Lider din Ungaria, declaratie in Romania: „Noi vrem o Europa crestina….”

ungaria gard imigranti FOTO Aktual24

Presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt, a declarat miercuri, la dezbaterea care a deschis lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, ca gardul construit de Ungaria la granita cu Serbia, pentru stoparea migrantilor, a fost un proiect de succes si poate fi perceput ca un model si ca un prim pas in privinta intaririi cooperarii europene.

‘Cred ca gardul pe care l-am construit pe granita cu Serbia a fost o masura buna pe care am adoptat-o si functioneaza foarte bine. (…) Eu cred ca acest gard reprezinta un proiect de succes. S-a creat un sistem de paza si protectie, paza de coasta, paza a granitei europene si eu cred ca este vorba de o masura care poate sa fie perceputa ca un model, ca un prim pas in privinta intaririi cooperarii europene. Aceasta masura este si un simbol care spune ca avem nevoie de o cooperare mult, mult mai profunda decat cooperarea pe care am avut-o pana acum cu vecinii si partenerii nostri’, a declarat Nemeth.

Presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt FOTO www.karpatinfo.net

Presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt FOTO http://www.karpatinfo.net

Facand referire la tema dezbaterii de miercuri, din deschiderea lucrarilor Universitatii de Vara de la Baile Tusnad, respectiv ‘Care este Europa pe care ne-o dorim? Exista oare viziune crestina Central Europeana pentru Europa’, Nemeth Zsolt a punctat ca Biserica si Statul trebuie separate, lucru esential intr-o Europa moderna si ca Ungaria vrea o Europa crestina, dar nu vrea o Europa islamista.

‘Biserica si Statul trebuie sa fie separate, acest lucru este unul esential pentru Europa moderna. Separarea este un lucru absolut inteles de toata lumea, dar vreau sa subliniez un lucru: pentru noi, pentru crestini, este un lucru foarte evident ca Statul trebuie sa fie separat de Biserica, acest lucru este un adevar pentru noi, crestinii, dar nu este adevar si nu este un lucru evident pentru musulmani. (…) Si vreau sa subliniez ca noi vrem o Europa crestina, dar nu vrem o Europa islamista’, a mai spus Nemeth Zsolt.

Citeste mai mult aici – http://www.aktual24.ro/lider-din-ungaria-declaratie-in-romania-noi-vrem-o-europa-crestina-nu-una-islamista/

5 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  iul. 25, 2016 @ 02:34:50

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. Estera Ciama
  iul. 25, 2016 @ 02:44:14

  O notiție încurajatoare.!

 3. nimeni
  iul. 25, 2016 @ 07:10:44

  Probabil veti gasi si dvs. personal acest articol pe care vi-l supun atentiei:
  http://www.activenews.ro/externe/„LONE-JIHAD-.-Un-razboi-impotriva-civililor-purtat-prin-teroristii-solitari-135287

 4. Cristian
  iul. 25, 2016 @ 08:00:14

  Ati vazut acest video?

 5. anatatar
  iul. 25, 2016 @ 20:10:53

  Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: