Unde încep și se scriu adevăratele povești de dragoste între noi și Dumnezeu? Gabi Zăgrean

Gabi Zagrean Cand se clatina temeliile Turda 10 iulie 2016

Unde încep și se scriu adevăratele povești de dragoste între noi și Dumnezeu?

Poate privind la mesele încărcate de bunătățile pământului. Poate în clipele scurte, ce-i drept, când simți veselia inundându-ți ființa din creștet până în tălpi. Poate privind cu satisfacție la luptele duse pentru a reuși, făurindu-ți cariera mult visată pentru care am sacrificat cu toții copii, soție, soț, sănătate, nopți… totul. Acum ne întrebam absurd: ,,Oare a meritat?”. Poate da. E rațional.

Privind la succes, la flori, la vise, la stele, se pot naște iubiri și povești frumoase. Totuși uitându-mă în cartea cea iubită, am văzut că poveștile de dragoste s-au scris în prăbușirea vinovăției păcatului dezvăluit de alții, sub asediul urii și a mâinilor încleștate pe o piatră colțuroasă ridicată pentru ura finală. Așteptându-și sentința dată păcătoșilor de religioși. Neprinși de nimeni încă. Acolo-n strada dramei, în praful devenit foaia iubirii, cine va șopti cu glas de dor și miros de rai…? „Te iubesc! Du-te scrieți povestea ta de azi.” Lacrimi. Zbor. Vise. Cer. Eternitate… În mirosul scârbos al porcilor, foamea și mocirla falimentului total. Acolo ai spune că nu-i loc de altar inspirând rugăciuni. Nu-i locul predicilor preoților. Nu-i miros de tămâie și nici muzică ce te înalță și te inspiră la meditații sfinte. Acolo e ultima gară a falimentului. Peronul spre moarte și iad. Și totuși, acolo se scriu primele versuri ale marilor iubiri. Nu încep cu: ,,Doamne, dă-mi…”. Nici cu: ,,Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți”. Ci încep cu Giuvaierul iubirii: „TATĂ am păcătuit”.

Nu știu unde te afli, în ce înălțimi sau prăbușiri. Dar pot sa te îndemn ceva: Acolo poti sa scrii povestea cea mai impresionantă. Nu despre succes, nici despre faliment. Nici despre câți te-au trădat sau ai trădat. Ci povestea ta depsre dragostea ta cu Dumnezeu. Isus stând pe tron o va citi cu voce tare. Tot cerul va fi într-o emoție fără margini. Izbucnind în cântări și strigăte de bucurie. E povestea ta. E frumoasă. Într-o zi o sa ți-o ascult și eu…

Cu respect, Gabi Zăgrean

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: