Tu pentru cine vii la biserică? – de Nicolae.Geantă

Photo Agnus Dei

Un prieten din Italia îmi spunea c-a băgat de seamă în ultimii ani, că de câte ori pleca păstorul lor în vreo misiune, biserica se subția considerabil. Enoriașii nu mai veneau la slujbă. „Poate că se duceau la plajă”. „Sau urmăreau vreo predică pe ‘net”, zic. Râde…

Boala lipsei de la biserică atunci când păstorul e plecat se acționează ca virusul Zika: pătrunde unde nu te-aștepți! În biserici mici sau mari, de țară sau oraș, chiulul de duminică se transformă într-o minivacanță. Unii ies la picnik, alții la ștrand, la fotbal sau pescuit, sau de ce nu, trag o fugă la plajă! Alții, e drept, stau întinși pe dormeză cu laptopul în brațe urmărind vreo predică bună. Online sau înregistrată. Workship din pat! Și unii, pur și simplu dorm. Dacă cei ce merg la picnik ori sport îl răsfață, ăștia din urmă odihnesc trupul.

Sunt conștient, unii nu merg la biserică atunci când pastorul lipsește justificând că e plictiseală. (Și sângerez alături de ei). Dar nu e o soluție chiulul. Ci implicarea. „Dacă toate bisericile ar evangheliza, zicea Billy Graham, nu ar mai fi nevoie de mine”. Dacă nu ar fi lăsat totul în spatele păstorului, așteptările ar fi altele.

Lipsa asta „justificată” de la Casa Domnului conduce la răceală. Odată, de două ori chiulind, devine obișnuintă. Obișnuință de a lipsi de la închinare. De la părtășia cu frații. Cu Hristos! Dumnezeu nu ne invită la biserică să ne simțim bine, să ne placă, sau pentru entertainment. Ci la o întâlnire cu El. Tu când vii la adunare, pentru ce vii? Sau pentru cine?

Nu lipsiți niciodată de la slujba bisericii! Nu că doar nici nu știți ce pierdeți, dar veți demonstra și credincioșia. Știți ce-am constatat în astfel de situații? Cine e pocăit cu adevărat e prezent și cãnd păstorul e plecat. Păstorii pot pleca, dar Mântuirea rămâne! Mulțumim frumos Doamne!

Să nu uiți: tu când vii la biserică vii pentru tine!

Nicolae.Geantă

SURSA – http://nicolaegeanta.blogspot.ro/2016/07/tu-pentru-cine-vii-la-biserica-de.html

6 comentarii (+add yours?)

 1. Cristian
  iul. 14, 2016 @ 04:49:42

  Dupa ce ne-am dovedit „sclavii perfecti” ai tehnologiei/tehnologiilor, acceptand si iubind sau chiar IDOLATRIZAND orice „tehnologie” noua (de exemplu facebook sau smartphone-urile), era si momentul perfect pentru lansarea unei noi „tehnologii” sau mai bine spus ISTERII SOCIALE!! Deocamdata, fiind mai la inceput, poate vom rade ca americanii sunt „mai prosti” si cad in gropi pe strada cautand „monstrii virtuali”. Dar in curand, cel mai probabil vom pierde si noi orice control si orice limita (cum deja ne-am obisnuit sa pierdem!), ajungand la fel ca americanii de care poate astazi vom rade sau poate ajungand chiar mai rau ca ei!!

  La fel nu m-ar mira deloc sa fie si o cernere (noua) in plan spiritual, asa incat cei care INCA se mai declara „nebuni dupa Hristos” (daca s-or mai declara careva!), maine sau poimaine probabil vor fi „nebuni dupa pokemon go”!… (uitand eventual de Domnul si de vesnicie, cum deja se intampla cu alte „tehnologii” gen facebook, care ne fac sa incurcam prioritatile, alergand dupa vant (a se citi „like-uri”) )

  O mica adaugare: cred ca am vazut chiar astazi un utilizator al noii isterii „tehnologice”, in zona Unirii/McDonald’s (de fapt langa Euro GSM Unirii). Avea un smartphone cu un fel de realitate augmentata… si nu prea parea foarte atent pe unde merge pe strada, adica exact ca cei care joaca „pokemon go” din filmuletul din articolul de mai jos. La fel si ieri seara in autobuz cred ca am vazut un alt jucator… care avea pe telefon acele animatii cu discurile cu monstrii care se invart pe ecran.

  Isteria Pokemon Go a început să creeze probleme grave: o femeie a găsit în loc de figurina virtuală un cadavru. Jocul care schimbă lumea va ajunge și în România

  http://www.activenews.ro/stiri-it-c/Isteria-Pokemon-Go-a-inceput-sa-creeze-probleme-grave-o-femeie-a-gasit-in-loc-de-figurina-virtuala-un-cadavru.-Jocul-care-schimba-lumea-va-ajunge-si-in-Romania-135008

  • rodi
   iul. 14, 2016 @ 09:14:02

   am observat fenomenul acesta chiar la noi pe strada, copii si adulti (!) plimbanduse seara in cautarea acestor monstruleti. E o nebunie si o dovada ca oamenii alearga dupa joaca fantezista, in acelasi timp pot fi urmariti virtual pas cu pas… multumesc pentru linkuri, sunt foarte bune…

 2. Cristian
  iul. 14, 2016 @ 04:54:20

 3. Cristian
  iul. 14, 2016 @ 06:51:38

  La fel ca si in cazul facebook, incep sa apara stiri si despre dedesupturile joculetului-minune (care nu intamplator a generat o isterie in masa – ca sa functioneze trebuie sa fie cat mai folosit, la fel ca si facebook):

  https://www.corbettreport.com/the-cias-pokemon-go-app-is-doing-what-the-patriot-act-cant/

  Scurt citat din articolul de mai sus:

  The maker of the app? Niantic Labs. Never heard of them? That’s because until last year they were an internal start-up of none other than Google, the NSA-linked Big Brother company. Even now Google remains one of Niantic’s major backers. Niantic was founded by John Hanke, who also founded Keyhole, Inc., the mapping company which was created with seed money from In-Q-Tel, the CIA’s venture capital arm, and which was eventually rolled into Google Maps.

  So yes, the Pokémon game currently taking the internet by storm (and scooping up all their data, including activities, movements and communications) was created by a CIA-linked businessman who gestated his company at Google.

  Feeling safe yet?

  As it turns out, the big, bad Big Brother Spies of the NSA and the DHS and the CIA don’t really need their Patriot Act powers, after all. All the powers-that-shouldn’t-be need to do is create a fun, shiny trinket for the people to play with and they will literally pay for their own surveillance.

  Welcome to the “Matrix Economy,” where people pay to spy on themselves…and have fun doing it!

 4. douavieti2015
  iul. 14, 2016 @ 12:01:07

  Adunarea e a Domnului! El a castigat-o cu sangele Sau pretios!
  Intai si intai vii ca sa te intalnesti cu Domnul! El te-a mantuit, El te tine pe calea Sa, El te duce in cer, negresit, daca ramai pana la capat in El.
  Apoi vii sa te intalnesti cu fratii. Suntem madulare ale aceluiasi Trup al lui Hristos.
  Daca nu iubim pe frati, nu putem sa spunem ca-L iubim pe Hristos.
  Vii pentru inchinare si adorare impreuna cu sfintii.
  Vii pentru partasie in rugaciune impreuna cu sfintii.
  Vii sa-I canti Domnului impreuna cu Mireasa Lui.
  Vii pentru hrana spirituala pe care a pregatit-o Domnul pentru noi.
  De asta venim la adunare.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: