De la entuziasm juvenil la îngrijorări nefondate

Romanian parliament

Iniţiativa Coaliţiei pentru Familie şi Constituţie, care a strâns peste 3 milioane de semnături în vederea modificării Constituţiei României, în sensul de a se menţiona explicit, în articolul 48, aliniatul 1, că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţităîntre un bărbat şi o femeie, nu între soţi, cum se precizează acum, a mai parcurs o etapă legală.

Lăsând deoparte euforia acestui nou succes (după cel al campaniei de strângere de semnături), putem constata că greul de-abia începe. Votul în Parlament poate fi influenţat şi din alte sfere decât din cea a dreptului constituţional ori a respectului pentru dorinţa a peste 3 milioane de cetăţeni. Astfel, e de aşteptat să existe foarte multe presiuni asupra acestor aleşi ai poporului, pentru a nu se da undă verde referendumului. Parlamentarii care se vor opune vor avea însă de dat socoteală nu doar în faţa electoratului, cât mai ales în faţa propriei lor conştiinţe. Dacă de alegători te mai poţi ascunde, de propria-ţi conştiinţă niciodată nu poţi scăpa, nici măcar (sau cu atât mai puţin) dincolo de mormânt.

Presupunând că se va trece şi acest hop din Parlament şi se va ajunge, finalmente, la referendum, va urma o perioadă şi mai dificilă. E de aşteptat ca lobby-ul LGBT-ist să facă tot posibilul pentru a manipula opinia publică în direcţia unui vot negativ la acest plebiscit. Vom fi martorii unei agresivităţi a taberei pro gay, cu mult peste ceea ce am văzut în timpul campaniei de strângere de semnături. Ne aşteptăm, în continuare, la isterizare, la victimizare, la acuzaţii inventate şi manipulări grosolane cu privire la iniţiativa Coaliţiei pentru Familie. Vom vedea cum cei ce se erijează în apărători ai drepturilor omului atacă un proces democratic, perfect legal şi paşnic, doar pentru că el contravine agendei corectitudinii politice. Două mari minciuni se vor vehicula intens. Prima, că prin modificarea Constituţiei s-ar restrânge drepturile unei categorii de cetăţeni, a celor ce se ascund după literele LGBTetc. Or, inclusiv Curtea Europeană a Drepturilor Omului a explicat, în urma judecării unor cazuri precum „Valerie Gas şi Nathalie Dubois” (în 2012), că nu ţine de esenţa drepturilor omului căsătoria între persoanele de acelaşi sex, ci aceasta este o chestiune ce se reglementează de către legislaţia fiecărui stat în parte. A doua mare minciună va fi că, prin modificarea Constituţiei în sensul definirii soţilor ca bărbat şi femeie, ar avea loc o intruziune abuzivă în patul celor cu alte inclinaţii decât cele heterosexuale. Mai trebuie să explic cât de aberantă este această acuzaţie?

Cei care, de bună credinţă fiind, se arată îngrijoraţi de această iniţiativă cetăţenească trebuie să reţină că ea nu face decât să dea „consistenţă constituţională” unei definiţii a căsătoriei ce oricum se regăseşte în Codul Civil, care prevede la articolul 271 următoarele: „Căsătoria se încheie între bărbat şi femeie prin consimţământul personal şi liber al acestora”. Altfel spus, Coaliţia pentru Familie doreşte să se asigure că nu va fi schimbată definiţia actuală a căsătoriei printr-un vot dat în Parlament, care ar putea modifica oricând Codul Civil, ci va fi obligatorie consultarea electoratului printr-un referendum, cum se procedează atunci când se doreşte revizuirea Constituţiei. Asta e tot. E ceva greşit că nu se lasă la mâna unui grup, oricare ar fi el, o schimbare atât de importantă pentru evoluţia întregii societăţi şi pentru viitorul unui neam? E ceva greşit că se doreşte ca această schimbare (nedorită), dacă se va face vreodată, să se facă doar cu acordul şi prin consultarea populaţiei?

CITESTE mai MULT aici – http://www.ziaruldeiasi.ro//stiri/de-la-entuziasm-juvenil-la-ingrijorari-nefondate–134160.html

2 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  iul. 26, 2016 @ 02:14:50

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. douavieti2015
  iul. 26, 2016 @ 18:55:19

  Ei se considera minoritari. Dar a fi minoritar tine de ceva cu care te nasti, nu de o optiune de viata, de comportament. Este ceva indiferent de vointa ta, nu este o alegere personala.
  Exista in lume tot felul de comportamente deviante, dar asta nu inseamna ca oricine poate veni inaintea statului sa zica: „Sunt minoritate. Dati-mi drepturi!”
  Drepturile tin strict de viata, nu de felul cum alegi sa o traiesti.
  Eu aleg sa merg de acum inainte in maini. Sunt minoritate si vreau dreptul de a ma casatori cu asfaltul si de a infia rame si viermi.
  De ce nu? Ce, eu nu am drepturi?
  Iertati-mi exemplul absurd, dar aici s-a ajuns. Daca laptopul si podul pot fi soti, sotii, oricine poate face orice prin lege.
  De acum inainte, pacatul va fi protejat prin lege, iar adevarul si normalitatea vor fi pedepsite de lege.
  Omul nu mai are masura. Pamantul s-a lepadat de Dumnezeu. Totul este permis, afara de sfintenie.
  Adevarul este ca ei nu sunt minoritate, ci majoritate covarsitoare. Noi, copiii lui Dumnezeu, cei care nu ne-am plecat genunchiul inaintea lui Baal, suntem minoritate. Si sunt hotarati sa ne faca sa platim pentru ca alegem sa nu traim ca ei. Viata noastra pune in contrast felul lor desert de vietuire, de aceea ii incomodam.
  Dar vine acea zi glorioasa de care se tem, chiar daca incearca din rasputeri sa-si adoarma de tot constiinta, acea zi cand ORICE GENUNCHI SE VA PLECA INAINTEA LUI DUMNEZEU SI TOTI VOR RECUNOASTE CA HRISOTS ESTE DOMNUL! Slava vesnica doar Lui!
  O singura sansa exista: pocainta! Veniti la Hristos, Singurul care poate ierta pacatul!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: