Plâng Pokemonii pentru lume

young people and adulta phone pokemon

Trebuie să fim conștienți că se dă și un război pentru atenția noastră

Eliza Vladescu:

Astăzi vreau să dau citare unui singur lucru: „Dacă poți să îți petreci atât de mult timp căutând creaturi imaginare, atunci de ce nu poți face mai multe pentru copiii care cresc în război?”

Se pare că multe războaie își au debutul chiar sub ochii noștri. Unele sunt evidente, altele sunt subtile, unele se poartă în sânge și altele în declarații diplomatice, propagandă via postaci și furt de date. Dar se mai poartă un război, unul pentru atenția noastră, a cetățeanului de rând care teoretic are ceva de spus într-o democrație. Și de bine, de rău, majoritatea lumii trăiește astăzi în democrație sau alte derivate. Cu atât mai uimitor mi se pare că în circumstanțele în care democrația ca sistem ancorat în alegerea populară pare să o ia la vale, imaginația noastră pare să fie frățește împărțită între teroriști și pokemoni, sau cel puțin imaginația presei este. Dar în contextul de față nu sunt sigură că acești pokemoni nu sunt, de fapt, niște teoriști și ei.

Nu o să stau acum să explic cu ce se mănâncă jocul Pokemon Go, pentru că mai important este să vedem că dincolo de campania din media, jocul este cu adevărat un fenomen. Când oameni necunoscuți se opresc pe stradă să verifice ce pokemoni sunt de prins prin zonă; când se creează basculade pentru că zeci de mașini caută un singur pokemon; când cazi în apă, intri pe spații interzise și ești arestat sau împușcat fatal fiind în căutare de pokemoni; când rămâi blocat în copac, în cimitir, căutând pokemoni și trebuie să chemi pompierii care poate aveau o treabă mai bună de făcut; când un briefing al Departamentului de Stat american consacrat luptei împotriva terorismului trebuie întrerupt pentru că jurnaliștii sunt prea preocupați să se joace Pokemon Go; când imediat ia naștere o aplicație de dating pentru ca cei pasionați de joc să vâneze împreună; când barurile și restaurantele fac bani frumoși după ce au plătit să le apară un pokemon în locație și jocul a devenit singura șansă să atragi turiști în România, se cheamă că jocul e cel puțin „la fel de fenomen” cum a fost Facebookul….

Citeste mai departe aici – http://semneletimpului.ro/international/plang-pokemonii-pentru-lume.html

4 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  iul. 25, 2016 @ 02:33:36

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. nimeni
  iul. 25, 2016 @ 04:59:15

  Acum suntem tari, observam lucruri, facem paralele (si sunt corecte deocamdata!!) dar probabil mai tarziu, peste vreun an sau doi, ne vom obisnui si cu asta, la fel cum ne-am obisnuit si cu facebook si cum ne vom obisnui si cu casatoriile gay (pana la urma vor fi adoptate, pentru ca lumea merge spre mai rau nu spre mai bine; dar lupta noastra nu este sa mantuim lumea CI PE NOI INSINE, sa nu ne lasam intinati, sa nu ne pierdem credinta).

  Am vazut prea multi pastori criticand facebook, ca apoi sa-si faca si ei cont. Probabil multi din cei ce critica azi isteria pokemon, maine vor deveni si ei jucatori, vor cadea in apa, vor ramane prin copaci (ce priveliste: sa vezi eventual chiar pe pastor prin copac sau alergand de nebun dupa vant si dupa iluzii/pokemoni; adica tocmai cel care ar trebui sa fie cel mai vegheator dintre toti).

  Intrebarea e alta: NOI INSINE, VOM CEDA? VOM ALERGA (SI) DUPA POKEMONI CUM MULTI DIN NOI DEJA ALEARGA DUPA FACEBOOK SI RATING, LASAND IN URMA FAMILII, BISERICI, FRATI, CREDINTA ETC.??

  Este un razboi! ESTE RAZBOIUL NOSTRU, PENTRU SUFLETELE NOASTRE!! Veghem? Sau adormim?

 3. Ioan Burca
  iul. 25, 2016 @ 08:47:33

  http://www.aradon.ro/pokemon-go-isi-are-prima-victima-un-tanar-de-18-ani-a-fost-ucis-din-cauza-jocului/1667275
  Pokemon e o capetenie a demonilor! Parintii nu stiu si tinerii si…copiii se joaca cu….diavolul, care desigur ca e mai destept decat ei! Iata aici:
  „Cu toate că este un joc, gamerii trebuie să aibe grijă să nu ajungă victima aplicației.” Cel in cauza a ajuns victima aplicatiei, din nefericire!

 4. Cristian
  iul. 27, 2016 @ 04:40:57

  Poke-mon = poket + demon

  Daca ne uitam putin la „grafica” jocului, oare personajele nu seamana cu niste demoni? Au coarne, cozi, priviri furioase si incruntate… si se mai si lupta intre ei (Voia Domnului este pacea si unitatea, nu luptele si disputele).

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: