RUSIA – „Legea Yarovaya” impune limite în aspectele religioase: Orice credincios autohton sau misionar din afara țării trebuie să obțină un permis guvernamental

Vladimir Putin FOTO commonsensewonder.blogspot.com

Vladimir Putin FOTO commonsensewonder.blogspot.com

RUSIA – „Legea Yarovaya” impune limite în aspectele religioase: Orice credincios autohton sau misionar din afara țării trebuie să obțină un permis guvernamental.

Patriarhia Moscovei va corela credința cu etnicitatea (ceea ce este foarte probabil să se întâmple), atunci implicațiile sunt majore, fiindcă Biserica Ortodoxă poate să se adreseze etnicilor ruși, însă nici unei alte biserici nu i se va permite aceasta.

Creștinilor din Rusia nu li se va mai permite să le trimită prietenilor o invitație la biserică sau să țină evanghelizări în propriile case – în cazul în care va fi pus în aplicare cel mai nou set de legi de supraveghere antiterorism din Rusia. Analiștii interpretează măsurile ca pe o formă mascată de protejare a ortodoxiei și de întărire a puterii lui Putin. „Pe scurt, măsurile ar reprezenta revigorarea statului polițienesc”, conchide Stratfor. Noua legislație va oferi pumnul de fier de care Kremlinul are nevoie.

Între multele restricții preconizate, „Legea Yarovaya” (numele pachetului legislativ propus) impune limite și în aspectele religioase, redefinind într-o formă amplă „activitatea misionară”, în așa fel încât orice predicare sau act religios realizat în afara unui locaș de cult va fi calificat ca activitate misionară. În cazul în care Patriarhia Moscovei va corela credința cu etnicitatea (ceea ce este foarte probabil să se întâmple), atunci implicațiile sunt majore, fiindcă Biserica Ortodoxă poate să se adreseze etnicilor ruși, însă nici unei alte biserici nu i se va permite aceasta, susține Frank Goble, expert pe probleme religioase și etnice din regiune. Practic, orice credincios autohton sau misionar din afara țării trebuie să obțină un permis guvernamental prin intermediul unei organizații religioase înregistrate, pentru a putea desfășura vreo activitate publică, și nu se vor putea derula evanghelizări în alte locuri decât în cele cu profil religios.

„Credincioșilor le este imposibil să nu-și exprime convingerile religioase și să păstreze tăcerea chiar și în propriile case, în acord cu această legislație”, a notat Goncearov într-o scrisoare deschisă. Goncearov, care este membru al consiliului consultativ al Kremlinului cu privire la organizațiile religioase și coprezidează un consiliu al bisericilor protestante din Rusia, consideră legislația „o încălcare flagrantă a drepturilor fundamentale ale omului, a dreptului inalienabil acordat fiecărei persoane de Creator de exprimare a convingerilor religioase, precum și a drepturilor consacrate în Constituția rusă și în dreptul internațional”.

În urmă cu patru ani, Putin i-a solicitat guvernului să înăsprească legile cu privire la cultele care se înmulţesc în ţară, amintind că acestea apar „ca ciupercile după ploaie”, ceea ce ar constitui un pericol pentru societate şi pentru poporul rus, care este creştin ortodox în procent de 90%. Însă nu trebuie ignorat faptul că atunci „când țările subminează sau atacă libertatea religioasă își pun în pericol propria stabilitate”, spunea raportul Departamentului de Stat american pe 2012 despre libertatea religioasă în lume. Privind din această perspectivă, se poate conchide că viitorul Rusiei stă mai mult ca oricând în mâinile lui Putin. Există riscul ca Rusia să fie aruncată și mai mult spre timpuri care nu ar trebui niciodată șterse din memoria umanității….

SURSA – semneletimpului.ro  via Speranta TV

 

Publicitate

11 comentarii (+add yours?)

 1. alexpop7620
  iul. 10, 2016 @ 02:51:34

  Reblogged this on IEȘI AFARĂ… and commented:
  Personal, nu văd niciun amestec al (anti)terorismului aici. E o lege care vizează în primul rând bisericile mici (de case) și evangheliștii misionari. Îi prinde aici și pe Martorii lui Iehova, Mormonii, etc, dar nici ăștia nu sunt teroriști.
  Terorismul se combate prin alte legi și metode, și aici intră în joc eficacitatea serviciilor de securitate, dar a predica Evanghelia Domnului Cristos (pe care și Biserica Ortodoxă rusă pretinde că o predică) nu are nimic de-a face cu terorismul. Putin știe că majoritatea bisericilor evanghelice își transmit Live serviciile religioase, deci pot fi controlate, de aceea i-a în vizor bisericile mici și evangheliștii ambulanți.
  Oricum ar fi, părerea mea este că Putin crează un precedent și mulți din admiratorii lui (șefi de state și de guverne) vor apela la astfel de metodele lui.

 2. iosif
  iul. 10, 2016 @ 04:29:28

  Traim vremuri de mari framântari,transformari în plan general,mondial ! Pe fondul „urâciunii pustiirii”,puterea poporului lui Dumnezeu „va fi zdrobita de tot.” Este perioada încheierii planului de mântuire al omenirii,cînd toate sistemele realizate de om,politico-economice si religioase,vor cadea,iar caderea acestui „Babilon” mondial se va realiza în scurta vreme, cei ce au ochii „unsi” percep limpede aceste evenimente ,privind spre cer prin ochii lui Hristos,Cuvântul Adevarat Absolut.si acumulând rezerva de „ulei” pentru alimentarea „flacarii” IUBIRII NECONDITIONATE,SACRIFICATOARE,care ne va face partasi la „Nunta Mielului”,aceasta „flacara” a luminii candelei sufletelor ce ard de IUBIREA LUI,va reprezenta ‘biletul’ de acces la aceasta mare sarbatoare,în care cerul si pamântul se vor reuni pentru eternitate,pe fondul unei melodii armonioase ceresti în care îngeri si oameni uniti într-un cor vor cânta,la unison,pe acelasi ton…

 3. Valeria Iancu
  iul. 10, 2016 @ 07:01:32

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 4. Cristian
  iul. 10, 2016 @ 07:12:58

  O predica extrem de interesanta si mai actuala ca niciodata:

  Ivor Myers – Scaparea din gaura neagra (a entertainment-ului)
  http://video.resursecrestine.ro/predici/51105/scaparea-din-gaura-neagra

 5. Serioja Lupascu
  iul. 10, 2016 @ 13:50:52

  si pentru cei din spitale, si scoli si despre libertatea religioasa cum ramine?

  • rodi
   iul. 10, 2016 @ 22:33:19

   probabil la fel, doar crestinii ortodocsi vor avea voie sa le vorbeasca despre religie sau sa se roage. Daca legea ramane asa, asta inseamna…

 6. octavpelin
  iul. 11, 2016 @ 04:23:02

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 7. Daniel
  iul. 12, 2016 @ 01:53:08

  Pe mine ma deranjeaza toti martori acestea mincinosi care vor sa ma faca sa imi schimb religia …

  • rodi
   iul. 12, 2016 @ 12:14:52

   asta nu inseamna sa interzicem si sa inchidem gura omului. Daca nu ne place ce ne vorbeste cineva, intoarcem spatele si zicem ‘la revedere’. Aici nu e vorba de hartuiala sau crima, dar exact asta vor face, te vor condamna de crima (incalcarea legii) daca vorbesti despre Hristos.

 8. Ghita L
  iul. 12, 2016 @ 01:55:47

  Efectul asupa bisericii cred ca va fi invers decät cel preconizat,desi nu va fi usor, caci cel mai mare pericol pentru crestinism este letargia spirituala din inimile noastre care am facut din zidurile bisericii UN GHETOÜ spiritual….Inainte ca Hitler sa i inchida pe evrei in ghetouri ei si-au creat propriul ghetou al izolarii fata de lume ,cautänd sa profite de pe urma ei.Cänd legile spun ramäneti doar intre ziduri,cei credinciosi se vor trezi si vor realiza adevarata menire de a fi sare si lumina a lumii Nu-i asa ca avem reactii ciudate ?Istoria o dovedeste.! Atitudinea pasiva prin lipsa de reactie din partea unei societatatii este un semn ca nu mai prezentam un pericol pt.imparatia intunericului,ca ne asemanam lor ,dar incep sa fie semne in intreaga lume ale unor actiuni care vor provoca biserica sa iasa din aceasta stare…….

  • rodi
   iul. 12, 2016 @ 12:12:22

   e adevarat ca prigoana i-a inflacarat pe crestinii si parca mai mult oameni se pocaiau in vremuri de stramtoare..

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: