Un cuplu format dintr-un român și un american a solicitat Curții Constituționale recunoașterea căsătoriei, oficiată în Belgia

Bucharest gay fest 2006

CITESTE si –

Cei doi s-au căsătorit la Bruxelles în 2010 și, ulterior, au atacat în instanță faptul că o căsătorie între două persoane de același sex nu este recunoscută pe teritoriul României. Judecătoria Sectorului 5 a admis excepția de neconstituționalitate și au trimis-o către judecătorii constituționali.

Urmează ca, miercuri, CCR să se pronunțe. În cazul în care va decide că articolul 277 este neconstituțional, practic toate căsătoriile de acest fel încheiate în străinătate între un român și o persoană de altă naționalitate ar trebui recunoscute în România. Cel mai probabil, având în vedere că în România acest lucru e interzis, judecătorii vor respinge excepția de neconstituționalitate.

Pe de altă parte, mai există o solicitare fix în sens opus: ca Legea fundamnetală să fie schimbată, astfel încât să prevadă că doar o uniune între un bărbat și o femeie este recunoscută ca fiind căsătorie.

Citeste mai mult aici – http://www.activenews.ro/stiri-justitie/Un-cuplu-de-homosexuali-a-cerut-CCR-recunoasterea-casatoriei-oficiata-in-Belgia.

Stirea originala in Adevarul:

Din multe puncte de vedere, săptămâna acesta este una extrem de importantă pentru comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane trans) din România. Pe masa judecătorilor Curţii Constituţionale a României se află două dosare extrem de importante, care pot influenţa vieţile a milioane de cetăţeni.

Citeste mai mult: adev.ro/oai3xw

5 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Epoch Times – Curtea Constituţională a României chemată să decidă: Oficializarea relaţiilor cuplurilor gay versus familia tradiţională | agnus dei - english + romanian blog
 2. Trackback: O nouă familie a unui cuplu de același sex – construită pe ruinele familiei mele | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: RUGĂCIUNE pentru FAMILIE și pentru cei 9 Judecători ai CCR – URGENT! | ARMONIA MAGAZINE - USA
 4. Trackback: RUGĂCIUNE pentru FAMILIE și pentru cei 9 Judecători ai CCR! | ARMONIA MAGAZINE - USA
 5. octavpelin
  Iul 20, 2016 @ 03:09:04

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Zilele trec…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

Click pe harta pt ora actuala World Time Click on map for timezone

%d blogeri au apreciat asta: