Posibila Locatie a Gradinii Edenului a fost Integrata in Patrimoniul Mondial

adam eve garden

O zonă din sudul Irakului care mulți cred că este locul unde altadata era asezata grădina Edenului biblic, a fost numita un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, în conformitate cu ChristianToday.com.

Astăzi, zona este cunoscută sub numele de Ahwar din sudul Irakului. O mare parte din zona este formata din mlaștini și a fost descrisă de către UNESCO ca fiind „unica, ea este una dintre cele mai mari sisteme de delta din interiorul continental din lume, într-un mediu extrem de cald și arid.”

Aceste mlaștini au fost tinta lui Saddam Hussein în anii 1990, deoarece el se temea că forțele rebele le-ar folosi ca refugiu. Din acest motiv,el a secat o mare parte din apa.

Cu toate acestea, zona aceasta este restaurată și o mare parte din ea a revenit la fostul habitat.

Pe langa existenta acestor zone umede, Ahwar conține si situri arheologice, in care unii arheologi presupun că exista orașe biblice antice.

„Orașele arheologice Uruk și Ur și situl archeologic Eridu formeaza o parte din rămășițele orașelor și așezărilor sumeriene care s-au dezvoltat în sudul Mesopotamiei între mileniul al 4-lea si al 3-lea î.e.n.,”a raportat.UNESCO.
Orașul Ur se crede de unii cercetatori ca este localitatea biblica Ur din Caldeea, orașul care a fost locul de naștere al lui Avraam și al fratelui său, Haran.

Multe dintre site-urile istorice ale Irakului au fost distruse de către militanții ISIS.  Prim-ministrul Irakului, Haider al-Abadi a promis insa că Irakul va face tot posibilul pentru a proteja Ahwar „, în ciuda distrugerii și demolarii patrimoniului irakian și al antichităților, de bandele teroriste barbare”.

 http://www.christianheadlines.com/blog/possible-location-of-garden-of-eden-named-world-heritage-site.html
CITESTE si –
A fost descoperită Gradina Eden? (VIDEO) Was the Garden of Eden found?
Dinu Burzo – Demascarea si invingerea ispitei Partea I-a – Tablouri a proto-parintilor nostri care au cazut in ispita in gradina Edenului
Florin Ianovici – O gradina mai frumoasa ca a Edenului
iraq-garden-of-eden

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: