nevoie de Domnul Isus Hristos. Dar, vreau sa va spun ca Domnul Isus are nevoie urgenta si vitala de noi.Omenirea are nevoie de Isus Hristos. Si Isus Hristos are nevoie de noi, de cei mantuiti. Adevarat? De cati mantuiti are nevoie?

(Fragmente din primele 13 minute)

Playlist 9 fisiere video, clik pe video sa intri la Youtube si sa alegi un alt video din lista

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: