Pagina Europeană – Cazul Barbu: Sprijin pentru românul ai cărui copii au fost încredințați unui cuplu gay

Justice for Barbu family

Tatăl copiilor, Florin Barbu, a luptat cu disperare pentru recuperarea copiilor, protestând timp de mai multe săptămâni în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, unde a făcut şi greva foamei. Unul dintre cei care s-au implicat activ, la nivel european, atât în cazul Barbu, cât și în cel al familiei Bodnariu este euroalesul Daniel Buda. „După ce am atras atenția în plenul Parlamentului European de la Strasbourg asupra situației inacceptabile la care este supusă familia Barbu, am considerat că este necesară o corespondență cu Ambasadei României în Marea Britanie pentru a oferi posibile soluții în acest caz. Așa cum am mai subliniat, instanțele de judecată din Marea Britanie au încălcat articolul 20 din Convenția privind Drepturile Copilului unde se arată în mod expres faptul că în alegerea unei soluții de protejare a copilului se va ține seama de originea sa etnică religioasă, culturală și lingvistică, dar și articolul 21 unde se arată că adopția este posibilă doar dacă în țara de origine nu poate fi încredințat spre plasament familial sau spre adopție. Or, în România a fost și este posibil acest lucru. De asemenea s-a încalcat și litera «c» din același articol al convenției, care stipulează faptul că «în cazul adopției în străinătate, copilul beneficiază de garanțiile și standardele echivalente celor existente în cazul adopțiilor naționale».

Aștept ca sprijinul manifestat față de familia Barbu să continue din partea autorităților din România, prin asigurarea asistenței juridice în fața Curții Europene a Drepturilor Omului,  unde sper ca soluția obținută să fie în conformitate cu tratatele și convențiile internaționale pe care statul britanic le-a încălcat. Personal voi depune în continuare toate eforturile astfel încât drepturile cetățenilor români și drepturile copiilor să fie respectate, indiferent de instanța oricărei țări vorbim!”, a explicat Buda.

Citeste mai mult aici – http://www.paginaeuropeana.ro/cazul-barbu-sprijin-pentru-romanul-al-carui-copii-au-fost-incredintati-unui-cuplu-homosexual/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: