CE SE VA ÎNTÂMPLA CU AMERICA? Samy Tuțac

A Nation under God or a Nation Going Under?

CE SE VA ÎNTÂMPLA CU AMERICA?
Nu știu exact, dar ce se va întâmpla cu America va avea consecințe dramatice și în Europa. Cineva a sintetizat foarte bine esența a ceea ce se întâmplă astăzi în America și care este cauza majoră a fragmentării și a faliilor produse în societatea americană.

„În America se vor ciocni civilizaţia alb-protestantă (caracterizată prin individualism şi competiţie, voinţa de prosperitate şi respectul pentru şcoală, exerciţiul agregării civice în scop caritabil şi în scopul apărării fiecăruia dintre membrii comunităţii, iniţiativă şi încredere, libertate în raport cu statul şi proprietate privată) cu civilizaţia mexican-catolică (cultivarea neîncrederii în cei din afara familiei, lipsa de iniţiativă şi ambiţie, ridicarea sărăciei la rang de condiţie a mîntuirii, lipsa de apetenţă pentru şcoală şi cunoaştere, creşterea dependenţei de stat în privinţa unei palete tot mai largi de servicii). Cînd cea de a doua o va covîrşi pe prima, America va înceta să mai fie ceea ce este.”

Până la urmă, America trebuie să decidă dacă va rămâne o țară dominată de „etica protestantă și spiritul capitalismului” sau se va transforma într-o societate socialistă dependentă tot mai mult de „Tatăl nostru Statul”, așa cum au devenit majoritatea țărilor europene. Dacă vor merge pe varianta a doua atunci…Goodbye American Dream. Americanii trebuie să decidă dacă America va fi „A Nation Under God or a Nation Going Under?”
God bless America!
Samy Tuțac

Un comentariu (+add yours?)

  1. SILVIA
    iul. 14, 2016 @ 00:35:42

    America este demult bolnava de apostazie .Toate celelalte sunt consecinte.Atat civilizatia individualista protestanta cat si cea de tip mexican catolic sunt cam paralele cu Biblia.Teologi adevarati precum David Wilkerson ,Tozer sau John mac Arthur au pus demult diagnosticul spiritual al Americii, numai ca duhul amagirii lucreaza cu putere.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: