Persecutia crestinilor din Orientul Mijlociu continua. Ce face Biserica din Vest?

cross Foto www.bbc.com

„Creștini, treziți-vă ! E rândul vostru acum.” 

…in Orientul Mijlociu, rapoartele despre crucificări sunt în creștere. Unii dintre liderii religioși se întreabă când se va ridica Biserica din Occident ca să vorbească deschis despre această persecuție istorică.

În timp ce SIIL continuă genocidul împotriva creștinilor din Orientul Mijlociu, rapoartele despre crucificări sunt în creștere. Unii dintre liderii religioși se întreabă când se va ridica Biserica din Occident ca să vorbească deschis despre această persecuție istorică. De la lideri mondiali, la autori renumiți și umanitariști creștini, sună alarma despre situația creștinilor din țările asediate de SIIL. Daesh e responsabilă de genocid împotriva grupurilor din zonele pe care le controlează, incluzând yazidiți, creștini și musulmani șiiți. Auzim de tot mai multe crucificări, sunt uciși copii…

Suntem martorii unei crize fără seamăn în ultimii 2 000 de ani și nu e o exagerare să spunem că asistăm la nimicirea creștinismului chiar în locul în care s-a născut.
Chiar dacă creștinii din Orientul Mijlociu au parte de genocid, sunt unii care spun că Biserica din Occident ar putea face mai mult pentru a sta alături de frații credincioși.

Activistul creștin Johnnie Moore a lucrat împreună cu nume sonore precum Mark Burnett și Roma Downey pentru a atrage atenția asupra acestei tragedii. Suntem orbiți din nou, așa cum am fost și în cazul Holocaustului, al genocidelor din Rwanda, din Bosnia și din Armenia. Se pare că nu am învățat mai nimic. Ce este și mai rușinos e că noi, creștinii, suntem comunitatea religioasă cea mai puternică din lume, dar Biserica nu vorbește despre aceste lucruri așa cum ar trebui. Unii cred că lipsa de acțiune a Bisericii americane se trage de la amvoane și nu din strană. La amvoanele din America se păstrează tăcerea privind situația fraților din lumea întreagă.

Istoricul David Barton a colaborat cu George Barna pentru realizarea unui sondaj la nivel național pentru creștinii conservatori. Ei i-au întrebat pe pastori și pe enoriași legat de 22 de probleme specifice. Rezultatele au arătat că persecuția creștinilor ocupă a doua poziție în lista de priorități a enoriașilor. 86% dintre ei doreau să afle mai multe despre acest subiect. Din nefericire, acest subiect nu e pe lista pastorilor cu temele care urmează să fie expuse congregației. 86% dintre creștinii americani spun că doresc să audă mai multe despre asta, în timp ce pastorii spun că nu cred că ar dori să vorbească despre asta.

Există această dihotomie pe tema persecuției în bisericile americane, cel puțin în privința abordării subiectului. Dacă începi să abordezi subiectul, ești mai predispus să faci ceva în acea direcție.
Creștinii din Orientul Mijlociu au nevoie de ajutor din afară. Ei nu se pot salva singuri. Oameni precum această femeie creștină au nevoie de acest ajutor. Când SIIL a străbătut Irakul, ea și familia ei au fugit din satul creștin Qaraqosh.

Nici acum nu ne vine să credem ce se întâmplă. Parcă e un vis. Totul a fost atât de normal și viața era atât de confortabilă până când, dintr-odată, totul s-a schimbat. Totul a fost schimbat de teroriști, cu obiectivul să nimicească. Ei vor ca niciun creștin să nu mai trăiască în Irak. Vor să-i omoare, să-i facă să plece sau să devină musulmani.

Tom Doyle, care a lucrat cu Biserica persecutată mulți ani, spune că Biserica trebuie să-și deschidă inima și ochii. Pastorii trebuie să se facă auziți și să spună că aceasta e familia noastră. Și eu am fost pastor timp de 20 de ani și noi tindem să ne limităm la lucrurile din interior, dar trebuie să realizăm că suntem conectați în toată lumea. Ei fac parte din familie. Poate că se închină puțin diferit, poate arată puțin diferit, poate vorbesc o limbă diferită, dar ei Îl iubesc pe Isus din toată inima.

În mod ironic, comunitatea evreiască e cea care umple acest gol. E aproape absurd, dar istoria se repetă. Unul dintre marii aliați pe care creștinii strămutați și persecutați din Orientul Mijlociu îl au la această oră e comunitatea evreiască. Ei văd cum se repetă istoria. Centrul „Simon Wiesenthal”, specializat în studiul genocidului, e primul care a spus că acum creștinii au parte de genocid în Orientul Mijociu. Sunt rabini evrei care spun: „Apreciem susținerea voastră, apreciem că sunteți de partea Israelului, dar trebuie neapărat să-i salvați pe acești creștini și să opriți genocidul.”

E uimitor să vezi cum evreii, care au trecut prin așa ceva și își amintesc de Yad Vashem, spun: „Creștinilor, treziți-vă ! Trebuie să-i salvați pe creștinii care au parte de același holocaust prin care am trecut și noi.” Acest mesaj e puternic când vine de la evrei, care au trecut pe aici și care ne spun: „Creștini, treziți-vă ! E rândul vostru acum.” Trebuie să-i ajutăm pe acești oameni așa cum ne-am dori ca alții să ne ajute pe noi, să ne rugăm așa cum ne-am dori să se roage alții pentru noi, să dăruim așa cum ne-am dori ca alții să ne dăruiască și să fim o voce pentru ei așa cum ne-am dori ca alții să fie pentru noi.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 134 – iulie 2016 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

5 comentarii (+add yours?)

 1. thetrouth
  iul. 11, 2016 @ 21:36:58

  Biserica de azi traieste intr-o confuzie totala , pentru ca liderii ei sau obisnuit cu corectitudinea politica practicata la nivel global in guvernare . Este un moment critic in care cineva ar trebui sa se ridice sa stea de partea Domnului . Bineinteles ca fiecare vrem sa fie celalalt dar realitatea este ca fiecare in dreptul nostru trebuie sa ne ridicam sa stam pentru adevarul scripturii , pentru familie , pentru apararea drepturilor fratilor nostri care trec prin necaz , pentru drepturile parentale si ale copilului , cata vreme le mai avem cand nu le-om mai avea vom sta si atunci si vom plati daca este nevoie pentru aceasta . Dumnezeu sa aduca trezire in liderii bisericii mondiale , sa stea in pentru Dumnezeu intr-o vreme ca aceasta.

  • rodi
   iul. 11, 2016 @ 22:43:04

   nu numai liderii, dar si oamenii/crestinii de rand … Vedem asa zisi crestini care traiesc in pacat si fara griji, crezand si spunand in gura mare ca ei vor „merge in cer”, desi Paevl spune ca ei „nu vor ajunge in Imparatia lui Dumnezeu!.

   • thetrouth
    iul. 11, 2016 @ 23:15:44

    Aveti perfecta dreptate frate Mike , totusi nevoia cea mai mare acum este de lideri adevarati care sa fie neinfricati si gata sa plateasca pretul slujirii lui Christos .( ma refer la nivel mondial pentru a combate incercarile demonice de a distruge crestinismul familia si parenting natural .Dumneavoastra si alti ca si dumneavoastra v-am urmarit ati luat atitudine intotdeauna impotriva a ceea ce se intampla azi -dar f putini sunt aceea care o fac deschis .

 2. Trackback: Persecutia crestinilor din Orientul Mijlociu continua. Ce face Biserica din Vest? | Pastor Ciprian Barsan
 3. octavpelin
  iul. 12, 2016 @ 02:25:24

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: