Marturia unei crestine din Pakistan – refugiate din cauza SIIL

Asia Bibi CBN update via AlfaOmegaTV

Asia Bibi CBN update via AlfaOmegaTV

Sapte ani in inchisoare in Pakistan, acuzata de blasfemie impotriva profetului Mahomed. Chiar si in inchisoare, Asia Bibi se teme pentru viata ei. Un interviu in exclusivitate cu familia ei-

Creștinii din Orientul Mijlociu au nevoie de ajutor din afară. Ei nu se pot salva singuri. Oameni precum această femeie creștină au nevoie de acest ajutor. Când SIIL a străbătut Irakul, ea și familia ei au fugit din satul creștin Qaraqosh.

Nici acum nu ne vine să credem ce se întâmplă. Parcă e un vis. Totul a fost atât de normal și viața era atât de confortabilă până când, dintr-odată, totul s-a schimbat. Totul a fost schimbat de teroriști, cu obiectivul să nimicească. Ei vor ca niciun creștin să nu mai trăiască în Irak. Vor să-i omoare, să-i facă să plece sau să devină musulmani.

Tom Doyle, care a lucrat cu Biserica persecutată mulți ani, spune că Biserica trebuie să-și deschidă inima și ochii. Pastorii trebuie să se facă auziți și să spună că aceasta e familia noastră. Și eu am fost pastor timp de 20 de ani și noi tindem să ne limităm la lucrurile din interior, dar trebuie să realizăm că suntem conectați în toată lumea. Ei fac parte din familie. Poate că se închină puțin diferit, poate arată puțin diferit, poate vorbesc o limbă diferită, dar ei Îl iubesc pe Isus din toată inima.

În mod ironic, comunitatea evreiască e cea care umple acest gol. E aproape absurd, dar istoria se repetă. Unul dintre marii aliați pe care creștinii strămutați și persecutați din Orientul Mijlociu îl au la această oră e comunitatea evreiască. Ei văd cum se repetă istoria. Centrul „Simon Wiesenthal”, specializat în studiul genocidului, e primul care a spus că acum creștinii au parte de genocid în Orientul Mijociu. Sunt rabini evrei care spun: „Apreciem susținerea voastră, apreciem că sunteți de partea Israelului, dar trebuie neapărat să-i salvați pe acești creștini și să opriți genocidul.”

E uimitor să vezi cum evreii, care au trecut prin așa ceva și își amintesc de Yad Vashem, spun: „Creștinilor, treziți-vă ! Trebuie să-i salvați pe creștinii care au parte de același holocaust prin care am trecut și noi.” Acest mesaj e puternic când vine de la evrei, care au trecut pe aici și care ne spun: „Creștini, treziți-vă ! E rândul vostru acum.” Trebuie să-i ajutăm pe acești oameni așa cum ne-am dori ca alții să ne ajute pe noi, să ne rugăm așa cum ne-am dori să se roage alții pentru noi, să dăruim așa cum ne-am dori ca alții să ne dăruiască și să fim o voce pentru ei așa cum ne-am dori ca alții să fie pentru noi.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 134 – iulie 2016 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: